Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Από αναβολή σε αναβολή η συζήτηση για το οικόπεδο στη Νεράιδα.. πάντως κάποια μέρα του Νοέμβρη θα γίνει κι αυτό!


Στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 εβδομήντα πέντε (75) πολίτες κατέθεσαν το με αρ. πρωτ: 21790 Αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της υπόθεσης του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παν. Τσαλδάρη, Χρυσαθέμιδος και Εμπεδοκλέους, στην περιοχή Νεράιδα, για να ενημερωθούμε από τη Διοίκηση εάν υπάρχει εξέλιξη σχετικά με την οριστικοποίηση της απαλλοτρίωσης του κοινόχρηστου χώρου.


Το θέμα όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου ήταν να συζητηθεί στις 4 Νοεμβρίου, αργότερα μετατέθηκε για τη Συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου 2019, αλλά και πάλι άλλαξαν γνώμη, έτσι η ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η μετάθεση της ημερομηνίας συζήτησης της υπόθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να καταθέσουν στις 21 Οκτωβρίου νέο αίτημα, ως ακολούθημα της πρώτης αίτησης, με θεμελιώδη ερωτήματα και τα οποία ενσωματώσαμε στο άρθρο.

Παραθέτουμε παρακάτω το αίτημα των πολιτών αλλά και το ακολούθημα της 21ης Οκτωβρίου που υπέβαλαν η κίνηση πολιτών "Βύρωνας και Τριγύρω και η συλλογικότητα "Ενάργεια".


ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Προς:

1.    Τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
2.    Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Γεώργιο Πλακίδα

Κοινοποιούμενο προς:
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα

ΘΕΜΑ: «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΝΕΡΑΙΔΑ»

Δήμαρχε,
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
 
Όπως είναι γνωστό, η τελευταία φορά που το θέμα του οικοπέδου της συμβολής των οδών Παν. Τσαλδάρη - Χρυσαθέμιδος & Εμπεδοκλέους (Νεράιδα) συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν στις 16 Μαΐου 2018.

Από τη δέσμευση του οικοπέδου, επί δημαρχίας κ. Ρογκάκου, και την κατάθεση του ποσού των 368.594,17 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, πέρασαν είκοσι (20) χρόνια, κι όμως, η οριστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου και η αξιοποίηση του, ως κοινοχρήστου χώρου βάσει της απόφασης αρ. 363 του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Μαΐου 2006, όχι μόνον εκκρεμεί, αλλά φαντάζει και όνειρο μακρινό.
Το θέμα, που κατά καιρούς ανακινούσαν από το 2010 οι δημότες, είχε επίσης συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, την 21η Νοεμβρίου 2014, όπου ο  Αντιδήμαρχος Τ/Υ κ. Μιχάλης Καραγιάννης είχε δηλώσει: "Πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα, ΧΘΕΣ, για να μην χαθεί η υπόθεση", στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, με την κατάληξη ότι: "κάθε λεπτό καθυστέρησης μπορούσε ν' αποβεί μοιραίο"… και παρόλα αυτά, παρήλθαν 20 ακόμη μήνες απραγίας, μέχρι που το θέμα συζητήθηκε ξανά τον Μάιο του 2018, δίχως όμως να αλλάζει κάτι όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος στους δεκάξι (16) μήνες που μεσολάβησαν από τότε. 
Κατόπιν όλων των ανωτέρω οι υπογράφοντες πολίτες που ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το αύριο της περιοχής, Αιτούμεθα όπως το θέμα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στην προβλεπόμενη από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ. προθεσμία για να ενημερωθούμε σχετικά. 


-----------------------------------------------------------------------------------------

ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΡ. ΠΡΩΤ: 21790/09-09-2019 ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

Με την παρούσα αίτηση, ακολούθημα της προαναφερομένης, Παρακαλούμε όπως, την ημέρα της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντηθούν  τα ερωτήματα (1), (3), (5) και (6) που παρακάτω θέτουμε, και όπως προσκομιστούν τα έγγραφα που αναφέρονται στις παραγράφους (2), (3) και (4) αυτής.

1.    Ποια ημερομηνία και ποια χρονολογία έγινε η κατάθεση του ποσού των 368.594,17 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων;
2.   Να προσκομιστεί απόδειξη –με σημερινή ημερομηνία- της ύπαρξης του ποσού που είναι κατατεθειμένο στο ΤΠ&Δ.
3.    Τι διαβεβαίωση υπάρχει ότι, η μακρόχρονη παραμονή του κατατεθειμένου ποσού στο ΤΠ&Δ, πέραν από το καθεστώς αδράνειας του λογαριασμού, δεν ενέχει τον κίνδυνο απώλειας του; Παρακαλούμε όπως το συγκεκριμένο ερώτημα απαντηθεί εγγράφως από το Νομικό Τμήμα του Δήμου.
4.     Να προσκομιστεί η επίσημη προσφορά του Δήμου προς τον πληρεξούσιο, της ιδιοκτήτριας του οικοπέδου, κ. Λιανόπουλο, για την απευθείας αγορά του εν λόγω οικοπέδου.
5.    Ποιο είναι το ακριβές εμβαδόν του οικοπέδου και ποια η αντικειμενική του αξία με τα σημερινά δεδομένα;
6.    Ποιες ενέργειες μπορούν και πρέπει να γίνουν, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, και ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, για την ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑ του οικοπέδου;

 
Κίνηση πολιτών «Βύρωνας και Τριγύρω»
Συλλογικότητα «Ενάργεια»

21 Οκτωβρίου 2019


ΕΠΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΩΝ ΥΛΩΝ:

Υπενθυμίζουμε ότι, μέχρι σήμερα η διοίκηση δεν έχει παρουσιάσει κάποιο επίσημο έγγραφο προσφοράς για την αγορά του οικοπέδου από την ιδιοκτήτρια, ούτε την απόδειξη ύπαρξης των χρημάτων στο "Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων"...

Ατάκα από την Ελληνική ταινία «Ο Φανούρης και το σόι του»
-Τα δυσάρεστα είναι ότι ο αγοραστής δεν δίδει τας 250ας λίρας
-Δεν δίδει;
-Δεν δίδει.
-Άμα αν δεν δίδει τι σόι αγοραστής είναι; Χωρίς να δίδω σου αγοράζω και εγώ το μετοχικό ταμείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση του οικοπέδου στη Νεράιδα διαβάστε το άρθρο "Στο μιλητό! Του είπα, μου είπε..." (της Πέμπτης, 28 Ιουνίου 2018) ΕΔΩ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου