Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΗ   

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ.»      
 

Κ. Δήμαρχε,

Παρακολούθησα τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για ακόμη μία φορά διαπίστωσα ότι η όλη διαδικασία των ερωτήσεων-απαντήσεων είναι… “λανθασμένη”! 

Στις 7 Ιουλίου 2021 οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Δεμπόνος Βασίλειος και Μουντοκαλάκης Βασίλειος υπέβαλλαν μια ερώτηση αναφορικά με την πεζογέφυρα της διασταύρωσης των οδών Προποντίδος και Σινώπης, στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Η ερώτηση απαντήθηκε στο χθεσινό (14/07/21) Δημοτικό Συμβούλιο από τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καραγιάννη, ο οποίος αναφέρθηκε, αόριστα, σε μια δικαστική διαμάχη (με τον απέναντι;;) που ήταν η αιτία να σταματήσει το έργο πριν 30 ή 35 έτη. Όμως, για μια δικαστική διαμάχη τόσων χρόνων θα έπρεπε να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Γιατί δεν αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος στην υπόθεση; Εάν δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, πως είναι δυνατόν να δοθεί λύση;

Εάν άμεσα δεν υπάρξει μελέτη που να ενημερώνει για την τωρινή κατάσταση του τμήματος της πεζογέφυρας, πως είναι δυνατόν να δοθεί λύση; Θα μένουμε διαρκώς στα λόγια.

Η ερώτηση των ανεξάρτητων συμβούλων περιείχε όμως και κάποιο υπο-ερώτημα, που κακώς δεν απαντήθηκε. Τί θα γίνει με την καύσιμη ύλη που βρίθει στο χώρο; Δεν έπρεπε να δοθεί ο λόγος και στον Αντιδήμαρχο κ. Αγγέλη Κων/νο; Μήπως φέρει ευθύνη και ο Πρόεδρος κ. Πλακίδας γι’ αυτό;

Ουσιαστικά, το σύνολο της ερώτησης των συμβούλων, έμεινε αναπάντητο! Σαν πολίτης, ο ένας από τους 7-10 που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, αυτό εισέπραξα! 

Διαβάστε παρακαλώ το άρθρο μας: "ΕΞΥΠΝΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ" Ερώτηση για την εγκαταλελειμμένη σκάλα (πεζογέφυρα) στην περιοχή της Μεταμόρφωσης https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/07/blog-post_7.html, σε αυτό τέθηκαν και κάποια άλλα ερωτήματα, μα και προτάσεις, για το λόγο αυτό πιστεύω  ότι αξίζει να δοθεί προσοχή (δείτε τη φωτογραφία).

 

Θα μπορούσα με τις ώρες να γράφω για κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά, αλλά δεν θα το κάνω γιατί, προσωπικά, «έχω βαρεθεί»! Σας παραπέμπω στο σημερινό άρθρο της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω»  με τίτλο: “Άστεγος διαμένει μέσα σε επικίνδυνο και ετοιμόρροπο κτίσμα, Κωνσταντινουπόλεως και Χειμάρας” https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/07/blog-post_15.html 

Κατόπιν αυτών, Σας ΠΡΟΤΕΙΝΩ το Δημοτικό Συμβούλιο να θεσμοθετήσει μια διαδικασία ανάλογη με αυτή που ακολουθείται στη Βουλή, όπου η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, θα καλείται, μία φορά το μήνα –δημόσια/τηλεδιάσκεψη- να απαντά στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων ή παρατάξεων κλπ, με τη δυνατότητα παρέμβασης όχι μόνο των επερωτώντων δημοτικών συμβούλων αλλά και των όποιων εκπροσώπων των παρατάξεων, έτσι ώστε να μην μένουν αναπάντητα τα όποια ερωτήματα υπάρχουν και έχουν κατατεθεί, ούτε και εκείνα που γεννώνται κατά τη διάρκεια της συζήτησής των, όπως συνήθως συμβαίνει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όπως σας τα περιέγραψα παραπάνω.

Ελπίζω να εισακουστώ. Σκεφτείτε το…

Σας Εύχομαι Καλό καλοκαίρι.

Βούρτσης Νικόλαος
Δημότης Βύρωνα-Μέλος της ένωσης πολιτών «Ενάργεια»

15 Ιουλίου 2021

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από τη Google. Και η τοποθεσία; Παγκράτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου