Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα υπέδειξε μόνη της τις ευθύνες της για τα πρόσφατα τροχαία ατυχήματα στην πόλη μας

Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα, αναφερόμαστε, κυρίως, στο τροχαίο ατύχημα που συνέβη την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9.05 μ.μ., στη διασταύρωση της οδού Κολοκοτρώνη με την Παν. Τσαλδάρη, γιατί στο ίδιο σημείο, ατύχημα έγινε και στις 12 Σεπτεμβρίου!

Εμείς, για το θέμα αυτό, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύσαμε το άρθρο «Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα στους δρόμους του Βύρωνα! Έ, και λοιπόν;», δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_15.html

Η δε δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση (ΡΕΚ) Βύρωνα του επικεφαλής κ. Τάσου Μαυρόπουλου κατέθεσε ερώτηση για το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, δείτε εδώ: «Η ΡΕΚ προσπαθεί να αφυπνίσει τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα, που διαρκώς, σε όλα τα θέματα, κοιμάται!» https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_17.html

Όποιος/α οδηγεί και περνάει συχνά από το συγκεκριμένο σημείο, γνωρίζει πολύ καλά την επικινδυνότητα της διασταύρωσης και προσέχει. Δεν χρειάζεται να βασιστεί στην υπάρχουσα σήμανση. Ας μιλήσουμε λοιπόν γι’ αυτήν.

 

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία η ξεθωριασμένη πινακίδα σήμανσης STOP είναι τοποθετημένη στο αριστερό άκρο του πεζοδρομίου της Παν. Τσαλδάρη (παρότι θα χρειαζόταν να τοποθετηθεί σήμα και από τη δεξιά πλευρά του δρόμου όπως ορίζει ο ΚΟΚ), ακριβώς στο όριο της διασταύρωσης με την Κολοκοτρώνη, ενώ το φανάρι του φωτεινού παλλόμενου προειδοποιητικού σηματοδότη που βρίσκεται μερικά μέτρα πριν από τη πινακίδα του STOP, αφενός μεν, εδώ και χρόνια, δεν λειτουργεί, αφετέρου δε είναι στραμμένο προς τον Τρελό, τον Υμηττό!


Και δεν αρκεί αυτό. Μέχρι χθες, στις 10.30 π.μ., η πινακίδα του STOP δεν φαινόταν καθόλου λόγω της ανάπτυξης των φύλλων των δένδρων που φύονται στο πεζοδρόμιο. ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ. 

Προφανώς διάβασε η Δημοτική Αρχή το άρθρο μας, ήρθε και έδεσε η σχετική ερώτηση που κατέθεσε η ΡΕΚ Βύρωνα, όπως προαναφέραμε, και «έτρεξε» να καλύψει τις δικές της ευθύνες για τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν απανωτά στην περιοχή, δίνοντας εντολή να κοπούν τα κλαδιά των δένδρων που έκρυβαν την υπάρχουσα στη διασταύρωση σήμανση και εμπόδιζαν την ορατότητα των οδηγών… κι αυτό, όπως είπαμε, έγινε άρον-άρον χθες, 17 Σεπτεμβρίου 2021, και ώρα 10.30 π.μ., περίπου. 

Έπρεπε δηλαδή να γίνουν τα ατυχήματα, να υπάρξει η ενημέρωση, για να ξυπνήσει επιτέλους η Διοίκηση Γρ. Κατωπόδη και να ενεργήσει όπως θα έπρεπε να είχε ενεργήσει εκ των προτέρων για όλες τις διασταυρώσεις.

Έπεσε όμως θύμα της παγίδας μας. Παρότι το 1ο τροχαίο συνέβη την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, δεν δημοσιεύσαμε την είδηση αμέσως. Περιμέναμε να περάσουν πρώτα οι Πραγματογνώμονες, να φωτογραφίσουν τη διασταύρωση, και μετά από μια βδομάδα αναρτήσαμε το συμβάν, γιατί ήμασταν βέβαιοι ότι η Δημοτική Αρχή θα προσπαθούσε να αποσείσει τις όποιες ευθύνες της! 

Η ενέργεια του κλαδέματος των δένδρων, ναι μεν θα βοηθήσει στην αποφυγή άλλων τροχαίων, υπέδειξε όμως ξεκάθαρα τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής. 

Για να δούμε, τι θα απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/09/21; Αν απαντήσει! Έλλειψη προσωπικού μήπως;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου