Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Ψηφοφόρε του Βύρωνα και της Αττικής, ιδού ο "άλλος" Νίκος Χαρδαλιάς!

Αγαπητοί πολίτες του Βύρωνα και της Περιφέρειας Αττικής,

Εμείς δεν θα γράψουμε για τον Νίκο Χαρδαλιά ότι είναι ο «μπακαλόγατος» της Νέας Δημοκρατίας, όπως γράφουν κάποιοι (1) ή, όπως έγραψαν κάποιοι άλλοι ότι, κάποτε, ως πολίτης, ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας, χαιρέτησε στρατιωτικά, πράγμα το οποίο, ως γνωστόν, δεν τολμά να κάνει ποτέ ασκεπής στρατεύσιμος! Δικαίωμά του ήτανε, άλλωστε ο καθένας με τις… TOP GUN ονειρώξεις του και με τα συνειδητά του όνειρα!


Εμείς, δεν θα ασχοληθούμε με τα παλαιά δημοσιεύματα εφημερίδων που έκαναν λόγο για τη συνεργασία του με το ΠΑΣΟΚ στην δεκαετία του 1990 και ότι κάποτε διακρίθηκε για την απόλυτα εχθρική στάση του εναντίον της Εκκλησίας.


Ούτε βέβαια θα αναφέρουμε τα «κοσμητικά επίθετα» που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και που ακούγονται, «λούζοντάς τον», σε ολόκληρη την πόλη του Βύρωνα. Όχι!

Εμείς, για τον πρώην Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά, μέσα στον Σεπτέμβριο έχουμε ήδη γράψει δυο (2) άρθρα, και έχουμε αναδημοσιεύσει, από την τοπική εφημερίδα «Επικοινωνία», ένα άρθρο του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα. Πατήστε πάνω στους παρακάτω συνδέσμους και διαβάστε τα άρθρα μας:

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023: Που είναι το έργο "Επιφανειακή διευθέτηση ομβρίων υδάτων" - Αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων για χρήση από Αμεα" στο Δήμο Βύρωνα;
Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023: Καταρρίπτουμε τον μύθο του Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με τον λόφο Κοπανά

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023: Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα βάλλει κατά Μίλτου Μπαντή και Νίκου Χαρδαλιά

Εμείς στο κλείσιμο της τριλογίας αυτής θα «μιλήσουμε» αναφορικά με τμήμα των ενεργειών του κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δημάρχου και θα στηλιτεύσουμε τη συμπεριφορά του σε μερικά θέματα, «λέγοντας» την αλήθεια η οποία ενδεχομένως και να καταστρέψει την ωραιοποιημένη εικόνα που προσπαθούν ορισμένοι να μας «πωλήσουν» επί τη ευκαιρία των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023...

α) Δυο χρόνια μετά την καταστροφική φωτιά του 2015... ήταν ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ!

Η δήθεν αγάπη του Νίκου Χαρδαλιά για την πόλη του Βύρωνα και τη γειτονιά του φάνηκε την ημέρα της Αναδάσωσης της 27ης Νοεμβρίου 2016, επί δημαρχίας Γρηγόρη Κατωπόδη.  Εκείνη την ημέρα, είχε λίγα σύννεφα, κάποια στιγμή μπορεί και να ψιχάλισε ελαφρά, έβγαλε όμως και ήλιο, και όπως λέμε την σήμερον ημέραν, ουδέν κρυπτόν από το φάτσαμπουκ! Ο πρώην Δήμαρχος, αντί να παρευρεθεί στη δενδροφύτευση, η οποία γινόταν μόλις 2 βήματα από το σπίτι του, στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου στον Καρέα, και αντί να έρθει να βάλει και αυτός έστω ένα δενδράκι, ένα φυτό, https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=7026 προτίμησε τη θαλπωρή του γραφείου του διαμερίσματός του! Δείτε τη φωτογραφία:

 
Έτσι είναι, πάνω από όλα η εικόνα! Είσαι δήμαρχος; Κάνεις κάποια ενέργεια για να φαίνεσαι! Δεν είσαι Δήμαρχος; Κάθεσαι και αυτοφωτογραφίζεσαι γιατί απλά έχεις εθιστεί στο ναρκισσισμό σου. Άσε τους άλλους, τους απλούς πολίτες, τα κορόιδα (που κάποιοι από αυτούς ίσως και να σε ψήφισαν), να φυτεύουν. Εσένα τι σε νοιάζει πλέον; Αφού δεν είσαι Δήμαρχος πια!
 
 
Συμπέρασμα; Τί να περιμένει κανείς από αυτούς που αγαπάνε περισσότερο τον εαυτό τους!
 
β) 9.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ «ΚΟΡΒΑΝΑ;»
 
Tην τριετία 2007-2009, επί δημαρχίας του Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα δημοτικά τέλη αυξήθηκαν κατά 76%. Δυνητικό Τέλος το ονόμασαν. Συγκεντρώθηκαν περίπου 9.000.000 ευρώ, που υποτίθεται ότι θα πήγαιναν για απαλλοτριώσεις χώρων, αλλά στην πορεία, όλο το ποσό κατέληξε στον «κορβανά» και εξανεμίστηκε, δεξιά και αριστερά, στη Δημοτική Αστυνομία, στη δημοτική συγκοινωνία κλπ.
 
Χρήματα τα οποία «παρανόμως» κατέληξαν στον κορβανά, γιατί όπως είχε δηλώσει ο Γενικός Επιθεωρητής κ. Κατσαρός, στις 11 Ιουνίου 2015, σε τηλεφωνική συνομιλία μας, «το δυνητικό τέλος πρέπει να χρησιμοποιείται για το σκοπό που έχει επιβληθεί»… 
 
Χρήματα για τα οποία η Διοικούσα Αρχή (του Γρηγόρη Κατωπόδη) όταν εγγράφως της ζητήσαμε την «οικονομική πραγματογνωμοσύνη της διαχείρισης των εσόδων και των δαπανών του δυνητικού τέλους» κώφευσε… όπως άλλωστε έκανε και όλη η αντιπολίτευση! Πατήστε πάνω στους παρακάτω συνδέσμους και διαβάστε τα άρθρα μας:

Με τα χρήματα του Ελληνικού λαού δεν παίζεις! Τσίχλα από το περίπτερο να πάρει κανείς ζητά απόδειξη!
9.000.000 ευρώ στον «κορβανά», Άκη Κατωπόδη και Νίκο Χαρδαλιά;
 
Πάντως όποια δημοτική παράταξη ή νέος συνδυασμός ενδιαφέρεται να ψάξει την υπόθεση του Δυνητικού Τέλους της περιόδου 2007-2009 ας πιάσει το νήμα της υπόθεσης από εκεί που ηθελημένα το αφήσαμε εμείς. Δεν έχει υπάρξει, ακόμη, παραγραφή. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
 
γ) ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΜΕΜΠΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ (πχ ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χ. ΓΩΓΟΣ και ο υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα Μ. ΜΠΑΝΤΗΣ)!!! 
 
Η ανευθυνότητα του πρώην Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά στην υπόθεση της επικινδυνότητας, της εγκατάλειψης και της εξαθλίωσης των Παιδικών Χαρών της πόλης του Βύρωνα, κατά τη χρονική περίοδο 2020-2014, δεν περιγράφεται!
 
Το 2009 βγήκε ένας Νόμος. Ο Νόμος 28492/2009, του οποίου ο βασικός του στόχος, και του προγράμματος αυτού, ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός απόλυτα ασφαλούς, λειτουργικού και καλαίσθητου περιβάλλοντος που να αποσκοπεί στη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση του παιδιού, αλλά και στην αύξηση ασφαλών, δημόσιων χώρων ξεκούρασης και αναψυχής.
 
Στο δε Άρθρο 12, του Νόμου 28492/2009 (Υπουργός Εσωτερικών: Π. Παυλόπουλος) και συγκεκριμένα στις Μεταβατικές Διατάξεις, αναγραφόταν:
«Μέχρι τις 31-12-2012 οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές οφείλουν, να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές, που λειτουργούν ήδη στην περιφέρειά τους, στις διατάξεις της παρούσας. Η προσαρμογή πιστοποιείται από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών με την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας και χορήγησης του ειδικού σήματος. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής ή σε περίπτωση που μετά από τον έλεγχο της Επιτροπής διαπιστωθεί ότι δεν είναι δυνατή η προσαρμογή, διακόπτεται η λειτουργία τους κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της παρούσας».
 
Όμως, η πολιτική εξουσία (το Υπουργείο Εσωτερικών) αντί να προειδοποιήσει, και να πιέσει τους δήμους με την επιβολή προστίμων, ώστε να υποχρεωθούν να φτιάξουν άμεσα τις παιδικές χαρές, για να πληρούν τα μέτρα και τις προϋποθέσεις ασφαλείας, έκρινε πως το πρόβλημα ήταν ο ίδιος ο Νόμος!
 
Έτσι, τροποποίησε ελαφρά τον Νόμο 28492/2009, και μάλιστα με απόλυτη σιωπή, για όσον αφορά την νέα καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου του 2014, που είχε επιβάλλει με εντολή του προς τους δήμους, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης.
 
Αντί να φτιαχτούν (ή να σφραγιστούν, όπως θα έπρεπε) οι Παιδικές Χαρές, επικράτησε ο Νόμος της Σιωπής (omerta). 
 
Κάπως έτσι ενήργησε η τότε δημοτική Αρχή Νίκου Χαρδαλιά.
Εγκατέλειψε τις παιδικές χαρές, περιφρόνησε τις ανάγκες της παιδικής ψυχαγωγίας στην στοιχειώδη μορφή της, και συνετέλεσε στην μετατροπή των παιδικών χαρών, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις, σε χώρους άθλιους, ρυπαρούς και επικίνδυνους. Και στην προσπάθεια να αποφύγει τις ενδεχόμενες ποινικές διώξεις εναντίον της, εξαιτίας της επικινδυνότητας των, ανήρτησε πινακίδες με τις οποίες ενημέρωνε τους γονείς ότι: «Η χρήση των οργάνων και του χώρου γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των συνοδών των παιδιών».
 
 
Οποία Ανευθυνότητα!
[Αν δεν είναι ποτέ δικό μας το λάθος, τότε δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη γι’ αυτό (Ρίτσαρντ Μπάχ)].
Δημοτική Αρχή, δίχως αρχές!
Και δημοτικοί σύμβουλοι επίσης...
 
Αυτά γράψαμε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στο άρθρο μας με τίτλο ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ (ΤΑ) ΜΑΣΑΤΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ...  που απευθυνόταν στον για 3η φορά σήμερα υποψήφιο δήμαρχο Βύρωνα Μίλτο Μπαντή!
 
δ) Διοικητικές αβελτηρίες + Αντιδημοκρατική και Αντικαταστατική συμπεριφορά = Το «φαινόμενο της Κακοδιοίκησης»!! 
 
Η μακροσκελής ανάπτυξη της δ) παραγράφου είναι απαραίτητη για να γίνει κατανοητή! 
 
Το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως ισχύει μετά την αναθεώρηση του 2001, στο Άρθρο 10, παρ. 3, ορίζει ότι κάθε αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, να απαντά αιτιολογημένα σε εκείνον που υπέβαλε κάποιο αίτημα ή αναφορά, σύμφωνα με τον νόμο (εκτός και εάν το αίτημα είναι εμφανώς παράλογο, αόριστο, ακατάληπτο ή επαναλαμβάνεται κατά τρόπο καταχρηστικό)…
 
Η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων της (εκάστοτε) Διοίκησης προς τους πολίτες, που αποκαλείται και «Κακοδιοίκηση», είναι μια από τις πολλές και βασικές αιτίες που στη συνείδηση των πολιτών (και) το Αυτοδιοικητικό σύστημα είναι χρεωκοπημένο!
 
Σε Έκθεσή του, ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) είναι σαφής: «Η έγγραφη απάντηση της διοίκησης στα γραπτά αιτήματα που υποβάλουν οι πολίτες προς αυτή, έγκαιρα και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αποδεικνύει έμπρακτα τον οφειλόμενο σεβασμό που οφείλει η διοίκηση προς την αρχή της νομιμότητας, συνιστά εκπλήρωση για τους πολίτες του σχετικού συνταγματικού τους δικαιώματος, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο ορθής διοικητικής συμπεριφοράς και ενισχύει καθοριστικά την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών».
 
Η διάρρηξη όμως της σχέσης Διοίκησης και πολιτών επέρχεται και από την Αντιδημοκρατική και Αντικαταστατική (δηλαδή, ενάντια στον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου) συμπεριφορά της (εκάστοτε) Διοίκησης προς τους πολίτες από την μη εισδοχή θεμάτων τους προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο!
 
Δείτε τι αναφέρει η με Α.Π.: 39167/2-6-2022 Εγκύκλιος 375  - ΑΔΑ: Ψ42Π46ΜΤΛ6-4ΙΓ και η υποσημείωση Άρθρο 215, παρ. 3 του ν. 3463/2006 :
«Η ημερήσια διάταξη καταρτίζεται από τον πρόεδρο, σε συνεργασία με τον δήμαρχο, τα άλλα όργανα διοίκησης του δήμου (οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, εκτελεστική επιτροπή) και τις υπηρεσίες του. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια. Σε αυτήν περιλαμβάνονται υποχρεωτικά όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η εκτελεστική επιτροπή, η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής. Επίσης, στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται προς συζήτηση προτάσεις για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον έχουν κατατεθεί από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα (δημότες ή κατοίκους/Άρθρο 215, παρ. 3 του ν. 3463/2006).
 
Ως "διοικητικές αβελτηρίες", δηλαδή, ανοησίες ή κοινώς κουτοπονηριές, χαρακτηρίζει σε έγγραφό του (στις 30 Νοεμβρίου 2018, Αριθ. Πρωτ: 244108/53871/2018) ο Συνήγορος του Πολίτη την, κατά παράβαση του Νόμου 2690/1999, μη απάντηση των υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα στα αιτήματα των πολιτών (ενώ επαναλαμβάνει ότι, έχει ήδη αποστείλει πόρισμα προς το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, εισηγούμενος την τροποποίηση της νομοθεσίας, με σκοπό την επίλυση του φαινομένου).

Σε αυτές τις “διοικητικές αβελτηρίες” και τις Αντιδημοκρατικές και Αντικαταστατικές συμπεριφορές υπέπεσε, επανειλημμένως, ο πρώην Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, μέχρι που οι πολίτες, αγανακτισμένοι, διεκδίκησαν με πείσμα τα νόμιμα δικαιώματά τους και ανάγκασαν τη Δημοτική του Αρχή στο εξής να σέβεται τους πολίτες!!! 
 
Θα αναφέρουμε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πανικό που προκλήθηκε, τον Μάρτιο του 2010, στην τότε διοίκηση του δήμου, με μια Εξώδικο Διαμαρτυρία και με τις επτά (7) υποβολές αιτήσεων αποζημίωσης στην Ειδική Επιτροπή του δευτέρου άρθρου του Ν.2690/1999 και τις οποίες παρουσιάζουμε:
Αρ. Πρωτ: 7906/2994/04-03-2010
Αρ. Πρωτ: 7907/2995/04-03-2010
Αρ. Πρωτ: 7908/2996/04-03-2010
Αρ. Πρωτ: 7909/2997/04-03-2010
Αρ. Πρωτ: 7910/2998/04-03-2010
Αρ. Πρωτ: 7911/2999/04-03-2010
Αρ. Πρωτ: 7912/3000/04-03-2010
Έκτοτε η τρομοκρατημένη Δημοτική Αρχή φρόντιζε εμπρόθεσμα να απαντά σε όλα μας τα αιτήματα. Δείτε τα στοιχεία στο άρθρο του Σαββάτου, 15 Δεκεμβρίου 2018:
Πότε θα σταματήσει επιτέλους η διοικητική ανοησία; 

ε) Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ο πρωταίτιος της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη του Βύρωνα! 
 
Από τη διοίκησή του ξεκινά η ασυδοσία και η αυθαιρεσία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) που καταστρατήγησαν τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πεζών και Αμεα στα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης! 
Ήταν ο Αρχιερέας της κατάστασης αυτής! Ποτέ του δεν έπραξε κάτι για να την σταματήσει! [Άξιος συνεχιστής του «έργου του» ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης (2014-2023) με την «έμμεση επικουρία» του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για το Βύρωνα» και υποψήφιου δημάρχου με τον συνδυασμό  «Βύρωνας ΜΠΡΟΣΤΑ». ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ!!!!]
 
==============================
 
Θα κλείσουμε οριστικά το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ με μια δική μας απορία:
Στις 18 Σεπτεμβρίου 2023, πληροφορηθήκαμε όλοι μας ότι σήμανε συναγερμός στην ΕΛΑΣ και ότι συνελήφθησαν κάποιοι Τούρκοι για κατασκοπεία, επειδή λέει πετούσαν drone πάνω από στρατιωτικούς στόχους. Σε βάρος τους δε σχηματίστηκε δικογραφία! Και πολύ καλά έκαναν οι Αρχές.
 
Για τον Spy Hard Νίκο Χαρδαλιά όμως γιατί δεν σχηματίστηκε κάποια δικογραφία για την ακόλουθη περίπτωση στην οποία αναφέρθηκαν σχεδόν όλα τα μέσα επικοινωνίας (βλέπε παραπομπή (2));  
"Σε μία φωτογραφία ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στέκεται με τα χέρια στη μέση και κοιτάζει ένα χάρτη του στρατοπέδου που γράφει καθαρά, τέσσερις φορές, με κεφαλαία γράμματα ΑΠΟΡΡΗΤΟ. Αυτή η φωτογραφία μοιράστηκε μαζί με τις άλλες σε υψηλή ανάλυση, όπου φαίνονται όλες οι λεπτομέρειες του στρατοπέδου, τι είναι αποθηκευμένο εκεί και που ακριβώς. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσπάθησε να διορθώσει τη γκάφα στέλνοντας ξανά την ίδια φωτογραφία με καλυμμένο τον επίμαχο χάρτη. Όμως ήταν πλέον αργά, επειδή όλοι είχαν πάρει την αρχική".

 

Πως Απαλλάχτηκε; Λόγω... λόγω τί;??? Όπως και να έχει ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι η επιλογή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023. 

Ενάργεια/Βύρωνας, η πόλη μας

21 Σεπτεμβρίου 2023

Παραπομπές:

(1) Νίκος Χαρδαλιάς: Ο μπακαλόγατος! https://www.documentonews.gr/article/o-mpakalogatos/

 (2) Νίκος Χαρδαλιάς: Βίος και πολιτεία, καταδίκες, γκάφες και ψέματα! https://www.documentonews.gr/article/nikos-xardalias-vios-kai-politeia-katadikes-gkafes-kai-psemata/

Νίκος Χαρδαλιάς: Βίος και Πολιτεία και Δικαιοσύνη - Το πηλίκιο του κρεμασμένου! https://netakias.com/2021/04/01/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου