Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ανταπαντάμε εφ' όλης της ύλης στην παραπληροφόρηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα



ΟΦΕΙΛΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ! Ανακοίνωση εξέδωσε προχθές, Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, το Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Βύρωνα με τίτλο "Απάντηση από την Τεχνική Υπηρεσία για τις εν εξελίξει ασφαλτοστρώσεις", αναφερόμενη προφανώς (και) προς εμάς, και η οποία ξεκινούσε ως εξής: «Απόφευγε ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν τις ηθικές σου αξίες, γιατί απλά δεν έχουν αξίες»** και αναρωτηθήκαμε, από τη στιγμή που δεν υπήρχε προσωπική υπογραφή στην ανακοίνωση, εάν τελικά μια οποιαδήποτε Τεχνική Υπηρεσία μπορεί να έχει ηθική αξία.

Ας είναι, θα γράψουμε λοιπόν και εμείς γι' αυτή την, με ηθική αξία, περιβόητη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα, ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη για την ισοπέδωση των υπαλλήλων της, οι οποίοι κανονικά δεν εμπλέκονται στην ιστορία αυτή.

**Κατ' αρχάς, Τεχνική Υπηρεσία (; ή όποιος τέλος πάντων έγραψε την ανακοίνωσή σου), είναι αντιδεοντολογικό να αναφέρεις σε γραπτό λόγο ένα απόφθεγμα ή ρητό δίχως να υπάρχει "η υπογραφή", το όνομα, εκείνου που το πρωτοείπε!
Ας μας πει λοιπόν η ηθικολογούσα και με αξίες άξια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα (ή όποιος έγραψε την ανακοίνωση) σε ποιον ανήκει το προπαρατεθέν απόφθεγμα της ανακοίνωσής της: «Απόφευγε ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν τις ηθικές σου αξίες, γιατί απλά δεν έχουν αξίες», γιατί μοιάζει με  παραποίηση του παρακάτω αποφθέγματος του Μαρκ Τουαίην: 
«Απόφευγε ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν τις φιλοδοξίες σου. Οι μικροπρεπείς άνθρωποι πάντα το κάνουν αυτό. Αλλά οι πραγματικά μεγάλοι, σε κάνουν να αισθανθείς ότι κι εσύ μπορείς να γίνεις μεγάλος».

Ποιός δεν έχει αξία τώρα;

Αναζητώντας την αλήθεια και την όποια «ηθική αξία» ή την «εν γένει αξία» της 



"Τω μεν γαρ αληθεί πάντα συνάδει τα υπάρχοντα, τω δε ψευδεί ταχύ διαφωνεί ταληθές", μτφ. «Με την αλήθεια όλα τα δεδομένα βρίσκονται σε αρμονική συμφωνία, ενώ με το ψεύδος γρήγορα έρχεται σε διαφωνία και σύγκρουση το αληθές», Αριστοτέλης (Ηθικά Νικομάχεια Α’, 1098Β)

Έβγαλε ανακοίνωση λοιπόν η Τεχνική Υπηρεσία ως απάντηση κυρίως σε ορισμένους (μην ανησυχείτε, τους ονομάζουμε εμείς:
«Βύρωνας η πόλη μας-Ενάργεια» και «Βύρωνας και τριγύρω»), για τις εν εξελίξει ασφαλτοστρώσεις, είπε.

Κατ' αρχάς τα δημοσιεύματα και των δυο ιστοσελίδων επικεντρωνόντουσαν στα αδιαμφησβήτητα* (έτσι εγράφη! Κάπως σαν να λέμε "Γραφή λανθάνουσα τ' αληθή λέγει"... μπορεί τώρα που γράφτηκε το άρθρο αυτό να το διορθώσουν) δείγματα γραφής του συνόλου του έργου οδοποιίας της Διοίκησης Γρηγόρη Κατωπόδη, κατά τα έτη 2017-2020, και όχι μόνον για τις εν εξελίξει ασφαλτοστρώσεις!

*[Εμείς ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με λάθη πληκτρολόγησης ή ορθογραφίας, για κανέναν, το έπραξαν όμως οι Διοικούντες πρώτοι, όταν απάντησαν ειρωνικά με το χαρακτηριστικό (sic!) στον επί κεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Εποχή» κ. Χρήστο Γώγο που σε ανακοίνωσή του έγραψε "επικεφαλείς". Σαν να λέμε: «όλα εδώ πληρώνονται!»]   

Ειδικά για τις εν εξελίξει ασφαλτοστρώσεις τα δημοσιεύματα έκαναν κυρίως λόγο για την ανακάλυψη αποδεικτικών στοιχείων σκανδάλου της εργολαβίας 2010-2011 που έγιναν επί δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά, και τα οποία η Τεχνική Υπηρεσία φρόντισε ΞΑΝΑ, όπως το έπραξε και το 2016 με το ανασήκωμα των 350-400 καλυμμένων φρεατίων, να τα "θάψει" με την συνέχιση της ασφαλτόστρωσης. Επιβλέπουσα ήταν η Τεχνική Υπηρεσία και στην εργολαβία εκείνη, του 2010-2011...
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020
Για το σκάνδαλο των ασφαλτοστρώσεων (που κόστισαν 3.789.252,81 ευρώ) θα παρέμβει ο Εισαγγελέας; https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/03/378925281.html
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020
ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ: Υπάρχει και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.)
https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/03/blog-post_15.html

 

Εμείς και καλά ακούσαμε και καλά καταλάβαμε στην κεκλεισμένων των θυρών για τους πολίτες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2020 -σωστά Τεχνική Υπηρεσία που το ξέχασες και γενίκευσες καταστάσεις; γιατί υπήρχε μόνο ένας εκπρόσωπος και αυτός ήταν από την συλλογικότητα της Ενάργειας- και σωστή απομαγνητοφώνηση έχουμε κάνει, ενόσω περιμένουμε και τα επίσημα Πρακτικά της συνεδρίασης για το θέμα της Πραγματογνωμοσύνης.

Αντιθέτως, είναι η Τεχνική Υπηρεσία που δεν διάβασε είτε καλά είτε καθόλου τα άρθρα, αλλά μέσα στον πανικό της άρχισε πάλι την πάγια τακτική της, να μιλά για παραποίηση των γεγονότων και για συκοφάντηση! 

Ας μας απαντήσει η Τεχνική Υπηρεσία: οι μπετοστρώσεις του Ιουλίου 2019, στις οποίες αναφέρθηκαν τα άρθρα και των δύο συλλογικοτήτων, έχουν καμία σχέση με τις εν εξελίξει ασφαλτοστρώσεις; Και αναφέρθηκε μόνον ένα παράδειγμα. Της οδού Χαριδήμου. Καλούμε τον οιονδήποτε Δημοτικό Σύμβουλο ή πολίτη να την διατρέξει εν είδει σωματικής άσκησης (λόγω και των περιοριστικών μέτρων) ώστε να θαυμάσει το αδιαμφησβήτητο δείγμα γραφής έργου οδοποιίας της Διοίκησης Κατωπόδη... ή της οδού Νεοπτολέμου ή ... ή .... 

Ούτε οκτώ (8) μήνες δεν άντεξαν και άρχισαν να διαλύονται "οι μη εν εξελίξει μπετοστρώσεις". Άξια η επιβλέπουσα Τεχνική Υπηρεσία!



Προς τι λοιπόν η παραπληροφόρηση από την Τεχνική Υπηρεσία και η "αμυντική της επίθεση;"
Μα ο Πανικός μετά την ανακοίνωση για την πρόθεση μας για προσφυγή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.). Προσέξτε, ο τίτλος του άρθρου μας μιλούσε για τις Ασφαλτοστρώσεις 2019-2020, δεν έλεγε για τις εν εξελίξει: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020, «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Βύρωνα 2019-2020: Τέλος ανοχής! Στέλνουμε την υπόθεση στο Σ.Ε.Δ.Ε.» https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/03/2019-2020.html


Δείτε απόσπασμα της απάντησης της Τεχνικής Υπηρεσίας και αναλογιστείτε, ποιος τελικά παραποιεί τα γεγονότα; Εμείς ή η με «αξίες» Τεχνική Υπηρεσία;
«Είναι γεγονός ότι σ’ ένα αρκετά μεγάλο τμήμα των πρόσφατων ασφαλτοστρώσεων υπήρξε εργοστασιακή αστοχία υλικού (και όχι ποσότητας του υλικού). Από την πρώτη κιόλας στιγμή, που εντοπίσαμε το πρόβλημα, καταστήσαμε σαφές στον ανάδοχο, ότι πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η αστοχία, διαφορετικά το έργο δεν πρόκειται να παραληφθεί. Αυτή τη στιγμή το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, ο ανάδοχος είναι εδώ και δεν θα συνεχίσει την ασφαλτόστρωση, εάν δεν αποκαταστήσει τις κακοτεχνίες. Ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία λήψης δειγμάτων για να τεκμηριώσουμε και εργοστασιακά την κακοτεχνία.
Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι καταγγέλλοντες, γιατί αναφέρθηκαν και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Φαίνεται όμως, ότι ορισμένοι άλλα ακούνε και άλλα καταλαβαίνουν ή τα παραποιούν εσκεμμένα. Η καλοπροαίρετη κριτική είναι εποικοδομητική, αναγκαία και θεμιτή. Όταν όμως γίνεται προσπάθεια παραποίησης των γεγονότων, δεν πρόκειται για κριτική αλλά για συκοφαντία».
 

Ας αφήσουμε τις ασφαλτοστρώσεις και ας δούμε το κομμάτι της «ηθικής αξίας» της Τεχνικής Υπηρεσίας στο θέμα των καταλήψεων των κοινοχρήστων χώρων. 

Λόγια πολλά δεν χρειάζονται να ειπωθούν, όλα έχουν γραφτεί και λεχθεί σε εκατοντάδες άρθρα μας:
Για αυτά που η με «αξίες» Τεχνική Υπηρεσία δήλωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου 2015 για τις αυθαίρετες κατασκευές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος: 
«Έχουμε τη βούληση να κατεδαφιστούν, τους το είπαμε: "Κοιτάξτε, σας δίνουμε μία προθεσμία". Δεν τους είπαμε πότε. Θέλουμε να κατεδαφιστούν...».
Σωστά, επί τέσσερα (4) ολόκληρα χρόνια η «δήθεν» βούληση υπήρχε, αλλά, η με «ηθική αξία» Τεχνική Υπηρεσία τους άφηνε να παρανομούν! Και θα περνούσαν άλλα τόσα, αν η κατάσταση δεν καταγγελλόταν στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Για αυτά που η με «ηθική αξία» Τεχνική Υπηρεσία έγραφε στις 16 Ιουνίου 2016:
«... είμαι ενήμερος για την αλλαγή των τραπεζοκαθισμάτων στο συγκεκριμένο κατάστημα. Δοκιμαστικά προσπαθούμε να βρούμε την καλλίτερη δυνατή λύση στη πλατεία. Το αντιλαμβάνομαι και εγώ, ότι δεν λειτουργεί καλά. Θα επανέλθουν στην αρχική τους θέση»... και όχι μόνο δεν τα επανέφεραν, αλλά αντί να γίνει αυτό, έκοψαν και τα κάγκελα-ζαρντινιέρες του πεζοδρομίου προς εξυπηρέτηση του κάτωθι εικονιζόμενου καταστήματος!


Για αυτά που η με «ηθική αξία» Τεχνική Υπηρεσία έγραφε στις 15 Οκτωβρίου 2017 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Η αξία του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερη από το να μπορεί κάποιος συνδημότης μας, κάποια μητέρα με καρότσι, κάποιος με κινητικά προβλήματα, να περπατά στο πεζοδρόμιο ελεύθερα;» 



Ψέματα, υποκρισία, ψέματα! 
Άμα ήταν έτσι η «ηθική αξία!»

Αλήθεια, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από την ανΆΞΙΑ Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα και τι ν' αφήσει έξω από το κείμενο αυτό!
Το κατά τον Συνήγορο του Πολίτη (ΣτΠ) φαινόμενο κακοδιοίκησης;
Το φιάσκο με τα τοιχία στο έργο ανάπλασης των προσφυγικών του Καρέα;
Την εγκληματική απερισκεψία και αμέλεια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα στην Αγία Τριάδα με τα κεραμίδια πάνω από τα κεφάλια των παιδιών;  
Την «αδιαφορία» της για τα όσα σημαντικά ζητήματα κατά καιρούς ενημερώθηκε; Για παράδειγμα δείτε τα όσα αναφέρονται στο άρθρο: «Οι αδιάφοροι και αδρανείς του Δήμου Βύρωνα» Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/02/blog-post_61.html
Ή μήπως την «σκόπιμη (;) ανικανότητά» της με το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε με τη ξύλινη κατασκευή (deck) καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Εμπεδοκλέους. Που έπρεπε να μεσολαβήσει ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) και σε αυτή την περίπτωση, για να μην καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των πεζών! Αξίζει να διαβάσετε (ή να θυμηθείτε) το παρακάτω άρθρο:
Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, «3,40 μ - 1,70 μ = Εξαπάτηση + Καταισχύνη» https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/09/340-170.html



Πριν
Μετά την διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη

Ας κλείσουμε με το αποκορύφωμα (clou) της παρουσίασης της «ηθικής αξίας» της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα, όταν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έδινε προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου 2018 στον Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη για να απελευθερώσει τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου που είχαν παρανόμως καταληφθεί από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα περίπτερα, ώστε,  όπως ανέφερε το κοινοποιημένο έγγραφο, αυτοί να αποδοθούν στους δημότες και τους πεζούς γενικότερα.


Θυμίζουμε ότι, είχε προηγηθεί η με αρ. Πρωτ: 16911 της 9ης Οκτωβρίου 2018 καταγγελία, από δημότη, κατά της διοίκησης του Δήμου Βύρωνα, "για κακοδιοίκηση και μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας", η οποία στηριζόταν στην με αρ. Πρωτ.: 15103/28-06-2018 αναφορά, προς το Γραφείο Δημάρχου και την Τεχνική Υπηρεσία, με θέμα: "Καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων με αυθαίρετες κατασκευές από ΚΥΕ και περίπτερα" η οποία δεν είχε απαντηθεί... Δείτε το άρθρο: Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, «Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου 2018»

Όπως δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξεχάσουμε και την ειλικρινή, την ηθική απάντηση Αυτής της Τεχνικής Υπηρεσίας!
Βύρωνας: 10/12/2018
Αρ. Πρωτ.: 29353
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφά σας περί κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βύρωνα»

«Σας ενημερώνουμε σε σχέση με τα ζητήματα που θέτετε περί δήθεν αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Βύρωνα και στον βαθμό που τα ζητήματα αυτά υπάγονται στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών του Δήμου μας ότι, πρώτον, δεν υπάρχει καμία παράνομη ή αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από καταστήματα ή περίπτερα».

 
Όπως γράψαμε και χθες, και η μία φωτογραφία, μιας μόνον περίπτωσης, είναι υπεραρκετή! Εδώ υπήρχε και κατάληψη κοινοχρήστου χώρου (όδευση τυφλών και πεζοδρομίου) και αυθαίρετη κατασκευή.


Το έγγραφο της Ντροπής και της Εξαπάτησης της κατά τα άλλα με «ηθικές αξίες» Τεχνικής Υπηρεσίας, το είχαμε απαντήσει την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 με το άρθρο: «Και δεν ντρέπονται κιόλας...»


Τελικά διερωτόμαστε, ποια «ηθική αξία» μπορεί να διαθέτει μια ψευδολόγος και ανήθικη Τεχνική Υπηρεσία; Τί να μειώσεις από κάτι που δεν υφίσταται;

ΥΓ:
Η αποκαθήλωση των όποιων Αξιών της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και η απόδειξη της κακορραφίας που συνετελέσθη στην πόλη αυτή, και που αγγίζει τα όρια της «Δημο/πολιτικής αλητείας» (= "η αναισχυντία, η ξεδιαντροπιά που υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες", εφημερίδα Η ΑΥΓΗ), θα συνεχισθεί μετά την άρση της, λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2, επιβληθείσας καραντίνας!
Οι πολιτικοί ψεύτες και υποκριτές της Τεχνικής Υπηρεσίας ως ψεύτες και υποκριτές θ’ αντιμετωπιστούν! Υπόλογοι είναι, και λόγο θα δώσουν!
Συνεχίζεται...


1η Απριλίου 2020

Πρωταπριλιά σήμερα
Καλό μήνα και Χρόνια Πολλά
στην εορτάζουσα Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα


Μπορείτε να διαβάσετε την Απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δευτέρας, 30 Μαρτίου 2020, στην οποία Ανταπαντήσαμε σήμερα, 1η Απριλίου 2020, από εδώ: "Απάντηση από την Τεχνική Υπηρεσία για τις εν εξελίξει ασφαλτοστρώσεις"



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου