Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Έργα οδοποιίας στο Βύρωνα: Όλη η αλήθεια για την εργολαβία 2010-2011

Όποιος ενδιαφέρεται για το σκάνδαλο σχετικά με τα έργα οδοποιίας της χρονικής περιόδου 2010-2011 στο Δήμο Βύρωνα (επί δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά) ας διαβάσει προσεκτικά τα ακόλουθα άρθρα (από το σήμερα στο παρελθόν) και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα...


Η πραγματογνωμοσύνη, της οποίας η κοινοποίηση καθυστέρησε είκοσι (20) ολόκληρους μήνες, παρότι ενσωματώνει και την υπερασπιστική θα λέγαμε γραμμή των εμπλεκομένων, αφού συνεκτίμησε τα λεγόμενά τους, δικαιώνει πλήρως την μακροχρόνια προσπάθεια των πολιτών για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης εργολαβίας.
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
Στα χέρια μας το Πόρισμα της Πραγματογνωμοσύνης. Και τώρα τί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ για την παράλληλη καταγγελία της υπόθεσης αφενός  προς το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) αφετέρου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ πως το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. "αρνείται" το έλεγχο, τη στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάζει την αναφορά προς το Σώμα Ελεγκτών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.) και δρομολογεί τις εξελίξεις! Διαβάστε και διαδώστε!
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
Extra! Extra! Read all about it .. / Η Αποκάλυψη ενός σκανδάλου

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ

Η πραγματογνωμοσύνη απέδειξε τελικά ότι δεν υπήρχαν ιδεασμοί, οι πολίτες δεν έβλεπαν φαντάσματα, ούτε πέταξαν λάσπη στον ανεμιστήρα…
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ … κάποιοι, ζητάνε και τα ρέστα!

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016
ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ ΒΑΣΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Α.Κ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (Σ.Ε.Δ.Ε.) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ



Και βέβαια μην λησμονήσετε το γεγονός ότι, το 9ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο είχε επιβάλει φυλάκιση ενός (1) χρόνου και πρόστιμο 1.500 ευρώ, δείτε εδώ!

Συνοψίζοντας με απλά λόγια:
 
Το 2011 παρατηρώντας την καταβύθιση των φρεατίων καταλάβαμε ότι "κάτι έτρεχε" με την συγκεκριμένη εργολαβία ανασφάλτωσης των δρόμων. Αλλά την χρονική περίοδο εκείνη δεν μπορούσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα.


Περιμέναμε αναγκαστικά  την (όποια) αλλαγή διοίκησης στο Δήμο, η οποία ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2014. Συλλέξαμε τότε υπογραφές (αν και υπήρξαν και κάποιοι που φρόντισαν να κλέψουν τις μισές από αυτές) και με την Αρ.Πρωτ: 13632/05 Ιουνίου 2015 αίτηση-καταγγελία ζητήσαμε το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που έγινε στις 22 Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη.


Και το θέμα θα έμενε μόνο στη συζήτηση
- γιατί η διοίκηση Άκη Κατωπόδη ήδη προγραμμάτιζε την εκ νέου ασφαλτόστρωση των δρόμων-  αν δεν απευθυνόμασταν στον Υπουργό Δικαιοσύνης & Διαφθοράς, ο οποίος παρέπεμψε τελικά την υπόθεση στο Σώμα Ελεγκτών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.), για να αναγκαστεί έτσι η Διοίκηση του Βύρωνα να προχωρήσει, σύμφωνα με την γνωμοδοτική Έκθεση του ΣΕΔΕ, στην διερεύνηση της υπόθεσης με την διενέργεια Πραγματογνωμοσύνης σε τέσσερις (4) πλακόστρωτους  δρόμους.


Φαινομενικά, η διοίκηση Άκη Κατωπόδη δεν αρνήθηκε ποτέ τις όποιες ενέργειες έγιναν, ασχέτως αν δεν τις ήθελε.

Η Πραγματογνωμοσύνη διενεργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017, η Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης υπεβλήθη με καθυστέρηση στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) από τον Εμπειρογνώμονα Μηχανικό, τον Μάρτιο του 2018, ενώ η Κοινοποίησή της έφθασε στα χέρια μας με μεγάλη καθυστέρηση από (σκόπιμα;) λάθη της διοίκησης, τον Δεκέμβριο του 2019.


Μετά από αυτή την διαδρομή των 4,5 χρόνων δεν Απομένει παρά η συζήτηση του θέματος «Πραγματογνωμοσύνη: τι μέλλει γενέσθαι» στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2020.


Ότι υπήρξε κακοτεχνία, σύμφωνα με το Πόρισμα της Πραγματογνωμοσύνης, είναι δεδομένο.

 
Ποια θα είναι η στάση των Δημοτικών Παρατάξεων απέναντι στη διασπάθιση των χρημάτων του Ελληνικού λαού θα φανεί πολύ σύντομα. Αυτή άλλωστε θα αντικατοπτρίσει τις όποιες δυνατότητές τους, αλλά ταυτοχρόνως θα καθορίσει και το μέλλον τους, γιατί τώρα που γράφονται οι λέξεις αυτές, πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών αναφορικά με κακοτεχνίες στα έργα οδοποιίας που εκτελούνται σήμερα (2019-2020), επί διοικήσεως Άκη Κατωπόδη και Αντιδημάρχου Τ/Υ Καραγιάννη. Ιδού λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο, ιδού και το τόλμημα!


"Εμείς οι κάτοικοι του Βύρωνα, που έχουμε απαυδήσει με την επικρατούσα κατάσταση των οδοστρωμάτων, τον εμπαιγμό με τις κακοτεχνίες, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ,
Αιτούμεθα, την διερεύνηση της συγκεκριμένης καταγγελίας, όσον αφορά την ποιότητα των αναφερθέντων έργων, ...." έτσι ξεκινήσαμε και έτσι δυστυχώς θα συνεχίζεται η κατάσταση αενάως, στο διηνεκές! 


  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου