Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, γιατί δεν επαγρυπνείτε;

Ανοιχτή επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους του λεγόμενου προοδευτικού χώρου απέστειλε χθες, 18 Μαΐου 2021, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ένωση πολιτών «Ενάργεια», αναφορικά με την υπόθεση της περιβόητης Πραγματογνωμοσύνης* (δείτε την παραπομπή στο τέλος του κειμένου):

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Από το Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2020 και την λήψη της υπ’ αριθμ. 29/2020 Απόφασης η οποία ανέφερε ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα εντέλει την Νομική Υπηρεσία του Δήμου να μελετήσει την έκθεση του Πραγματογνώμονα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις αναγκαίες ενέργειες που προτείνει», πέρασαν δεκατέσσερις (14) μήνες!

Και από το Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Φεβρουαρίου 2021, όπου υποτίθεται ότι θα απαντιόταν η με Αριθμό Πρωτοκόλλου: 2480/08-02-2021 Ερώτηση, που είχε να κάνει με την πορεία εκτέλεσης της απόφασης 29/2020, και όπου υποτίθεται θα έπρεπε να έχει κληθεί στο Δ.Σ. η Νομική Υπηρεσία του Δήμου ή έστω να υπάρχει μια έγγραφη απάντηση-γνωμοδότηση από αυτή, πέρασαν τρεις (3) μήνες! 

Σας υπενθυμίζουμε τι είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου: «Στο άλλο δημοτικό συμβούλιο θα καλέσουμε και τη Νομική Υπηρεσία να μας απαντήσει, να μας μιλήσει» (10/02/2021). 

Δείτε στον ένθετο σύνδεσμο του Youtube, από το Δημοτικό Συμβούλιο 10/02/2021, στις 3 ώρες και 15 λεπτά την αφήγηση του Αντιδημάρχου, την παρέμβαση της κας Σάρολα και ακριβώς στις 3 ώρες, 21 λεπτά και 33 δεύτερα τη δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. που λέει: «Στο άλλο Δημοτικό Συμβούλιο…» https://www.youtube.com/watch?v=1mgjYhNsRg0&t=13535s

Ποιο είναι αυτό το άλλο Δημοτικό Συμβούλιο; Γιατί δεν επαγρυπνείτε; Ο λόγος της Δημοτικής Αρχής μοιάζει με της αλεπούς τον όρκο.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι, η Δημοτική Αρχή παρέλαβε την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ στις 10 Δεκεμβρίου 2019,

 

και άρα, μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2020, η Νομική Υπηρεσία είχε μπροστά της ένα τρίμηνο χρονικό περιθώριο για να προχωρήσει σε γνωμοδότηση που θα την παρουσίαζε ήδη στο περσινό Δ.Σ., εάν πραγματικά το ήθελε η Διοίκηση…

Περιμένουμε από Εσάς να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων! Όχι άλλες καθυστερήσεις, όχι άλλες χαμένες υποθέσεις! Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες! 

Ενάργεια
Βύρωνας, 18 Μαΐου 2021

*Παραπομπή για την καλύτερη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν την υπόθεση:  

Διαβάστε τα άρθρα:

Τί απέγινε η Πραγματογνωμοσύνη, Δήμαρχε Βύρωνα; Γιατί καθυστερεί η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου;

Στις ΗΠΑ θα είχε παρέμβει ο Εισαγγελέας, στην Ιαπωνία κάποιος θα είχε τουλάχιστον παραιτηθεί, στην Ελλάδα όμως…(?)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου