«Εάν οι πολίτες "κοιμόμασταν" όπως οι διοικούντες, τότε θα ξυπνούσαμε ένα πρωί με τον χώρο «πουλημένο» και δίχως δυνατότητα παρέμβασης!»
«Με την νοοτροπία της παράλυσης πως να λυθούν τα προβλήματα;»
Στις 25 Νοεμβρίου 2021 υποβάλαμε το, με Αρ. Πρωτ.: 21425, Αίτημα με θέμα "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΑΖΟΥΣΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΊΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ" στο οποίο υπήρχε η εξής επιδίωξη: «Τη λήψη μέτρων προφύλαξης περιμετρικά του κτίσματος του Συμβολαιογραφείου (Ν. Νικηφορίδη & Ν. Αρώνη), για την ασφάλεια των περαστικών, λόγω της, από άποψη στατική και δομική, επικινδυνότητάς του».
Τί μας απάντησε στις 8 Δεκεμβρίου 2021 (Αρ. Πρωτ.: 21425) ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βύρωνα;
«Σχετικά με το τρίτο ερώτημα, μπορούμε να αιτηθούμε στην κηδεμόνα και το Υπουργείο Οικονομικών με επιστολή τη λήψη μέτρων, λόγω επικινδυνότητας, καθώς το ακίνητο δεν ανήκει στο Δήμο και δεν δικαιούμαστε να παρέμβουμε».
Και τί απάντησε, χθες, 13 Απριλίου 2022, κατά τη συζήτηση του θέματος της σχολάζουσας κληρονομιάς στο Δημοτικό Συμβούλιο; «Παρέλειψα» είπε!
Δηλαδή, άφησε να περάσουν 126 ημέρες ή 4 μήνες από την απάντηση του Δεκεμβρίου ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ! Δεν πειράζει, κάποια στιγμή θα το κάνει…
Βέβαια, εδώ τίθενται κάποια ερωτήματα:
Για να παρθούν μέτρα προφύλαξης για ένα επικίνδυνο κτίσμα αυτό θα πρέπει να ανήκει στο Δήμο; Και έως πότε η διοίκηση θα κρύβεται πίσω από τις παρατάσεις λήξης της προθεσμίας δημιουργίας Υπηρεσίας Δόμησης; Έως πότε ο Βύρωνας θα «ανήκει» στην ανύπαρκτη, τον τελευταίο χρόνο, διοικητική υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων;
==============================
«Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει»
Ανέφερε, χθες, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βύρωνα ότι, αρχές Μαρτίου 2022 έστειλε επιστολή... και αυτό «το πέρασε» ως απόδειξη δράσης και ενδιαφέροντος της Διοίκησης για την υπόθεση, την οποία με περηφάνια ανέφερε ξανά ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Σπυρόπουλος...
Ξέχασαν στη στιγμή ή «δεν θέλησαν να εγγράψουν» στην μνήμη τους τα όσα ακούστηκαν εκτός μικροφώνου, ως ΔΩΡΟ από τον ομιλούντα, ότι, η προαναφερόμενη δράση πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ενημέρωση που τους έγινε (στον Δήμαρχο, στον ίδιο τον Αντιδήμαρχο αλλά και την κυρία Καταλιακού, δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου), στις 25 Φεβρουαρίου 2022, για το γεγονός ότι υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση! Και αυτό συνέβη ενόσω ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης κ. Μαυρόπουλος διαμαρτυρήθηκε μέσω της τηλεδιάσκεψης ότι δεν ακουγόντουσαν τα όσα ελέχθησαν.
==============================
«Αν ο Αντιδήμαρχος ήταν αστυνομικός θα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα»
Αφήνουμε στην άκρη τις ενέργειες των κατοίκων/πολιτών, του 2010, του 2014, αλλά και του Ιουνίου του 2015.
Τον Μάρτιο του 2017 ο Αντιδήμαρχος Τ/Υ κ. Μ. Καραγιάννης απαντώντας σε ερώτησή των αναφέρει: «Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα και πιέζει για τη λύση του» και ότι «γίνονται ενέργειες ώστε η περιουσία να περιέλθει αρχικά στο Υπουργείο Οικονομικών ώστε από εκεί πλέον να το διεκδικήσουμε για να περιέλθει στο Δήμο».
Στο δε Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου 2019 που φέραμε ξανά το θέμα για συζήτηση, ελήφθη η υπ’ αριθμ. 279/2019 Απόφαση (Ψ6ΤΙΩ9Ε-ΜΜΠ) που όριζε τη δημιουργία ενός γνωμοδοτικού οργάνου, μιας πενταμελούς Επιτροπής Ειδικού σκοπού, «για να τρέξει» ΜΟΝΟΝ την υπόθεση της σχολάζουσας κληρονομιάς, που όμως ΔΕΝ ΕΤΡΕΞΕ ΠΟΤΕ!
Ας δούμε όμως τι είχε μεσολαβήσει από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2019!
Κάποιοι που, ως απατεώνες, διεκδικούσαν με πλαστή διαθήκη την κληρονομιά, το 2017, έχαναν την υπόθεση στο Εφετείο, και είχαν από τον Δεκέμβριο του 2017 καταθέσει αίτημα Αναίρεσης της Απόφασης στον Άρειο Πάγο.
Και όταν στις 25 Νοεμβρίου 2021 υποβάλαμε για ακόμη μία φορά το, με Αρ. Πρωτ.: 21425, Αίτημα για συζήτηση της υπόθεσης στο Δ.Σ., η Δημοτική Αρχή αντιδημοκρατικά και κατά παράβαση της Νομοθεσίας και του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου «αρνήθηκε» τη συζήτησή της με την απερίγραπτη αιτιολογία ότι «δεν έχει νόημα η συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. γιατί η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δεν εξαρτάται από αυτήν»!
«Είπαν» ανερυθρίαστα ή μάλλον έγραψαν ότι «δεν έχει νόημα η συζήτηση» την ίδια ώρα που μαθαίναμε ότι από τον Ιούλιο του 2021 η υπόθεση είχε τελεσιδικήσει στον Άρειο Πάγο (983/23-07-2021) και ότι επίκειται η οριστική αναγνώριση του κληρονομικού δικαιώματος του Δημοσίου πάνω σε αυτήν!
Πράγμα που ξεκάθαρα αποδεικνύει ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θέμα!
Γιατί θα αρκούσε μια απλή αίτηση προς τη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών του Υπουργείου Οικονομικών για να πληροφορηθεί τη σχετική εκκρεμοδικία και την εξέλιξή της, όπως είχε προταθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2019 μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και από την κυρία Σάρολα Βασιλική και από τον κ. Σωτηρόπουλο Αλέξη αλλά και από το γράφοντα, που το επανέλαβε στις 13 Απριλίου 2020, στην γραπτή του δήλωση «αποχώρησης από την προαναφερόμενη Επιτροπή Ειδικού Σκοπού της Απόφασης 279/2019 για την σχολάζουσα κληρονομιά της οδού Νίκου Νικηφορίδη» η οποία ανέφερε:
«Επειδή πιστεύω ότι, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία μπορούν άμεσα να αποταθούν στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών (e-mail: klirodot@gspp.gr - Κολωνού 2 και Πειραιώς, Αθήνα/ Τ.Κ. 10437) και να ζητήσουν, απευθείας, δίχως τη διαμεσολάβηση της Επιτροπής, ενημέρωση και στοιχεία για την υπερδεκαετή λεγόμενη «σχολάζουσα κληρονομία» της οδού Νίκου Νικηφορίδη (Ν. Αρώνη-Τιμοθέου),
κατόπιν όλων αυτών,
Σας ενημερώνω ότι, ΑΠΟΧΩΡΩ από μέλος της Επιτροπής Ειδικού Σκοπού της Απόφασης 279/2019».
Ο τρόπος δράσης είχε προσφερθεί στον Αντιδήμαρχο. Παρόλα αυτά, από το 2017 έως και τον Μάρτιο του 2022, δεν ασχολείται με το θέμα, γιατί απλά, θα υπήρχε άλλη πληροφόρηση και δεν θα χρειαζόταν να σχηματιστεί η Επιτροπή Ειδικού σκοπού... Σωστά; Και εάν οι πολίτες "κοιμόμασταν" όπως οι διοικούντες τον ύπνο του δικαίου τότε θα ξυπνούσαμε ένα πρωί με τον χώρο «πουλημένο» και δίχως δυνατότητα παρέμβασης…
==============================
«Αυτοί το βιολί τους…»
Είπαν, χθες, οι διοικούντες, ότι δεν μπορεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δεσμεύσει επόμενη Δημοτική Αρχή για σχεδιασμό του χώρου της σχολάζουσας κληρονομιάς, μίλησαν για μελέτες, και μίλησαν για ώρες γύρω από αυτό, όταν η πρόταση ήταν απλή, πολύ απλή: Ότι το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο, μετά τις επόμενες εκλογές του 2023, θα αποτελείται από ότι φαίνεται από τους ίδιους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, θα δεσμευόταν να φέρει, όταν και αν, το θέμα της χρήσης του χώρου σε διαβούλευση με τους κατοίκους.
Γιατί αυτή ήταν η πρόταση της εισήγησης των πολιτών: Η διαβούλευση με τους κατοίκους.
Δείτε: «Επίσης, σήμερα, η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ότι, στην περίπτωση που τελεσφορήσει η προσπάθεια του να περιέλθει ο χώρος στον Δήμο, τότε, θα υπάρξει διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής για την τύχη του».
Και παρά το γεγονός ότι την ανέγνωσε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα» κ. Χρήστος Γώγος, αυτοί, οι διοικούντες, ο κ. Καραγιάννης, ο κ. Σπυρόπουλος, ο κ. Κόκκαλης κλπ συνέχιζαν επί μία και πλέον ώρα τον ΧΑΒΑ τους!
==============================
Και μετά από όλα αυτά "το έριξαν στην τρελή", καταφεύγοντας στη "μαγκιά" και στο ύψωμα της φωνής, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα... Γι΄αυτό και ο τίτλος: «Για τους Διοικούντες τον Βύρωνα να μιλούμε τώρα!» Φυσικά, δίχως τη δίσημη χρήση της ειρωνείας του ποιήματος του Κωνσταντίνου Καβάφη «Στα 200 π.Χ.».
Ενάργεια
14 Απριλίου 2022
Υ.Γ.: Η φωτογραφία είναι από το : https://www.xtypos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου