Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 6 μ.μ. συζητείται στο Δ.Σ. η υπόθεση του οικοπέδου στην περιοχή Νεράιδα

Όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, την Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 6 μ.μ. συζητείται επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, η υπόθεση του οικοπέδου στη συμβολή των οδών Χρυσοθέμιδος και Παναγή Τσαλδάρη, περιοχή «ΝΕΡΑΪΔΑ.

Αναμένοντας τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, μερικές μέρες πριν, και συγκεκριμένα, την Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 6 μ.μ. κάτοικοι της περιοχής μαζεύτηκαν στο καφενείο της γειτονιάς για να ενημερωθούν, από την κυρία Γεωργιλάκη Σοφία και τον κ. Βούρτση Ν. (μέλος της «Ενάργειας») σχετικά με τις εξελίξεις.

 

Η ενημέρωση στηρίχθηκε κυρίως στο πλαίσιο του εγγράφου που είχε κατατεθεί στο Δ.Σ. της 6ης Ιουνίου, το οποίο ανέφερε:

«Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι υποχρεωμένη πλέον να λογοδοτήσει, δηλαδή να αιτιολογήσει τις ενέργειές της αναφορικά με την ακύρωση της φημολογούμενης «παραλίγο συμφωνίας», με την οποία ενέπαιζε πολίτες και δημοτικές παρατάξεις, καθώς επίσης και να παράσχει εξηγήσεις για το ΦΙΑΣΚΟ της διαδικασίας του με Αρ. Πρωτ: 18066/07/10/2021 εγγράφου της Τεχνικής Υπηρεσίας, που ανάγκασε την Περιφέρεια Αττικής (Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων & Υποδομών – Τμήμα Πολεοδομικών Θεμάτων & Εφαρμογών) να χλευάσει με την απάντησή της τον Δήμο, αναφέροντας: «ότι οίκοθεν ενέργεια του Δήμου προβλέπεται μόνο στις περιπτώσεις που δεν συντρέχουν λόγοι που επιβάλλουν τη διατήρηση του ακινήτου ή μέρους αυτού ως κοινοχρήστου ή κοινωφελούς χώρου».

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ΠΡΕΠΕΙ επίσης να γνωρίζει ότι είναι απαραίτητο να ΔΩΣΕΙ επιτέλους οριστική ΛΥΣΗ στην υπόθεση, δίχως καμία άλλη καθυστέρηση!

Στην περίπτωση που εξακολουθεί να υπάρχει «ανοιχτό παράθυρο επικοινωνίας» με την ιδιοκτήτρια, να δημιουργηθεί επιτροπή διαπραγμάτευσης, στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, σύμφωνα με πρόταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Δεμπόνου (φύλλο αρ. 8, εφημερίδα, «Το Βήμα του Βύρωνα»), σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να υπάρχει διαφάνεια ενεργειών και διαρκής ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή».

Για να δούμε τι θα συμβεί!

Όσοι ενδιαφέρονται για την υπόθεση ας διαβάσουν τα παρακάτω άρθρα:

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Πάνω από 110 πολίτες κατέθεσαν ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ για συζήτηση στο Δ.Σ. του θέματος του οικοπέδου στη Νεράιδα.!

https://vironasipolimas.blogspot.com/2022/03/83.html

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Βυρωνιώτικε λαέ, εξακολουθείς να πιστεύεις στις Νεράϊδοιστορίες;

https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/10/blog-post_8.html

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Οικόπεδο Νεράιδα: Μια υπόθεση που «κακοφόρμισε»

https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/05/blog-post_30.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου