Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Σιγά μην (τους) ψηφίσω! / Siga min (tus) psifiso!

"Πριν από λίγο καιρό, ξεφυλλίζοντας την αρχική σελίδα του προσωπικού μου λογαριασμού στο fb η ματιά μου έπεσε σε μια φωτογραφία. Εκεί δίπλα, ήταν το σχολείο μου. Διάβασα το άρθρο ..."

Έτσι ξεκινά ένα μήνυμα που λάβαμε στο messenger από νεαρό φίλο, ο οποίος σε λίγο καιρό θα πρέπει να ψηφίσει για πρώτη φορά, και αφού μεταφράσαμε τα υπέροχα Greeklish (Γκρίκλις) και επιμεληθήκαμε "ελαφρά" το κείμενο, δίχως να το αλλοιώσουμε, σας το παρουσιάζουμε, επειδή πιστεύουμε ότι έχει ενδιαφέρον και αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα της τάσης που επικρατεί στη νεολαία (για όποιον έχει επαφή μαζί της) σχετικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.
Η 1η φωτογραφία του κειμένου απεικονίζει μάλλον τις οριστικές προθέσεις του (όπως και των περισσοτέρων νέων), απόρροια κυρίως της απογοήτευσής των από τον πολιτικό κόσμο.
 

 Siga min (tus) psifiso
 
"Πριν από λίγο καιρό, ξεφυλλίζοντας την αρχική σελίδα του προσωπικού μου λογαριασμού στο fb η ματιά μου έπεσε σε μια φωτογραφία. Εκεί δίπλα, ήταν το σχολείο μου. Διάβασα το άρθρο "Θεών νταμάρια ... ένα σύντομο οδοιπορικό". https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/10/blog-post_16.html
 
Σε μερικούς μήνες καλούμαι για πρώτη φορά να κάνω το καθήκον μου ως πολίτης. Να ψηφίσω!
Και θα πρέπει να επιλέξω από ό,τι, ως δήθεν επιλογή, μου προσφέρεται. Έψαξα λοιπόν και βρήκα ποιοι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Κατά 85% είναι σχεδόν οι ίδιοι υποψήφιοι (ή οι ίδιες δημοτικές παρατάξεις) που ήταν και στις προηγούμενες εκλογές. Αλλά και αρκετοί από τους υποψηφίους αυτούς ή και τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους, βρίσκονταν στα έδρανα και κατά την χρονική περίοδο 2009-2014.
 
Ας έρθω λοιπόν στην ουσία της "υπόθεσης της Εργάνης" (το σημερινό Δασικό Πάρκο) για την οποία γίνεται αναφορά στο άρθρο. Δεν κατάλαβα! Η ευθύνη τότε ήταν ατομική; Δηλαδή, μόνον ο πρώην δήμαρχος (Νίκος Χαρδαλιάς) έφταιγε και καταδικάστηκε για το έγκλημα στην Εργάνη;  Και καλά ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας που κανονικά "θα έπρεπε να είχε πάρει πόδι". Ο αιρετός, τέως Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν είχε ευθύνη; Ο αιρετός, τότε Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, γιατί δεν έφερε ευθύνη; Ο αιρετός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου; Ποιος ήταν τότε; Και σε ποια έδρανα βρίσκονται σήμερα αυτά τα καλόπαιδα και γιατί δεν μίλησαν ποτέ; Κατήγγειλαν το γεγονός; Εναντιώθηκαν; Μήπως παραιτήθηκαν; Όχι! Τίποτα από όλα αυτά δεν έπραξαν!
 
Κι όμως, η ευθύνη ήταν συλλογική και αφορούσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης "Νέα Εποχή"! Και όχι μόνο. Η συλλογική ευθύνη βαραίνει και όλους όσοι από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατήγγειλαν! Και δεν εννοώ στα λόγια του αέρα. Εννοώ στην πράξη!
 
Κάπως έτσι δεν μπήκαμε στα μνημόνια; Από βουλευτές που απλώς ψήφιζαν, δίχως να γνωρίζουν, δίχως να έχουν διαβάσει τι ψηφίζουν!
 
Χώθηκα πιο βαθιά στη μελέτη των άρθρων της ιστοσελίδας (Βύρωνας η πόλη μας) και αισθάνθηκα είτε σαν να βγαίνω από το σπήλαιο του Πλάτωνα, είτε σαν να μου έδειχναν πόσο βαθιά είναι η τρύπα του κουνελιού (Αναφέρεται στην ταινία "The Matrix", όπου ο Μορφέας δείχνει στον Νίο ότι έχει δύο επιλογές, λέγοντας: "Παίρνετε το μπλε χάπι, η ιστορία τελειώνει, ξυπνάτε στο κρεβάτι σας και πιστεύετε ό,τι θέλετε να πιστέψετε, παίρνετε το κόκκινο χάπι, μένετε στο θαυματουργό τόπο και σας δείχνω πόσο βαθιά είναι η τρύπα του κουνελιού", βλέπε εικόνα).
 
 
Σκόνταψα στις παιδικές Χαρές! Μιλάμε για ΤΗΝ απατεωνιά!*** 
(Για την καλλίτερη κατανόηση ορισμένων σημείων του κειμένου διαβάστε τα άρθρα της παραπομπής, στο τέλος)

Επειδή γνώριζαν ότι δεν θα πιστοποιούσαν τις παιδικές Χαρές όπως ο Νόμος όριζε (αναφέρεται στις ενέργειες της διοίκησης 2009-2014, του Νίκου Χαρδαλιά) και για να αποποιηθούν τυχόν ευθύνες που θα προέκυπταν σε περίπτωση που συνέβαινε ένα ατύχημα σε κάποιο παιδί, και για να μείνουν ατιμώρητοι, επειδή ούτε η αμέλεια θα τους έσωζε (σ.σ: αφού τα επακόλουθα μπορούσαν να προβλεφθούν) εφεύραν τις πινακίδες της ευθύνης των γονέων; Τί πανουργία ήταν αυτή; Τι Σατανική Σκέψη!

Και οι άλλοι; (αναφέρεται στη διοίκηση Άκη Κατωπόδη) Τι προσπάθησαν να αποδείξουν τον Δεκέμβριο του 2015; Ότι, η πολιτική είναι η τέχνη του να κάνεις αυτά που καταδικάζεις, παρουσιάζοντας ότι κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό; 

Αλήθεια, ΟΛΟΙ AYTOI οι αξιοποιημένοι ανεύθυνουπεύθυνοι και ανάξιοι Karagiozides (πρόκειται μάλλον για  τούρκικη λέξη και παραμένει αμετάφραστη) ζήτησαν ποτέ συγγνώμη; 
Πως λοιπόν ΟΛΟΙ AYTOI με τις ανύπαρκτες συνειδήσεις ζητάνε τώρα να τους εμπιστευθεί και να τους ξαναψηφίσει ο λαός;

Και οι ……. Κοιμούνται! Τα γνωρίζουν αυτά; Γνωρίζουν τις υποθέσεις αυτές, και ποιοι εμπλέκονται; Αλλά τι να περιμένεις από …………… / στο σημείο αυτό υπάρχει εμφανής οργή με εκτενή αναφορά στους ψηφοφόρους (και στην πολιτική κατάσταση της χώρας) η οποία είναι "δυσνόητη", για τον λόγο αυτό παρέμεινε αμετάφραστη και αντικαταστάθηκε από τις παρακάτω γελοιογραφίες



Για να το κλείσω. Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια άλλη επιλογή. Siga min (tus) psifiso! Οι φίλοι μου και εγώ "δεν θα πάρουμε"! Η πρώτη μου (μας) φορά αναβάλλεται μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, εάν θα υπάρχει τότε κάποια σοβαρή επιλογή. Διαφορετικά... ante geia!

Σας ευχαριστώ/ούμε που μας ανοίξατε τα μάτια! /   Γιώργος"

Δημοσιοποιήσαμε μια προσωπική γνώμη, πιστεύουμε αποτέλεσμα ώριμης σκέψης, που για εμάς μοιάζει να είναι η ηχώ της κοινής γνώμης των νέων. Τα συμπεράσματα δικά σας!

***Παραπομπή: Για την καλλίτερη κατανόηση ορισμένων σημείων του κειμένου διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
"ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ (ΤΑ) ΜΑΣΑΤΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ..."



Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
"ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ"
https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/03/blog-post_20.html

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016
"Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ, Ή ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ;"



Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
"Εκείνοι που..."









 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου