Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ : "Όλοι στην απεργία στις 6 Μάη"

Η 1η του Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

 
Η 1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να την καταργήσει. Να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών, ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της ευελιξίας.

α) Καταργεί το 8ωρο και μας ξαναγυρνάει στις 10 ώρες δουλειά την ημέρα..
β) Αυξάνονται οι ώρες της υπερωρίας σε 150 για όλους τους κλάδους, ενώ παράλληλα με το παραπάνω καταργείται πλήρως η πληρωμή τους.
γ) Καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Έτσι ο κάθε εργάτης, ο κάθε εργαζόμενος θα είναι μόνος απέναντι στον εργοδότη.
δ) Χτυπιέται βάναυσα και με πολλούς τρόπους η δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων. Μπαίνουν επιπρόσθετα εμπόδια για την προκήρυξη και οργάνωσης μιας απεργίας από τα συνδικάτα που στην ουσία αποτελούν σημαντικό χτύπημα στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα,στον ίδιο το σκοπό της ύπαρξης και της δράσης των συνδικάτων. Στην ουσία σχεδόν καταργείται το δικαίωμα στην απεργία.

Το νομοσχέδιο εισάγει υποχρεωτικά τις «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες» για τα σοβαρά ζητήματα του σωματείου και για την κήρυξη απεργίας φακελώνοντας τους εργαζόμενους. Δημιουργεί έναν νόμιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό καθώς υποχρεώνει τα συνδικάτα να καθορίζουν «προσωπικό ασφαλείας» που πρακτικά κάνουν την απεργία άχρηστη.

Η κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τα εργαλεία που έχουν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές στα χέρια τους για να διευρύνουν την επιχειρηματική λειτουργία των δήμων. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, οι ιδιωτικοποιήσεις επεκτείνονται, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μειωμένα δικαιώματα.

Παλεύουμε για να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Που στο κέντρο θα είναι τα συμφέροντα των εργαζόμενων όχι το κέρδος των καπιταλιστών. Χωρίς παλιά και νέα μνημόνια και χρέος. Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Παλεύουμε  για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Δεν πρέπει να αποδεχθούμε το μέλλον που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς! Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της πρωτομαγιάς.

Διεκδικούμε: 

Καμιά αύξηση χρόνου δουλειάς. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο! Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στην ζωή λάστιχο. Σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Καμία απόλυση εργαζόμενου στη κοινωφελή εργασία. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας. Να μην συγκροτηθούν αναπτυξιακοί οργανισμοί.
Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου.
Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τα σωματεία. Καμιά κυβερνητική/κρατική παρέμβαση. Όχι στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας για όλους τους εργαζόμενους.
Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 6 Μαΐου.

Το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου