Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμαρχε, συντηρήστε την πεζογέφυρα του Καρέα – Φτιάξτε μια όαση στη γύρω περιοχή!

Θυμάστε αυτή τη φωτογραφία;

Την είχαμε χρησιμοποιήσει, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, στο άρθρο μας της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023 με τίτλο: Ήταν ωραίος ο Άκης (Γρηγόρης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα) ο φλου! και υπότιτλο: «Ή αλλιώς, ο Άκης και η σκουριασμένη πεζογέφυρα του Καρέα!» 

Είχαμε γράψει τότε:
«H «Στάση Βύρωνα», του επικεφαλής Γρηγόρη Κατωπόδη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενημέρωσης και δημοσιότητας του προγράμματός της, τόσο στα έντυπα όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), επέλεξε να φωτογραφηθεί ο Δήμαρχος Άκης (Γρηγόρης Κατωπόδης) περπατώντας πάνω στην πεζογέφυρα του Καρέα, η οποία όμως από χρόνια είναι ασυντήρητη και σκουριασμένη. Έτσι, για να καλύψουν την «ατέλεια» αυτή η φωτογράφιση έγινε με ηθελημένο φλουτάρισμα της εικόνας. Δυστυχώς όμως, οι κιτρινίλες στο πρασινολαδί χρώμα προδίδουν την αστοχία του εγχειρήματος

Στις 21 Ιουνίου 2024, η συλλογικότητα της «Ενάργειας» επανήλθε  στο θέμα της ασυντήρητης πεζογέφυρας του Καρέα, με το υπ’ Αρ. Πρωτοκόλλου: 13449 Αίτημα με θέμα: «Συντηρήστε την πεζογέφυρα του Καρέα – Φτιάξτε μια όαση στη γύρω περιοχή», το οποίο απαντήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Αλέξιου Σωτηρόπουλου, στις 28 Αυγούστου 2024, ως εξής: 

«Τέλος, όσον αφορά την πεζογέφυρα στον Καρέα, κατά τον τακτικό έλεγχο των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν έχει διαπιστωθεί δομικό ή άλλο πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση προγραμματίζεται η συντήρησή της (χρωματισμοί κλπ)».

Απάντηση φλου (flou), δηλαδή θολή, και ταυτόχρονα λειψή, δηλαδή μη ολοκληρωμένη, γιατί στο αίτημα των πολιτών «Φτιάξτε μια όαση στη γύρω περιοχή» της πεζογέφυρας, δεν υπήρξε απάντηση!

Διαβάστε παρακάτω το Αίτημα των πολιτών και θα καταλάβετε, για ποιο λόγο η δίχως όραμα εκάστοτε Δημοτική Αρχή δυσανασχετεί με τις προτάσεις των:

ΑΙΤΗΜΑ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΘΕΜΑ: «Συντηρήστε την πεζογέφυρα του Καρέα – Φτιάξτε μια όαση στη γύρω περιοχή

Δήμαρχε,

Από το έτος 2016, που, για πρώτη φορά, επισημάναμε στον τέως Δήμαρχο Γρηγόρη- Άκη Κατωπόδη την ανάγκη συντήρησης της πεζογέφυρας του Καρέα πέρασαν ΟΚΤΩ (8) χρόνια, και η μόνη αλλαγή που έχει επέλθει είναι το ότι αυτή σκουριάζει κάθε χρόνο και περισσότερο!

Εάν σύντομα δεν προγραμματιστεί η σωστή συντήρησή της, τότε, για να αποκατασταθούν οι ζημιές της θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα του Ελληνικού λαού…

Με αφορμή το σημερινό μας αίτημα, δώστε βάση στο άρθρο μας Η πεζογέφυρα του Καρέα χρήζει άμεσης συντήρησης, του 2019, όπου αναφέραμε:  «Ελπίζουμε η "Νέα" διοίκηση του Δήμου να ενδιαφερθεί άμεσα για το όλο θέμα, και ας το εξετάσει με όραμα και μακροπρόθεσμα... Πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν πολλά!» Δείτε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ το φωτογραφικό υλικό του άρθρου.

Γνωρίζουμε ότι ήδη έχετε στα χέρια σας μια πρόταση κατοίκων για καλύτερη ποιότητα ζωής στην περιοχή, η οποία είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις απόψεις μας και για το λόγο αυτό την προσυπογράφουμε! 

Σας υπενθυμίζουμε επίσης το Άρθρο 214 του Ν. 3463/2006, το οποίο κάποιοι εσκεμμένως ξεχνούν:

ΝΟΜΟΣ 3463/2006
ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Άρθρο 214
Συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις

1. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές προωθούν τη λαϊκή συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις, την ευαισθητοποίηση και οργάνωση των δημοτών και κατοίκων για την έρευνα, τον εντοπισμό, την καταγραφή και την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και αναγκών των κατοίκων των τοπικών ή δημοτικών διαμερισμάτων και μεμονωμένων συνοικιών κάθε Δήμου ή Κοινότητας.

2. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν. Διασφαλίζουν επίσης την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης των δημοτών και κατοίκων στην πληροφόρηση και μεριμνούν για τη διαρκή βελτίωση της διαφάνειας της δράσης τους και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. 

Διαβουλεύονται με τους κατοίκους των περιοχών τους, τους συλλογικούς κοινωνικούς φορείς και τις ενδιαφερόμενες ομάδες πληθυσμού τόσο κατά την προεργασία εκπόνησης των προγραμμάτων δράσης και των κανονιστικών πράξεων, όσο και κατά τη λήψη αποφάσεων γενικού ενδιαφέροντος. 

Κατόπιν αυτών ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ: 

α) Την συντήρηση της πεζογέφυρας του Καρέα, το ταχύτερο δυνατόν.
β) Την υλοποίηση ενός σχεδίου για περίπατο, τρέξιμο-άθληση, ποδήλατο και ξεκούραση, πλευρικά της Λεωφόρου Καρέα (Λεωφόρος Αλίμου - Κατεχάκη) 

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
20 Ιουνίου 2024

================

Τα λέμε, τα ξαναλέμε, μαλλιάζει η γλώσσα μας. Τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε, κουράζονται τα δάχτυλά μας. Η πόλη αυτή για να δει προκοπή χρειάζεται μάλλον απαλλαγή από τα πρόσωπα που βρίσκονται στις όποιες καρέκλες του δημοτικού συμβουλίου μια ζωή...

Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
19 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου