Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Που είναι το έργο "Επιφανειακή διευθέτηση ομβρίων υδάτων" - Αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων για χρήση από Αμεα" στο Δήμο Βύρωνα;

 

Διαβάσαμε ότι διατάχθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Εισαγγελική παρέμβαση για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία (ο 7ος Κατακλυσμός στην Ελλάδα) και ότι θα υπάρξουν στοχευμένες έρευνες των εισαγγελικών αρχών, για συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν ή που έγιναν με κακοτεχνίες, καθώς επίσης και για κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Και θυμηθήκαμε την δημοτική παράταξη «Εποχή Δημιουργίας - Συνεργασία Πολιτών Νίκος Γ. Χαρδαλιάς» με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Βύρωνα, τον Νίκο Χαρδαλιά. Μαζί του τότε, ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, ήταν και ο σημερινός υποψήφιος δήμαρχος Μίλτος Μπαντής.

Όταν το 2010 το έργο με την ονομασία «Επιφανειακή διευθέτηση ομβρίων υδάτων - Αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων για χρήση από Αμεα», κατέληξε, τη χρονική περίοδο 2010-2011, σε έργο οδοποιίας δαπάνης άνω των 3.000.000 ευρώ!

Αυτή την «παρατυπία» του εκλεκτού της την γνωρίζει η Νέα Δημοκρατία; Ο Βυρωνιώτικος λαός που πλημμυρίζουν οι δρόμοι και που το σύνολο σχεδόν των πεζοδρομίων της πόλης είναι απαγορευμένα για τα Αμέα;

«Είναι τα έργα και τα χρήματα που άλλες φορές λέγεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν μπορούν να αλλάξουν ρόλο και να γίνουν άλλα πράγματα και τελικά γίνανε ασφαλτοστρώσεις. Ήταν ένα έργο βιτρίνας και προεκλογικό, το οποίο είχε άλλους στόχους και δεν είχε αυτό που έπρεπε, δηλαδή τη διευθέτηση ομβρίων και την πρόσβαση των ΑΜΕΑ» είχε δηλώσει, στις 22 Ιουλίου 2015, ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης» κ. Σταύρος Τζιορτζιώτης, όταν οι πολίτες διαμαρτυρόμενοι για την κακή κατάσταση συγκεκριμένων δρόμων εκείνης της εργολαβίας είχαν φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

[σ.σ. Είναι η περιβόητη εργολαβία όπου οι δρόμοι δεν φρεζαρίστηκαν και η άσφαλτος έπεφτε πάνω σε άσφαλτο, καλύπτοντας ή βυθίζοντας 500 φρεάτια περίπου. Είναι η περιβόητη εργολαβία που οδήγησε τον Νίκο Χαρδαλιά στο να καταδικαστεί δυο φορές από τα Ελληνικά δικαστήρια (με ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο το 2015 και έξι μήνες με αναστολή το 2016) για τη ρύπανση -εναπόθεση απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των έργων κατασκευής των δρόμων του δήμου- στην περιοχή Εργάνη (δασική περιοχή στον Υμηττό). Υπενθυμίζουμε ότι Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος εκείνη την περίοδο ήταν ο σημερινός υποψήφιος δήμαρχος Μίλτος Μπαντής! Να προσθέσουμε επίσης ότι τον Μάρτιο του 2023, κατατέθηκε από το Δήμο Βύρωνα Αγωγή κατά της εταιρείας «Χωροτεχνική» για τις πλακοστρώσεις σε ορισμένους δρόμους της ίδιας εργολαβίας 2010-2011, της οποίας το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής εγκρίθηκε με την Απόφαση 157/2013 του Δ.Σ. στις 27ης Μαΐου 2013, επί της δημαρχίας Χαρδαλιά!!!]

Τα παρακάτω που αφορούν τον Νίκο Χαρδαλιά η Νέα Δημοκρατία τα γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά! Παρόλα αυτά εμείς θα τα αναφέρουμε γιατί πιστεύουμε ότι ορισμένοι δεν πρέπει να έχουν θέσεις και μέλλον στην πολιτική ζωή του τόπου μας!

Α) Πόσοι θυμούνται ότι για τον προαναφερόμενο συνδυασμό, την δημοτική παράταξη «Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών Νίκος Γ. Χαρδαλιάς», είχε διαπιστωθεί ότι ποσό 63.423 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε ποτέ στην Κεντρική Βάση Δεδομένων και για την παράβαση αυτή έπρεπε να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού (Νίκο Χαρδαλιά) πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 63.423 ευρώ;

Την διαγραφή του προστίμου αυτού, που είχε επιβληθεί βάσει του νόμου 3870/2010 (Ραγκούση), για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010, φρόντισε να την διαγράψει διακομματική τροπολογία (Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που είχε ψηφιστεί στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων που ελήφθησαν το 2012 επισημοποιήθηκαν  και δημοσιεύθηκαν στις 25.10.2013.

Β) Η θητεία του Νίκου Χαρδαλιά στον δήμο του Βύρωνα είχε και άλλα μελανά σημεία. Για παράδειγμα το 2012 το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα. Όπως προέκυψε από την έρευνα του ΣΔΟΕ, το 2008 και το 2009 δεν τηρούνταν βιβλία Β΄ κατηγορίας, ενώ σε 20 περιπτώσεις συνολικής αξίας 300.000 ευρώ δεν είχαν «κοπεί» τα ανάλογα φορολογικά στοιχεία.

Με τον Νίκο Χαρδαλιά θα ασχοληθούμε ξανά την άλλη βδομάδα. Η αλήθεια για τον «βίο και πολιτεία του» θα ενεθεί σε δόσεις! Εάν καθόταν στα αβγά του, ως Διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης για την Ευρώπη της McQuilling Partners inc, της πέμπτης εταιρείας παγκοσμίως στον τομέα των ναυτιλιακών υπηρεσιών, κανένας δεν θα ασχολείτο σήμερα με αυτόν.

Διαβάστε απαραιτήτως τα παρακάτω άρθρα:

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023: Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα βάλλει κατά Μίλτου Μπαντή και Νίκου Χαρδαλιά
Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023:
Καταρρίπτουμε τον μύθο του Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με τον λόφο Κοπανά

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

13 Σεπτεμβρίου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου