Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Αγωγή του Δήμου κατά εταιρείας που έκανε κακοτεχνία σε έργα οδοποιίας την περίοδο 2010-2011

 

Κατά την 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2023, σε ερώτηση των επικεφαλής των παρατάξεων «Αριστερή Παρέμβαση» και «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα», της κυρίας Μπικάκη Μαρίας και του κ. Μαυρόπουλου Τάσου αντίστοιχα, αναφορικά με την κατάθεση Αγωγής κατά της εταιρείας «Χωροτεχνική  Α.Τ.Ε.» για την υπόθεση της κακοτεχνίας στις πλακοστρώσεις του έργου «Επιφανειακή διευθέτηση ομβρίων υδάτων-Αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων για χρήση από Αμεα», της εργολαβίας 2010-2011, της οποίας το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής εγκρίθηκε με την Απόφαση 157/2013 του Δ.Σ. της 27ης Μαίου 2013, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Δ. Κόκκαλης, απάντησε ότι, από τις 21 Μαρτίου 2023 έχει ήδη κατατεθεί η Αγωγή και ότι τις επόμενες ημέρες θα την κοινοποιούσε προς τις δημοτικές παρατάξεις και προς τους δημοτικούς συμβούλους.

Η Αγωγή αυτή -έστω και εάν γίνεται για το θεαθήναι και όχι για λόγους ουσίας- αποτελεί μια δικαίωση για τους πολίτες, γιατί όλη η διαδικασία ξεκίνησε από αυτούς, με την υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 13632/5-06/2015 Αίτηση –Καταγγελία προς το Δημοτικό Συμβούλιο και με την υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 560/22-01-2016 Καταγγελία προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης & Διαφάνειας (εσωτερική διανομή προς Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του Τ.Ε.Ε.), συνεχίστηκε δε με διαρκή πίεση προς τη Διοίκηση του Δήμου, με την αρωγή ορισμένων Δημοτικών Παρατάξεων (Δύναμη Ελπίδας, Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα, Αριστερή Παρέμβαση, Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση) και του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η φωτογραφία είναι από τη διενέργεια της Πραγματογνωμοσύνης τον Φεβρουάριο του 2017.

Διαβάστε απαραιτήτως τα παρακάτω άρθρα:

Οι Αντισυνταγματικές διοικητικές “ανοησίες” της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα (των Γρ. Κατωπόδη και Μιχ. Καραγιάννη) σταματημό δεν έχουν!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Στις ΗΠΑ θα είχε παρέμβει ο Εισαγγελέας, στην Ιαπωνία κάποιος θα είχε τουλάχιστον παραιτηθεί, στην Ελλάδα όμως…(?)

Στο θέμα θα επανέλθουμε…

Ένωση Πολιτών "Ενάργεια"

28 Μαρτίου 2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου