Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Κατάθεση ερωτήσεων της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου 2019


Κατάθεση ερωτήσεων της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ
 
Προς:
-Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
-Δήμαρχο Βύρωνα
-Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα
 
Ερώτηση 1.

Όπως έχουμε διατυπώσει, οι σχέσεις συλλογικοτήτων και πολιτών του Βύρωνα με τη δημοτική αρχή πρέπει να είναι αμφίδρομες, στα πλαίσια της επίλυσης των προβλημάτων που αφορούν την πόλη μας. Από τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου προβλέπεται ότι με συγκεκριμένες προϋποθέσεις η συζήτηση των θεμάτων που κατατίθενται από συλλογικότητες και πολίτες, θα συζητούνται στο Δ.Σ. εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

Παρ΄ όλα αυτά, ενώ η συλλογικότητα "ΕΝΑΡΓΕΙΑ" και ο εκπρόσωπός της κος Βούρτσης Νικόλαος, έχουν καταθέσει επανειλημμένα αιτήματα για τη συζήτηση θεμάτων, δεν έχουν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, δεν έχουν απαντηθεί στον εύλογο χρόνο τα ερωτήματα που έχουν καταθέσει και η δημοτική αρχή δεν έχει έρθει σε επικοινωνία μαζί τους. Αποτέλεσμα είναι η προσφυγή τους σε όργανα ελέγχου  και η αίσθηση στους πολίτες ότι υπάρχει κακοδιοίκηση, η οποία αγνοεί ή παρακάμπτει τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας.

Πιστεύουμε ότι τέτοια ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις πολιτών και συλλογικοτήτων του Βύρωνα με τη δημοτική αρχή, πρέπει οριστικά να ξεπεραστούν.
Η επικοινωνία με τις συλλογικότητες και τους πολίτες μπορεί να δώσει λύσεις και να ξεπεράσει ζητήματα που πιθανόν δεν χρειάζεται να έρχονται για επίλυση στο δημοτικό συμβούλιο.

Σε συνέχεια των παραπάνω ρωτάμε:
-Γιατί δεν φέρατε για συζήτηση κάποιο από τα θέματα που έχει καταθέσει η παραπάνω συλλογικότητα;
-Γιατί δεν επικοινωνήσατε με τους ενδιαφερόμενους πολίτες προκειμένου να τους ενημερώσετε για τα ζητήματα που βάζουν και το χρόνο συζήτησής τους;
-Θα συζητηθούν σε επόμενο Δημοτικό συμβούλιο;
-Τι προτίθεστε να κάνετε για να αποκατασταθούν σε τέτοια ζητήματα οι σχέσεις πολιτών και συλλογικοτήτων με τη δημοτική αρχή;

Ερώτηση 2.
 
Έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη συζήτηση και ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο, για το ζήτημα των οικοπέδων στη «Νεράιδα»* και επί της οδού «Βουτζά»**.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα  και την πορεία αξιοποίησής τους προς όφελος των πολιτών του Βύρωνα και για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής το επόμενο διάστημα.

Βύρωνας 20/9/19

Τάσος Μαυρόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΕΚ Βύρωνα


Σ.Σ: Αφορμή για την 1η ερώτηση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης (ΡΕΚ) στάθηκε η από 19/9/2019 Αναφορά μας για Κακοδιοίκηση από τη πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Δείτε το σχετικό άρθρο: "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Γ. ΚΑΤΩΠΟΔΗ" ΕΔΩ.


Σχετικά με τη 2η ερώτηση της ΡΕΚ ανοίγοντας τους δυο παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε τι ακριβώς είχε ειπωθεί για τα δύο αυτά θέματα από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Μαΐου 2018:

*Για την υπόθεση του οικοπέδου στην συμβολή των οδών Παν. Τσαλδάρη - Χρυσαθέμιδος & Εμπεδοκλέους, στην περιοχή Νεράιδα, για να δούμε εάν υπάρχει κάποια διαφορετική εξέλιξη στην επίλυση του προβλήματος εβδομήντα πέντε (75) πολίτες καταθέσαμε στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, το με αρ. Πρωτ: 21790 Αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διαβάστε για μια σύνδεση με το παρελθόν το σκωπτικό άρθρο, της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018, "Στο μιλητό! Του είπα, μου είπε..." ΕΔΩ

**Για την υπόθεση του οικοπέδου στη Βουτζά διαβάστε το επίσης σκωπτικό άρθρο, του Σαββάτου 30 Ιουνίου 2018, "Μήπως φταίει και ο Χατζηπετρής;" ΕΔΩ



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου