Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Το απερίγραπτο θράσος του Μίλτου Μπαντή, υποψήφιου δημάρχου Βύρωνα

Διαβάσαμε στην εφημερίδα «δήμος & ΠΟΛΙΤΕΙΑ» τη συνέντευξη του Μίλτου Μπαντή, υποψήφιου δημάρχου Βύρωνα με το συνδυασμό «Βύρωνας Μπροστά», και σταθήκαμε λιγάκι στην ενότητα “Παιδεία: Σχολεία – Παιδικοί Σταθμοί”.

Αναδημοσιεύουμε το απόσπασμα και μας δίνεται η αφορμή για να το σχολιάσουμε με ύφος όπως ακριβώς εκφράζεται ο υποψήφιος δήμαρχος στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δίχως όμως να μασήσουμε τα λόγια μας!


ΜΙΛΤΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ: Είναι ξεκάθαρο, ότι η συντήρηση και η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αυτής της πόλης «νοσούν». Και δεν «νοσούν» απλά, αλλά θέτουν πια σε κίνδυνο και τις ζωές των μαθητών, οι οποίοι καθημερινά, βιώνουν το αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης και αυτού του τομέα από την υπάρχουσα διοίκηση.

Τα παραδείγματα πολλά. Το τελευταίο στις μετόπες του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου, στην Μυρακτής, όπου η αποσάθρωση ήταν τόσο εμφανής και εκτεταμένη ώστε τελικά αποφασίστηκε το σχολείο να κλείσει, (αν είναι δυνατόν) προκειμένου τα συνεργεία να προβούν στην απαραίτητη αποξήλωση και αντικατάσταση των σαθρών σοβάδων. Άλλο μεγάλο ζήτημα, το 4ο Δημοτικό (Χαραλαμπόπουλου), το οποίο το 2018 κρίθηκε ακατάλληλο και 5 χρόνια μετά, δεν έχει καν γίνει ο διαγωνισμός για την αποκατάστασή του. Όταν μιλάμε για τα παιδιά μας, τα σχολεία μας και τους παιδικούς σταθμούς μας, η υπάρχουσα διοίκηση, δεν φρόντισε πράξει ως όφειλε. Δεν φρόντισε εκ των προτέρων να ελέγξει όλες τις υποδομές ώστε να επέμβει όπου χρειαστεί.

Παρ’ όλα αυτά, δε ξέχασαν να υπόσχονται, ότι όλα, θα λυθούν, μ’ ένα «μαγικό ραβδί»’ ενδεχομένως, το οποίο μάλλον, χάθηκε κάπου, στην… «μετάφραση»… 

Τι κάθεσαι και γράφεις ή λες άνθρωπέ μου! Για ηλίθιους περνάς τους πολίτες της πόλης του Βύρωνα; «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό» είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν!

Η συμπεριφορά σου είναι σαν τον τίτλο της ταινίας «Κοίτα ποιος μιλάει» (Look who’ s talking) της Έιμι Χέκερλινγκ από το μακρινό 1989! Και να πει κανείς ότι δεν σε προειδοποιήσαμε; Από την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου του 2018 που σου αφιερώσαμε το άρθρο με τίτλο ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ (ΤΑ) ΜΑΣΑΤΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ... πέρασαν 5,5 χρόνια και μυαλό δεν έβαλες! Εκεί μέσα, σε εκείνο το άρθρο, είχαμε γράψει και το: «Λήθη των ιδίων (κακών) θρασύτητα γεννά», που είπε ο Δημόκριτος.

Είσαι τυχερός πάντως που δεν ζεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (γιατί εκεί για το έγκλημα στην περιοχή Εργάνη, του λόφου Κοπανά, θα είχες καταδικαστεί μαζί με τον άλλο «μπροστάρη», τον Νίκο Χαρδαλιά), εκεί όπου ισχύει και το «Έχεις το δικαίωμα να παραμείνεις σιωπηλός. Ό,τι πεις μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου», το οποίο όμως θα εφαρμόσουμε εμείς για να απαντήσουμε σε αυτά που έγραψες ή είπες στην εφημερίδα.

-«Θέτουν πια σε κίνδυνο και τις ζωές των μαθητών», έγραψες ή είπες. Στην δομή του 13ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα, που η οικογένειά σου (ή μήπως εσύ ο ίδιος;) μισθώνει στο Δήμο, ως δαμόκλειος σπάθη κρεμόταν πάνω από τα κεφάλια των παιδιών ο σοβάς του Α’ ορόφου! Στις Η.Π.Α. ή στην Ιαπωνία και μόνο γι’ αυτό, θα είχες ήδη «πάρει δρόμο κλοτσηδόν!» Εδώ όμως, στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, ακόμη και το φιλότιμο, δυστυχώς, έχει πια χαθεί!
Δες ξανά τη φωτογραφία, με λήψη 5 Ιουλίου 2023, και σιώπα!


Και να ευχαριστείς αυτούς που με αίσθημα ευθύνης έβαλαν πάνω από όλα το συμφέρον των παιδιών και της πόλης και παρουσίασαν τα χάλια του ακινήτου-Νηπιαγωγείου στο χρόνο που το παρουσίασαν και όχι στις 31 Αυγούστου ή την 1η του Σεπτέμβρη!!! Γιατί, τότε πραγματικά θα έφευγες κλοτσηδόν!

-«Δεν φρόντισε εκ των προτέρων να ελέγξει όλες τις υποδομές ώστε να επέμβει όπου χρειαστεί», έγραψες ή είπες. Εσύ, δεν φρόντισες, όχι να ελέγξεις, ούτε καν να δεις το ακίνητο των δικών σου, που εκμισθώνουν στον Δήμο, και μιλάς για τους άλλους;

 

Εάν αυτοί στην διοίκηση του Δήμου είναι ανίκανοι, εσύ είσαι ακόμη χειρότερος! Και θέλεις να επανεκλεγείς! Τόσο θράσος λοιπόν!

-Πως είναι δυνατόν ως υποψήφιος δήμαρχος να μιλάς ή να γράφεις ακόμα για οδό Μυρακτής, όταν αυτή από χρόνια έχει μετονομαστεί σε Γεωργίου Γεννηματά; Ούτε αυτό δεν ξέρεις; και μην πεις από συνήθεια... γιατί γραπτή ήταν η απάντηση στη εφημερίδα!

Εντάξει, εσύ θέλεις να επανεκλεγείς! Δικαίωμά σου και τρέλα σου.

Οι ψηφοφόροι ευτυχώς, πλην των ωφελημένων, δεν ανήκουν σε κανέναν!

Απορούμε όμως με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού σου. Τόσο πολύ είναι ναρκισσιστικά προσηλωμένοι σε αυτόν τον «τίτλο» δημοτικός σύμβουλος που πάσχουν από συνδυασμό του συνδρόμου Τζενοβέζε και του συνδρόμου της Στοκχόλμης; Δεν αντιλαμβάνονται ότι μαζί με το μεγάλωμα της σκιάς σου «παντρεύτηκαν» και «τα έργα και τις ημέρες σου»; Έχουν αναλάβει πλέον την ευθύνη της επιλογής των! Γιατί οι εκλογές του Οκτωβρίου δεν είναι "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" για να εξαγνίσει το παρελθόν.

Τον Κομφούκιο, αυτόν που είπε το:  «Μελέτησε το παρελθόν αν θες να ορίσεις το μέλλον», δεν τον διάβασε κανείς τους;

Τον Τσώρτσιλ, αυτόν που είπε το: «Όσο πιο πολύ πίσω πάμε στο παρελθόν, τόσο πιο μακριά στο μέλλον μπορούμε να δούμε», δεν τον διάβασε κανείς τους;

Εντάξει αυτούς τους δυο τους κρατάμε μεν, αλλά τους αφήνουμε στην άκρη…
Την ιστοσελίδα «Βύρωνας, η πόλη μας», όμως, που μερικοί την διάβαζαν και την παρ-ακολουθούσαν; Πλέον, τί θα έχουν να μας πούνε αυτοί για όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο; Γιατί μπροστά τους θα τα βρίσκουν, κάθε στιγμή! 

Τους τα θυμίζουμε ξανά εάν τα ξέχασαν και ενημερώνουμε όσους/ες δεν τα γνώριζαν, με την επισήμανση ότι τελικά δεν ήταν τυχαίο που ασχοληθήκαμε τόσο πολύ με έναν δημοτικό σύμβουλο (με κανέναν άλλον!!!)!!! Ο χρόνος μας δικαίωσε! 

*Πατώντας πάνω  στους ακόλουθους συνδέσμους, ΔΙΑΒΑΣΤΕ τα «ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ» του υποψήφιου δημάρχου Μίλτου Μπαντή, με την επισήμανση ότι «δεν καταδιώκουμε τον Άνθρωπο. Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε την αντίληψη, την νοοτροπία!» (Παράφραση από το βιβλίο «το τέλος του Εφιάλτη» του Δημ. Μπαλτάκου):

13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα: πρόχειρες ενέργειες "για να καλυφτούν" στη διενέργεια της αυτοψίας!

Ένας «φωτογραφικός διαγωνισμός», για το 13ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα του ακινήτου της οικογένειας Μίλτου Μπαντή, στη Διαύγεια...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ η επικινδυνότητα του 13ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα (του ακινήτου που η οικογένεια Μίλτου Μπαντή εκμισθώνει στο Δήμο) 

Γιατί ο Μίλτος Μπαντής ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι καν υποψήφιος Δήμαρχος το 2023

Γιατί κρύβουμε την αλήθεια; «Οι Νεοδημοκράτες του Βύρωνα, για να πάνε μπροστά, πρέπει πρώτα να κοιτάξουν προς τα πίσω».

Μίλτος Μπαντής, ο νεοδημοκράτης δημοτικός σύμβουλος που ήθελε να συν-διοικήσει τον Δήμο του Βύρωνα

κύριε Μπαντή, για την συνδιοίκηση που επιθυμείτε, ρωτήσατε το Βυρωνιώτικο λαό;

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ της οδού Ολυμπιάδος αρ. 51 και οι "αγρόν αγοράζοντες" αιρετοί

ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ (ΤΑ) ΜΑΣΑΤΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ...

Το "ομόφωνο" Ψήφισμα του Δ.Σ. κατά του Αντιδημοκρατικού Άρθρου 41 του Νόμου 4954/2022 και η ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ του Μίλτου Μπαντή 

Ήταν μια ευγενική προσφορά προς τους ψηφοφόρους από τους σχολιαστές του
«Βύρωνας, η πόλη μας»
οι οποίοι δεν μασάνε τα λόγια τους και δεν χαρίζονται σε κανέναν!

6 Αυγούστου 2023

ΥΓ: η φωτό του Μίλτου Μπαντή κάπου από τη Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου