Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Οι κουτοπόνηροι της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα όλο μηχανεύονται…

Στις 27 Μαΐου 2023, σε μακροσκοπική αυτοψία που κάναμε στο ακίνητο που στεγάζει τον 8ο Παιδικό Σταθμό Βύρωνα, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Αναλήψεως αρ. 46, διαπιστώσαμε ότι αυτό παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα από δομική άποψη. Και γράψαμε το ακόλουθο άρθρο: Επικίνδυνος ο 8ος Παιδικός Σταθμός Βύρωνα

Η Δημοτική Αρχή των Άκη Κατωπόδη (Δημάρχου Βύρωνα)  και Μιχάλη Καραγιάννη (Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών), παρότι ενημερώθηκε για το άρθρο δεν έπραξε απολύτως τίποτα για να επισκευαστεί άμεσα ο Παιδικός Σταθμός.

Στις 20 Ιουνίου 2023, ο εκπρόσωπός μας, Βούρτσης Νικόλαος, μαζί με την Προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού συνάντησαν τον Δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε ότι υπεύθυνος για τις επισκευές ήταν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

Στις 14 Αυγούστου 2023 επειδή σε λίγες μέρες θα λειτουργούσαν ξανά οι Παιδικοί Σταθμοί και ο συγκεκριμένος δεν είχε επισκευαστεί, καταγγείλαμε την επικινδυνότητά του  στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών (Τ.Ε.Κ.) του Δήμου Αθηναίων.

Η Δημοτική Αρχή που ενημερώθηκε ότι την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023 θα διενεργείτο αυτοψία Πολιτικού Μηχανικού του Τ.Ε.Κ., έτρεξε και ψευτοέβαψε λίγες επιφάνειες του ακινήτου (πασαλείμματα συγκάλυψης των σαθρών επιφανειών έκανε), αλλά η επιμονή μας τους «ξεγύμνωσε»! Διαβάστε το άρθρο της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2023 εδώ: Ας κάνουμε ένα βαψιματάκι στον 8ο Παιδικό Σταθμό, να μην φωνάζουν, και… πάμε και όπου βγει! 

Την 1η Σεπτεμβρίου 2023 μας κοινοποιήθηκε η, από 29 Αυγούστου 2023, Έκθεση της διενέργειας αυτοψίας της Πολιτικού Μηχανικού του Τ.Ε.Κ. η οποία ανέφερε: «Ο Δήμος Βύρωνα στον οποίο απευθύνεται το παρόν, παρακαλείται όπως, με το πέρας των εργασιών, αποστείλει στην Υπηρεσία μας βεβαίωση καλής εκτέλεσης αυτών υπογεγραμμένη από τον επιβλέποντα Μηχανικό. Η βεβαίωση καλής εκτέλεσης θα προσκομιστεί και για τα δυο εν θέματι κτήρια» (το δεύτερο ακίνητο στο οποίο αναφέρεται είναι το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα, που ανήκει στον Μίλτο Μπαντή, υποψήφιο δήμαρχο, για 3η φορά, με τον συνδυασμό «Βύρωνας Μπροστά»).

Τόμπολα! Απροσδόκητη εξέλιξη για τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα των Άκη Κατωπόδη και Μιχάλη Καραγιάννη. Εξαναγκάστηκε, για πολλοστή φορά, από εμάς, στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 να τοποθετήσει σκαλωσιά και λινάτσα στην μια πλευρά του Παιδικού Σταθμού ώστε να γίνουν (τουλάχιστον πιο σωστές) οι απαιτούμενες επισκευές στον Παιδικό Σταθμό. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ, ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΑΣ! 

Και όπως είχαμε γράψει στο άρθρο: Ξεγυμνώσαμε τη Δημοτική Αρχή Βύρωνα τόσο στον 8ο Παιδικό Σταθμό όσο και στο Κινηματοθέατρο Λουίζα αυτή η Δημοτική Αρχή Βύρωνα είναι πιο αποσαθρωμένη και επικίνδυνη από το ακίνητο που στεγάζει τον  8ο Παιδικό Σταθμό.

Δυστυχώς όμως δεν τελειώσαμε! Γιατί, ναι μεν η Δημοτική Αρχή επισκεύασε την ανατολική πλευρά τον κτηρίου, όχι όμως και την πρόσοψη του ακινήτου του Παιδικού Σταθμού. Και τι σκαρφίστηκαν οι κουτοπόνηροι της Δημοτικής Αρχής μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες (που θα γίνουν εν κρυπτώ και παραβύστω κάποιο Σαββατοκύριακο) στο επικίνδυνο κτήριο;

Κατέβασαν την τέντα που προστατεύει την αυλή εκεί που καθημερινά προαυλίζονται τα παιδάκια ώστε να αποφύγουν πιθανό ατύχημα από πτώση σοβάδων από την αποσαθρωμένη πρόσοψη του κτίσματος. Δείτε το ακόλουθο φωτογραφικό υλικό.


Και δεν εντρέπονται! Από τις 20 Ιουνίου που ο Δήμαρχος Άκης Κατωπόδης είχε κατ’ ιδίαν ενημερωθεί άφησε το χρόνο να κυλήσει σαν νερό μέσα από τα δάχτυλα των χεριών του. 

Και εάν εμείς δεν είχαμε καταγγείλει την κατάσταση στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών (Τ.Ε.Κ.) του Δήμου Αθηναίων, ο 8ος Παιδικός Σταθμός θα λειτουργούσε σαν το ακίνητο να μην ήταν επικίνδυνο!

Ψηφίστε τους λοιπόν ξανά, όπως και την ανίκανη Αντιπολίτευση που χρόνια τώρα κοιμάται και το μόνο που κάνει είναι να ονειρεύεται την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου!

Ενάργεια/Βύρωνας η πόλη μας

28 Σεπτεμβρίου 2023

Μείνετε συντονισμένοι... την άλλη βδομάδα ΣΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου