Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Κακοτεχνίες και στην οδό Ευαγγελικής Σχολής: Απαραίτητος ο έλεγχος αυτής από την τριμελή Επιτροπή που όρισε ο Δήμος

Η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» επανήλθε στο θέμα των κακοτεχνιών της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων 2019-2020 της διοίκησης Γρηγόρη Κατωπόδη, προσθέτοντας στη λίστα των είκοσι (20) δρόμων που χρήζουν εκ νέου ασφαλτόστρωση και την οδό Ευαγγελικής Σχολής.

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο τους, πιστεύοντας ότι δεν έμειναν μόνον εκεί, δηλαδή στο γραπτό λόγο! Η συγκεκριμένη αναφορά-καταγγελία θεωρούμε ότι πρέπει να πρωτοκολληθεί και να εξεταστεί από την τριμελή Επιτροπή (αποτελούμενη από τους υπαλλήλους του Δήμου: Κόλλια Δημήτριο, επιβλέπων του έργου, Μαρκίδη Χρήστο και Δραγκιώτου Μαρία) που θα ελέγξει τις κακοτεχνίες της εργολήπτριας εταιρείας «Λίθος». 

Το άρθρο:

«Ευαγγελικής Σχολής - Μεγάλες κακοτεχνίες, 
απαιτείται να ασφαλτοστρωθεί ξανά άμεσα»  

Στην αλληλογραφία του δήμου που κοινοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» κ. Σωτηρόπουλος είδαμε αρκετούς δρόμους (πάνω από 20) αλλά όχι την Ευαγγελικής Σχολής. Δείτε εδώ:
Οι κακοτεχνίες είναι τόσες πολλές που απαιτείται να ασφαλτοστρωθεί εκ νέου.

1) Αποκόλληση αδρανών (raveling / weathering)
2) Διαχωρισμός του μίγματος ασφάλτου (segregation of asphalt mixture)
 

Ακολουθούν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των δύο φαινομένων φθοράς του οδοστρώματος της οδού Ευαγγελικής Σχολής.

Είχε προηγηθεί και άλλη αυτοψία μας στον δρόμο την 1η Μαΐου

Να επισημάνουμε ότι τμηματικά οι εργασίες ασφαλτόστρωσης πραγματοποιήθηκαν στις 22-23 Μαρτίου 2020, ενώ έβρεχε, με σημαντικές αλλαγές θερμοκρασίας, πράγμα που έδρασε ως περαιτέρω αρνητικός παράγοντας του ήδη προβληματικού μίγματος ασφάλτου.

Αποκόλληση αδρανών


Ευαγγελικής Σχολής 113, Ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά σε όλο το μήκος της οδού 

Διαχωρισμός του μίγματος ασφάλτου - Ευαγγελικής Σχολής 78, 88, 107, 109, 110, 143, Ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά σε όλο το μήκος της οδού





Να σημειωθεί δε, ότι ο εργολάβος σήκωσε μόνο τα καπάκια των φρεατίων. Οι βάνες της ΕΥΔΑΠ παραμένουν θαμμένες στην άσφαλτο και δεν έγινε καμία επισκευή των ρείθρων που χάλασε η φρέζα.

Στην μία επισκευή οδοστρώματος που πραγματοποίησε ο εργολάβος, Ευαγγελικής Σχολής και Δηλβόη γωνία, έχουμε τον τραγέλαφο να φτιάξει μόνο την μισή βλάβη και στο άλλο ήμισυ του οδοστρώματος να έχουμε αποκόλληση αδρανών.



Αναδημοσίευση από εδώ: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου