Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Έπρεπε να βάλει ο διαβολάκος την ουρά του πάλι… για να φτιαχτεί το πεζοδρόμιο!


«Γνώσεσθε την αλήθειαν» και η αλήθεια θα σας κάνει έξω φρενών, έγραψε ο Άγγλος συγγραφέας Άλντους Χάξλεϋ και με το άρθρο μας αυτό όντως θα κάνουμε αρκετούς "έξω φρενών"!

Έπρεπε λοιπόν να βάλει ο διαβολάκος την ουρά του πάλι (όπως αναφέρει και το λαϊκό τραγούδι «ο διαβολάκος», σε στίχους του Δημήτρη Σκαρπέλη και σε σύνθεση του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου), να ανακατέψει αρχαίους επίγειους «θεούς και δαίμονες»* (σε γλώσσα slang), για να φτιαχτεί, από όποιον και να ανακατασκευάστηκε τελικά, σε χρόνο ρεκόρ, το πεζοδρόμιο της οδού Κορυτσάς, στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας της Αγίας Τριάδος.

  

Ήταν κάτι τόσο απλό για το οποίο όμως δεν ασχολήθηκε ποτέ, ούτε η πρώην Δημοτική Αρχή και οι επίγονοι αυτής, που διασπασμένοι πλέον έχουν εκπέσει στην αντιπολίτευση, ούτε η προ του 2014 αντιπολίτευση που έκτοτε ανήλθε στον «θώκο», ούτε όσοι παρέμειναν "κολλημένοι" στην αντιπολίτευση, ούτε και όσοι πέρασαν από δημοτικοί σύμβουλοι, ούτε βέβαια και οι διάφοροι νάρκισσοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή οι λεγόμενες γαλιάντρες, οι "επί πληρωμή αερολογούντες γυρολόγοι των διαφόρων εντύπων", δηλαδή, όλοι και όλες εκείνοι/ες που κάθε τετραετία ζητούν την ψήφο μας... Ας μη μιλήσουμε για την ανύπαρκτη Αστυνομική Αρχή με το υπό διάλυση Α.Τ. Βύρωνα που ούτε σημαία στον ιστό δεν διαθέτει!

Ελπίζουμε τώρα να τους κάναμε όλους "έξω φρενών"! Θεωρούμε όμως ότι τους αξίζει, γιατί, το πεζοδρόμιο παρέμενε για χρόνια κατεστραμμένο και χρησίμευε μόνο για στάθμευση των «ξύπνιων»… οδηγών και όχι για την όδευση των πεζών από και προς το Κέντρο Υγείας Βύρωνα ή τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος (δείτε τις φωτογραφίες 3 & 4).


Εμείς, ως ένωση πολιτών της "Ενάργειας" προχωρήσαμε στις παρακάτω δυο κινήσεις τακτικής και, όπως διαπιστώσατε από τις πρώτες φωτογραφίες (1 & 2) του κειμένου, το αποτέλεσμα ήρθε άμεσα !!! Τις παραθέτουμε:

ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

 Κοινοποίηση:
-Επί κεφαλής Δημοτικών παρατάξεων
-Τοπικό Τύπο 

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ» 

Δήμαρχε, 

Παρακαλούμε όπως πάραυτα απαγορεύσετε την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών επάνω στο πεζοδρόμιο του περιβάλλοντος χώρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, στην οδό Κορυτσάς, και όπως προχωρήσετε άμεσα στην ανακατασκευή του στον χρόνο που διήρκεσε και η ανακατασκευή του πεζοδρομίου της οδού Λητούς που πραγματοποιήθηκε λόγω της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 

Επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό. 

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» 

23 Νοεμβρίου 2021

ΠΡΟΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΒΥΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΥΜΗΤΤΟΥ
 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη,

Σας προωθούμε το μήνυμα της αιτήσεώς μας με θέμα "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ", που έλαβε τον αριθμό Πρωτοκόλλου: 21263/23-11-2021, μαζί με το άρθρο: «Ζητήσαμε την ανακατασκευή του πεζοδρομίου στο περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Τριάδος» για τις δικές σας ενέργειες

Με τιμή
Ένωση Πολιτών "Ενάργεια"
8 Δεκεμβρίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης το άρθρο: «Ζητήσαμε την ανακατασκευή του πεζοδρομίου στο περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Τριάδος»

*Σημείωση: Πριν τα τρόλ βγουν  παγανιά, λέμε ότι, στην αρχαία Ελλάδα η λέξη «Δαίμων» ενείχε ευσέβεια. Παράγεται από το ρήμα «δαίω» και «δαίομαι» που σημαίνει μοιράζω και έχει να κάνει με την τύχη. Αρχικά δε στην επική ποίηση "Δαίμονες" ονομάζονταν και οι ίδιοι οι Θεοί που ήταν αυτοί που όριζαν τη μοίρα του ανθρώπου. Ο δε Καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης γράφει στο λεξικό του ότι, η λέξη Δαίμων «δήλωνε αρχικά τη θεότητα που μοιράζει, κατανέμει τη μοίρα. Ως δαίμονες χαρακτηρίζονταν στην αρχαιότητα όλες οι θεότητες στις οποίες αποδιδόταν τιμή»! 

22 - 02 - 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου