Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Με αυτήν την Τεχνική Υπηρεσία θα διοικήσει το Δήμο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος;

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βύρωνα κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος ο οποίος από την 1η Ιανουάριου 2024 θα αναλάβει τα ηνία της Διοίκησης της πόλης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο χειρισμό της Υπηρεσίας που λέγεται Τεχνική Υπηρεσία, γιατί, από ότι φαίνεται, «κάτι σάπιο υπάρχει» εκεί μέσα «στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» !!!

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μόνο δυο από τα δεκάδες προβλήματα που δεν επέλυσε η Τεχνική Υπηρεσία: α) την εδώ και τρία χρόνια ψεύτικη υπόσχεση για ανύψωση τριών φρεατίων και β) την «εκ παραδρομής» αλησμονησιά ασφαλτόστρωσης τμημάτων δρόμων.

Και οι δυο αυτές περιπτώσεις της πρόδηλης και αδικαιολόγητης μη εξυπηρέτησης των πολιτών και η υπαίτια μη έγκαιρη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, κατά το Άρθρο 107 του ΥΚ, όπως ισχύει, συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα για την Τεχνική Υπηρεσία!!!

Α) Η ψεύτικη υπόσχεση για την ανύψωση των τριών φρεατίων 

Είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη η μη αποκατάσταση των τριών (3) βυθισμένων φρεατίων της οδού Βρυούλων (ή Βουρλών), από την, επί δημαρχίας Ν. Χαρδαλιά, εργολαβία ασφαλτόστρωσης της περιόδου 2010-2011, και τα οποία βρίσκονται στη σειρά από τον αριθμό 26 έως και τον αριθμό 28.

Πρόκειται για μια υπόθεση γνωστή στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, από τις κατά καιρούς διάφορες Αιτήσεις της Ένωσης Πολιτών της «Ενάργειας», και από την ΔΙΠΛΗ διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ), όταν η Τεχνική Υπηρεσία εξαναγκάστηκε να απαντήσει με τον τρόπο που θα διαβάσατε στο ακόλουθο έγγραφο (Α.Π.: 17397/29-09-2020) το οποίο αναφέρει: «Στο φρεάτιο της οδού ΒΡΥΟΥΛΩΝ 20 έχει γίνει ανύψωση. Στα άλλα δυο φρεάτια στη συμβολή των οδών ΒΡΥΟΥΛΩΝ και ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ θα γίνει ανύψωση από το συνεργείο του Δήμου».

Τρία (3) χρόνια από τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει! Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο, ούτε εικόνα της περιοχής δεν έχουν, αφού τα βυθισμένα φρεάτια είναι 3 και όχι 2, όπως αναφέρουν στην απάντηση που το 2020 κοινοποίησαν και στον Συνήγορο του Πολίτη! Ένα φρεάτιο το χρόνο, ούτε αυτό δεν μπόρεσαν να προγραμματίσουν και να φτιάξουν!!! Ο μισθός όμως κάθε μήνα "πέφτει" κανονικά!!!

Όπως γράψαμε η καθυστέρηση για τη επίλυση του προβλήματος είναι αδικαιολόγητη και επιεικώς απαράδεκτη, από τη στιγμή μάλιστα που εξαιτίας της έλλειψης πεζοδρομίου στον αριθμό 28 της οδού Βρυούλων, πριν 2 χρόνια, μια κυρία υπέστη κάταγμα κάτω άκρου από την πτώση της στο βυθισμένο φρεάτιο! Αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα την μακροχρόνια επιβάρυνση των οχημάτων των πολιτών-οδηγών (πρόκληση ζημιών σε ελαστικά, ζάντες, αναρτήσεις, αμορτισέρ, ακρόμπαρα κλπ) που διέρχονται καθημερινά από το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Βρυούλων.

Κι ενώ στο θέμα επανήλθαμε, στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, με νέα υποβολή Αιτήματος (Αρ. Πρωτοκόλλου: 23865, Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 28/09/2023, Θέμα: «Αίτημα Άμεσης αποκατάστασης των τριών (3) επικίνδυνων βυθισμένων φρεατίων της οδού Βρυούλων (ή Βουρλών)»), μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απόκριση ή ενέργεια από την Τεχνική Υπηρεσία...

B) Η «εκ παραδρομής» αλησμονησιά ασφαλτόστρωσης τμημάτων δρόμων

Ποιά ήταν το 2020 η απάντηση του Δήμου και των Τεχνικών Υπηρεσιών (κατόπιν της διπλής διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη, όπως προαναφέραμε) στο, με Αριθμό Πρωτοκόλλου: 7929/15-05-2020, Αίτημά μας, με θέμα "Για τα ξεχασμένα τμήματα κατεστραμμένων δρόμων", το οποίο είχαμε δημοσιοποιήσει με το άρθρο: «Τμήματα κατεστραμμένων δρόμων που ξεχάστηκαν (;;;) από τις ασφαλτοστρώσεις» ;;;;; (Δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/05/blog-post_15.html)

«Τα τμήματα των οδών ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ (ΚΟΡΑΗ-ΒΡΥΟΥΛΩΝ) ΒΡΥΟΥΛΩΝ (ΕΜΠΕΔΟΚΛΕΟΥΣ-ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ) βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση. Το τμήμα της οδού ΒΡΥΟΥΛΩΝ (ΑΡΥΒΒΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ) εκ παραδρομής δεν μπήκε στο πρόγραμμα ασφαλτόστρωσης και συντηρείται από το συνεργείο του Δήμου.
Όλα τα παραπάνω τμήματα οδών θα ενταχθούν σε νέο έργο ασφαλτοστρώσεων».
 

Οι παρακάτω εικόνες είναι από τμήμα της οδού Νεοπτολέμου που βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλή κατάσταση... σύμφωνα με την οπτική της Τεχνικής Υπηρεσίας!!!


Είναι η ίδια οπτική με εκείνη του επιβλέποντα Μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας, υπεύθυνου της εργολαβίας ασφαλτόστρωσης που "εκ παραδρομής" άφησε έξω από την ασφαλτόστρωση εκτός από το τμήμα αυτό της οδού Νεοπτολέμου (από Αδ. Κοραή έως Βρυούλων) και τμήματα της οδού Βρυούλων (ή Βουρλών), παρότι υπήρχαν μέσα στο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων... και που πιθανώς πληρώθηκαν!!!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση, των φρεατίων και της «εκ παραδρομής» αλησμονησιάς ασφαλτόστρωσης τμημάτων δρόμων, εμείς γράψαμε* και ξαναγράψαμε αρκετές φορές, το 2021 όμως έγραψαν και οι τοπικές εφημερίδες «Δήμος & Πολιτεία»** και «Επικοινωνία», ΑΛΛΑ όλα αυτά ποσώς ενδιέφεραν τον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καραγιάννη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες...

Κατόπιν όλων αυτών,

Εφιστούμε την προσοχή στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο !

========================= 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ:

*Για το λόγο αυτό, «την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, η συλλογικότητα «Ενάργεια» επακροώμενη των διαμαρτυριών αγανακτισμένων πολιτών μιας περιοχής της πόλης μας, κάλεσε για αυτοψία και ενημέρωση περί των προβλημάτων, την δημοτική παράταξη της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα» (παρευρέθησαν ο επικεφαλής της παράταξης κ. Μαυρόπουλος Αναστάσιος και ο κ. Παναγιωτόπουλος Θεόδωρος), το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου (παρευρέθη ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος), τον υπεύθυνο της εφημερίδας «Δήμος & Πολιτεία», και πρώην δημοτικό σύμβουλο, κ. Παπαμιχαήλ Σωτήρη, καθώς και τον Αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Επικοινωνία» κ. Σελάϋ Φλοράν, οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Λόγω  ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθησαν, παρότι προσκλήθηκαν, η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Δεμπόνος («Έξυπνος Βύρωνας»).»

Αυτό γράψαμε εμείς την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 στο άρθρο μας με τίτλο: Τοπικός Τύπος, Σωματείο εργαζομένων και δημοτικοί σύμβουλοι “ξεναγήθηκαν” στα χάλια της διοίκησης του Δήμου...

** Άρθρα για την «ξενάγηση» έγραψαν και οι τοπικές εφημερίδες «Επικοινωνία» και «Δήμος και Πολιτεία». Διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο του Σωτήρη Παπαμιχαήλ: "Φταίνε τα τραγούδια του, φταίει κι ο λυράρης..." 

=========================

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

6 Νοεμβρίου 2023  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου