Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΡΕΚ επανέρχεται για τα τροχαία ατυχήματα της διασταύρωσης Κολοκοτρώνη και Παν. Τσαλδάρη (ατυχήματα όμως, γίνονται κι αλλού!)

Μετά το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 20/9/21 και την άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητηθεί το θέμα της λήψης μέτρων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη συμβολή των οδών Παν. Τσαλδάρη και Κολοκοτρώνη, η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση (ΡΕΚ) Βύρωνα επανέρχεται στα τροχαία ατυχήματα και με αφισάκι ενημερώνει τους κατοίκους της γειτονιάς απαιτώντας από το Δήμο να πάρει ΤΩΡΑ άμεσα ουσιαστικά μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα. 

Εν τω μεταξύ όπως αναφέρει σε άρθρο της η "ΡΩΓΜΗ στην ενημέρωση", δείτε εδώ

https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2021/09/video.html

Μέλη της ΡΕΚ που συνομίλησαν  με κατοίκους στη γειτονιά, έγιναν δέκτες μεγάλων παραπόνων, για την αδιαφορία που επιδεικνύει τόσα χρόνια η δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

"Τι περιμένετε τα θρηνήσουμε θύματα. Ο φίλος μου εδώ και χρόνια έχει μείνει ανάπηρος σε αυτή την διασταύρωση. Κάντε συγκέντρωση, μαζέψτε υπογραφές, να κουνηθεί ο Δήμος, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Γιατί τέτοια αδιαφορία, να τοποθετηθεί φανάρι" είπε κάτοικος που ζει πάνω από 25 χρόνια στην γειτονιά, στα μέλη της ΡΕΚ. 

Σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες για το συγκεκριμένο ζήτημα, που έφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσος Μαυρόπουλος, η ΡΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα τροχαία στην οδό Π. Τσαλδάρη και Κολοκοτρώνη.

 

Στο βίντεο  ακούγεται μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας κ. Καραγιάννης να αναφέρει ότι την επικινδυνότητα την δημιουργούν οι ίδιοι οι οδηγοί, ενώ ο κ. Μαυρόπουλος επιμένει να γίνει θέμα συζήτησης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι, «Δεν ζητάμε να γίνει θέμα συζήτησης, από κάποιο βίτσιο αλλά γιατί υπάρχει  σοβαρό πρόβλημα….»

Παρά τις παρεμβάσεις και των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Μπαστέα και Ζιώγα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Πλακίδας Γιώργος αρνήθηκε (;) να γίνει θέμα συζήτησης στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

====================================

Για το θέμα αυτό εμείς γράψαμε δυο άρθρα (δείτε παρακάτω), αλλά πρέπει να επισημάνουμε ότι τροχαία ατυχήματα γίνονται και σε άλλους δρόμους του Βύρωνα, για παράδειγμα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, όπως μας αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, γι' αυτό καλό θα είναι μια συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να περιλαμβάνει όλα τα επικίνδυνα σημεία της πόλης μας.  

1. «Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα στους δρόμους του Βύρωνα! Έ, και λοιπόν;» https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_15.html

2. «Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα υπέδειξε μόνη της τις ευθύνες της για τα πρόσφατα τροχαία ατυχήματα στην πόλη μας» https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/09/blog-post_18.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου