Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Επικίνδυνες λογικές για την δημοκρατία στην πόλη μας

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», λέει ο θυμόσοφος λαός και η παροιμία αυτή, μετά το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας του Δήμου Βύρωνα, της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2024, εύκολα θα μπορούσε να μετατραπεί σε: «Φωνάζει ο υπεύθυνος για να φοβηθεί ο μη υπεύθυνος!»

Επικίνδυνες λογικές για την δημοκρατία  στην πόλη μας

Άρθρο της «Ρωγμής στην Ενημέρωση»

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 το απόγευμα είχε προγραμματισθεί το Δημοτικό Συμβούλιο λογοδοσίας. Εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν το χώρο του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα  παραβρέθηκαν και παρενέβησαν στη συνεδρίαση απατώντας να μην κλείσει το Στάδιο (που εξαιτίας εγγράφου της Πολεοδομίας παραμένει κλειστό, μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες επισκευής του), για να μπορούνε να συνεχίζουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Όσοι ήταν παρόντες στην συνεδρίαση διαπίστωσαν ότι τα τεχνικά, δομικά και στατικά (;), προβλήματα του Δημοτικού Σταδίου ήταν γνωστά ΕΔΩ και χρόνια στις δημοτικές αρχές.

Παρόλα αυτά, τα χρόνια περνούσαν και οι αναγκαίες εργασίες, ώστε να είναι ασφαλές το Δημοτικό Στάδιο, δεν γινόντουσαν.

Η μια δημοτική αρχή κάλυπτε την άλλη, ως συνήθως, κατά το γνωστό η διοίκηση έχει συνέχεια!

Μέχρι που το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με Αναφορά της συλλογικότητας "Ενάργεια" προς το Δήμο Βύρωνα, στις 14 Μαΐου 2024, αλλά και πάλι  δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.

Τότε, η συλλογικότητα "Ενάργεια", στις 18 Ιουνίου 2024προσέφυγε στην Πολεοδομία (την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Περιφέρεια Αττικής) και ζήτησε τη "Διενέργεια Ελέγχου για την Δομική και Στατική Επικινδυνότητα ή μη του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα".

Η πολεοδομία με έγγραφό της (16/7/2024) ζήτησε από το Δήμο Βύρωνα να γίνει έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  και να συνταχθεί Τεχνική Έκθεση Ελέγχου που θα σταλεί στην πολεοδομία, εντός 40 ημερών.

Και πάλι  ΤΙΠΟΤΑ έγκυρα δεν έγινε, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση του Σταδίου οι αθλητικοί σύλλογοι.

Μάλιστα, επικεφαλής δημοτικής παράταξης ζήτησε, από τον δήμαρχο, να παρθεί πολιτική απόφαση και να ανοίξει το στάδιο.

Στη συνεδρίαση οι άρχοντες της πόλης επιχείρησαν να αποδώσουν ευθύνες στη συλλογικότητα που ανέδειξε τα προβλήματα και ζήτησε την παρέμβαση της πολεοδομίας.

Αυτοί που διοικούν την πόλη και έχουν διαχρονικές ευθύνες για τα προβλήματα, θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο στους πολίτες και τις συλλογικότητες της πόλης. Αντί να απολογηθούν, κατηγορούν όποιον/α διαμαρτύρεται, και διεκδικεί!
Επικίνδυνες λογικές για την δημοκρατία στην πόλη μας!

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Βασίλης Καλύβας) και της Αριστερής Παρέμβασης/ΡΕΚ (Σταύρος Τζιορτζιώτης) διαφώνησαν, αποδίδοντας διαχρονικές ευθύνες στις δημοτικές αρχές και υπερασπίσθηκαν το δικαίωμα πολιτών και συλλογικοτήτων να έχουν φωνή, να καταγγέλλουν και να διεκδικούν.

Τελικά το Δημοτικό Στάδιο δυστυχώς θα παραμείνει κλειστό, για να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες που δεν έγιναν, στο χρόνο που έπρεπε.

Η Δημοτική αρχή (στο και 10΄) και Αθλητικά σωματεία θα αναζητήσουν προσωρινή εναλλακτική λύση για να γίνουν κάποιες προπονήσεις σε ορισμένα αθλήματα.

Θύμα της πολιτικής των τοπικών αρχόντων Βύρωνα ο Αθλητισμός και οι άνθρωποί του!

Αναδημοσίευση από εδώ:  https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2024/09/blog-post_10.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΘΡΑ

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024:  Οι "ωραίοι" του Βύρωνα...

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024: Δήμαρχε, να αναλάβετε τις ευθύνες σας για την υπόθεση του Δημοτικού Σταδίου και μην χρησιμοποιείτε ως άλλοθι την καταγγελία της Ενάργειας

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024: Δημοτική Αρχή, Τεχνική Υπηρεσία και λοιποί, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ για την επικινδυνότητα του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα

Τρίτη 28 Μαΐου 2024: Ντροπή για τον πολιτισμό μας τα δρομικά αγωνίσματα του θεσμού των Παμβυρωνείων

Τρίτη 28 Μαΐου 2024: Επικίνδυνο και μη ασφαλές το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα!

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024: ΠΑΜΒΥΡΩΝΕΙΑ 2024: Αγώνες στίβου σε μη ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023: Υπεγράφη (επιτέλους) η σύμβαση ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023: Σε εξαθλίωση το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα

 Βύρωνας, η πόλη μας
11 Σεπτεμβρίου 2024

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου