Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Οι απαντήσεις της Δημοτικής για τους κάδους απορριμμάτων που όζουν!

Για τις επόμενες 16 ημέρες θα σας παρουσιάζουμε καθημερινά (έχουμε μέλλον δηλαδή...) τις, με καθυστέρηση ή μη, απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα στις ερωτήσεις και τα αιτήματα που υπέβαλε η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια». Δείτε στο τέλος του κειμένου τι έχουμε δημοσιεύσει μέχρι στιγμής.

Στις 21 Ιουνίου 2024, η συλλογικότητα Ένωση Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» υπέβαλε προς τον Δήμο Βύρωνα την, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 13533/21-06-2024, ΕΡΩΤΗΣΗ με Θέμα: «Προβλήματα με τους κάδους απορριμμάτων, την καθαριότητα και την απολύμανση αυτών».  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ,

που, και αυτή τη φορά, ήρθε εμπρόθεσμα, στις 28 Αυγούστου 2024 (Αρ. Πρωτ.: 18746), σε  αντίθεση με άλλες που ήδη παρουσιάσαμε ή πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε,  ανέφερε τα εξής: 

«Σχετικά με τους κάδους απορριμμάτων:
1. Γίνεται προσπάθεια για επισκευή ή αντικατάσταση των χαλασμένων κάδων.
2. Έχουν γίνει συστάσεις σε όλα τα πληρώματα να κλείνουν τα καπάκια (υπάρχουν και σχετικές πινακίδες αναρτημένες στην Υπηρεσία της Καθαριότητας).
3. Όλοι οι κάδοι πλένονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
4. Δυστυχώς δεν σέβονται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας τους κανόνες υγιεινής.
5. Η αποκομιδή των ογκωδών γίνεται όσο το δυνατόν ταχύτερα, πλην όμως η έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει πάντα την αυθημερόν αποκομιδή τους»
.

Σχολιασμός: Θα διαφωνήσουμε κάθετα με τη Δημοτική Αρχή για το ότι οι κάδοι απορριμμάτων πλένονται σε τακτά διαστήματα, τα οποία βέβαια δεν αναφέρει η απάντηση του Δημάρχου. Υπάρχουν Δήμοι στην Αθήνα όπου ο κάθε κάδος πλένεται και απολυμαίνεται κάθε 15 ημέρες! Να κοιτάμε πάντα το καλύτερο...
Για το ότι δεν σέβονται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου μας τους κανόνες Υγιεινής, καθώς επίσης και τον Κανονισμό Καθαριότητας σχετικά με τα ογκώδη αντικείμενα, προσθέτουμε εμείς, εδώ και χρόνια έχουν κατατεθεί προτάσεις προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με σκοπό την εξάλειψη ή την σημαντική μείωση των φαινομένων αυτών. Εάν ενδιαφέρεται ο Δήμαρχος Βύρωνα να του τις παρουσιάσουμε ξανά!
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνά η Δημοτική Αρχή ότι τα προβλήματα προσλήψεων προσωπικού τα γνώριζε. Όπως γνωρίζει ότι τα Δημοτικά Τέλη που πληρώνει ο Βυρωνιώτικός λαός είναι ανταποδοτικά ως προς την Ηλεκτροδότηση των δρόμων και την Καθαριότητα της πόλης. Άραγε τί έλεγαν οι προγραμματικές εξαγγελίες της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» πριν αναλάβει την Διοίκηση του Δήμου;

Στο σημείο αυτό παραθέτουμε την ερώτηση της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»

ΕΡΩΤΗΣH
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα με τους κάδους απορριμμάτων, την καθαριότητα και την απολύμανση αυτών»

Δήμαρχε,

Καθημερινώς λαμβάνουμε παράπονα από δημότες/κατοίκους της πόλης μας που διαμαρτύρονται για τα ακόλουθα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Καθαριότητας:

Υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων δίχως ή με σπασμένα καλύμματα ή και με χαλασμένους μηχανισμούς ανοίγματος αυτών.

Επίσης, ενίοτε, παρατηρείται το φαινόμενο μετά την αποκομιδή των απορριμμάτων ορισμένα συνεργεία να μην κλείνουν τους κάδους απορριμμάτων, ενώ θα έπρεπε.

Ορισμένοι κάδοι είναι πολύ βρώμικοι και δεν διαθέτουν τα αυτοκόλλητα με την ημερομηνία της τελευταίας απολύμανσής των (εάν πραγματοποιήθηκε ποτέ).

Υπάρχουν πολίτες που συλλέγουν τις ακαθαρσίες των φίλων τους "συνοδείας" μόνο με κάποιο χαρτί και ακολούθως πετάνε τα περιττώματα απευθείας στους κάδους των απορριμμάτων, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό εστίες μόλυνσης, ειδικά τους θερινούς μήνες με τις αυξημένες θερμοκρασίες, επικίνδυνες τόσο για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, όσο και για τους κατοίκους της γύρω περιοχής όπου τελείται η «παρανομία».

Κατόπιν όλων αυτών,

Παρακαλούμε όπως ΕΓΓΡΑΦΩΣ μας ενημερώσετε/απαντήσετε, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….»):

-Ποιες θα είναι οι ενέργειές σας για την επίλυση όλων των προβλημάτων που σας αναφέραμε;

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια’
21 Ιουνίου 2024

Βύρωνας, η πόλη μας
6 Σεπτεμβρίου 2024

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024: Καθαρίζουν περίπου 1,5 φρεάτια την ημέρα... Γι' αυτό πλημμυρίζουμε!
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024: Προσεχώς δίνεται λύση στο πρόβλημα των πρανών στη Μεταμόρφωση
Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024: Δημοτική Βιβλιοθήκη Βύρωνα: σύντομα θα επαναλειτουργήσει!
Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024: Πόσο (μας) κόστισαν το άγαλμα του Βαρόνου Μπάιρον και η προτομή του Αχιλλέα Γεωργούτσου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου