Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα: πρόχειρες ενέργειες "για να καλυφτούν" στη διενέργεια της αυτοψίας!

Δεν θα κρύψουμε κάτω από το χαλί την αλήθεια! Και η αλήθεια είναι μία και είναι σωστή! 

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα αν και προσπάθησε βιαστικά να συγκαλύψει την αποσάθρωση του 13ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα ελαιοχρωματίζοντας μόνο 1-2 επιφάνειες, με την ενέργειά της αυτή δεν κατόρθωσε παρά να μας δικαιώσει, για ακόμη μία φορά. 

Απομένει η Έκθεση Επικινδύνου της Υπηρεσίας Δόμησης της Πολεοδομίας Αθηνών και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο ερώτημά μας εάν "υπήρξε τελικά Πρωτοβάθμιος έλεγχος για το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα". Μια Ερώτηση η οποία από τις 21 Αυγούστου που υποβλήθηκε έλαβε (στην 3η αποστολή μηνύματος) στις 28 Αυγούστου 2023 τον Αριθμό Πρωτοκόλλου 20370 !

Το ακίνητο που στεγάζει το 13ο Νηπιαγωγείο, και που ανήκει στην οικογένεια του υποψηφίου δημάρχου Μίλτου Μπαντή, σε όλη την προηγούμενη σχολική περίοδο ήταν επικίνδυνο (και εξακολουθεί να είναι) από άποψη δομική. Ευτυχώς που μέχρι σήμερα δεν συνέβη κάποιο ατύχημα (ή δυστύχημα) από πτώση σαθρών υλικών.


Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, κι όμως, οι ρωγμές εξακολουθούν να είναι εκεί!

Γι’ αυτό, αφού ΚΑΜΙΑ δημοτική παράταξη και ΚΑΝΕΙΣ δημοτικός σύμβουλος δεν είχε προσέξει την κατάσταση του ακινήτου (ούτε ο υποψήφιος δήμαρχος Μίλτος Μπαντής), με τη μορφή του κατεπείγοντος (ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 234182/14/8/2023) Αιτηθήκαμε προς Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων τη διενέργεια αυτοψίας στο 13ο Νηπιαγωγείο λόγω της επικινδυνότητάς του, από δομική άποψη, μήπως και προληφθεί κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα από πτώση σοβάδων (όπως έγινε φέτος σε πολλά σχολεία της χώρας, αλλά και στο Βύρωνα, στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο), είτε στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου, είτε στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου, στο πεζοδρόμιο.

Εν όψει δε της επίσκεψης Πολιτικού Μηχανικού από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, που υποστηρίζει διοικητικά το Δήμο Βύρωνα, με σκοπό τη διενέργεια αυτοψίας, την Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023, και ώρα 11 π.μ., στο 13ο Νπιαγωγείο Βύρωνα, Μίνωος αρ. 1, λόγω επικινδυνότητας από άποψη δομική, η Δημοτική Αρχή Βύρωνα (Γρηγόρης Κατωπόδης - Μιχάλης Καραγιάννης) φρόντισε άρον-άρον να ελαιοχρωματίσει προχείρως την πρόσοψη του 1ου ορόφου του ακινήτου εμπαίζοντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες του Βύρωνα και κυρίως τους γονείς, που σε μερικές μέρες θα εμπιστευθούν τα παιδιά τους σε μια δομή που δεν πρέπει να θεωρείται ασφαλής, από άποψη δομική. Την ίδια τακτική εφάρμοσε και στον 8ο Παιδικό Σταθμό της οδού Αναλήψεως αρ. 46. Δείτε εδώ: Ας κάνουμε ένα βαψιματάκι, να μην φωνάζουν, και… πάμε και όπου βγει!

Δεν γνωρίζουμε τι θα αναφέρει η Έκθεση Επικινδύνου της κυρίας Κ. που διενήργησε την αυτοψία. Όταν θα μας αποσταλεί –ελπίζουμε σύντομα, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-24- θα την δημοσιεύσουμε!
Εκείνο που γνωρίζουμε πάντως είναι αυτό που φαίνεται στο φωτογραφικό υλικό!
Την ίδια μέρα που τραβήχτηκε το φωτογραφικό υλικό (Τρίτη 29 Αυγούστου 2023) η σαθρότητα ήταν εμφανής.


Την ίδια μέρα που τραβήχτηκε το φωτογραφικό υλικό (Τρίτη 29 Αυγούστου 2023) η σαθρότητα ήταν εμφανής. Δείτε στις ακόλουθες φωτογραφίες, από την μπροστινή πλευρά του ακινήτου, και μόλις λίγα μέτρα από την είσοδο στο χώρο του νηπιαγωγείου, την αποκάλυψη του σκυροδέματος και την πτώση των μικρών θραυσμάτων σοβά και επιχρίσματος...


Στις 21 Αυγούστου 2023 γράψαμε στο άρθρο μας ΣΚΑΝΔΑΛΟ η επικινδυνότητα του 13ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα (του ακινήτου που η οικογένεια Μίλτου Μπαντή εκμισθώνει στο Δήμο) 

Και μόνο για το προαναφερόμενο σκάνδαλο (= οτιδήποτε θίγει το κοινό αίσθημα και προκαλεί αγανάκτηση), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Βύρωνα» Μίλτος Μπαντής αφενός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, χθες, αφετέρου δε να έχει ήδη αποσύρει  την υποψηφιότητά του για δήμαρχος (με τον συνδυασμό «Βύρωνας Μπροστά»). Είναι πλέον ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!   

Κλείνοντας,

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους γονείς: να εξετάσουν προσεκτικά τα ακίνητα που στεγάζονται οι Παιδικοί Σταθμοί, Καλούμε δε τις Δημοτικές Παρατάξεις να λάβουν επιτέλους θέση για την κατάσταση, το χάλι, του 13ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα και να καταγγείλουν εδώ και τώρα την κοροϊδία των πασαλειμμάτων συγκάλυψης των σαθρών επιφανειών των σχολείων, των νηπιαγωγείων και των Παιδικών Σταθμών.

Η τακτική αυτή της Δημοτικής Αρχής, με συνυπεύθυνους στην περίπτωση αυτή τον Μίλτο Μπαντή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έχει κοινά χαρακτηριστικά με το έγκλημα στα Τέμπη και το «πάμε και όπου βγει». Τα πασαλείμματα συγκάλυψης θα τα βρούμε μπροστά μας...

Διαβάστε επίσης το άρθρο

Ένας «φωτογραφικός διαγωνισμός», για το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα του ακινήτου της οικογένειας Μίλτου Μπαντή, στη Διαύγεια... γιατί πρέπει να γνωρίζετε, πριν πάτε να ψηφίσετε, στις 8 Οκτωβρίου 2023 !

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

1η Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου