Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ...



Una faccia una razza (ούνα φάτσα ούνα ράτσα) 
Αυτή η φράση προπαγάνδας που επινοήθηκε από την ιταλική φασιστική κυβέρνηση στην εποχή της κατοχής κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου για να πείσει τους Έλληνες ότι οι δύο λαοί είναι αδέρφια έτσι ώστε να ενθαρρύνουν τη συνεργασία τους, ενώ πλέον είναι άγνωστη στην Ιταλία, ανοήτως χρησιμοποιείται κατά κόρον εδώ! 
Έτσι είναι, λέγε - λέγε ένα ψέμα πολλές φορές, τελικά αυτό περνά στο υποσυνείδητο ως αλήθεια. Αλήθεια, τι κοινό μπορεί να έχει ένας Έλληνας με έναν Ιταλό; 
"O ¨Έλλην είναι: Μνήμων, Ευμαθής, Εύχαρης, Γενναιόψυχος Φίλος και συγγενής: Αληθείας, Δικαιοσύνης, Σωφροσύνης, Ανδρείας!" 

Προκαλούμε τον οιονδήποτε να παρακολουθήσει την Ιταλική ταινία "ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ" L’ora Legale (μάλιστα προ μηνών η αφίσα της ταινίας είχε αναρτηθεί και από τον λογαριασμό facebook του Δήμου Βύρωνα)



και άμεσα θα διαπιστώσει τις κραυγαλέες διαφορές των δύο λαών. Άσχετα εάν η γενετική σύσταση των κατοίκων της Σικελίας δείχνει ότι το DNA των Ελλήνων ανιχνεύεται κατά 37% και κατά 10% σε αυτούς της Νότιας Ιταλίας. Για τη συγκεκριμένη μελέτη "ταιριάζει γάντι" η έκφραση: 
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα ... Αυτό ακριβώς λέμε. Τι κοινό μπορεί να έχουν οι "απατεώνες" κάτοικοι της πόλης Πιετραπάρε, όπως παρουσιάζονται στην ταινία, με τους Βυρωνιώτες καταστηματάρχες  ή  τραπεζίτες;  Απολύτως καμία!

Και μπράβο στο γραφείο τύπου του Δημάρχου που είχε το θάρρος και την τόλμη να κάνει την ανάρτηση (και έμμεσα διαφήμιση) της φαρσοκωμωδίας αυτής, ως ένδειξη ακεραιότητας, διαφοράς και υπεροχής, βάσει της ρήσεως: Διαφέρουμε, όχι γιατί υπερέχουμε, αλλά, υπερέχουμε, γιατί διαφέρουμε!

Η 1η φωτογραφία είναι "φρέσκια" (σημερινή, 20 Οκτωβρίου 2017), από την οδό Ιθώμης στην περιοχή "Αγορά" του Βύρωνα!



Σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ν. 1577/85) «έξω από τη ρυμοτομική γραμμή απαγορεύεται να κατασκευάζονται σκαλοπάτια για την εξυπηρέτηση των κτηρίων. Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατή η κατασκευή τους, ύστερα από άδεια του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, αν μετά την ανέγερση του κτηρίου έχει μεταβληθεί η υψομετρική στάθμη του δρόμου.»
Για τη συγκεκριμένη κατασκευή, ανεξαρτήτως της χρήσης αυτής για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, έχει δοθεί άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο; ή είναι παράνομη; 
Κατά την περίπτωση εφαρμογής της εξαίρεσης του κανόνα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξετάζεται η δυνατότητα τροποποιήσεως του πεζοδρομίου κατά τρόπο που θα διασφαλίζει επαρκή χώρο για την κίνηση των πεζών. 
Γιατί το 1,5 μέτρο ελεύθερης διέλευσης του πεζοδρομίου "πάει περίπατο"!
Στο Άρθρο 2 της Αποφ. Υπ. ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. 52488/2002 (ΦΕΚ 18Β’/02)  [Ειδικές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ] αναφέρεται ότι:
«Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους οικισμών που προορίζονται για την κυκλοφορία πεζών (πεζόδρομοι), επιβάλλεται ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ ΟΔΕΥΣΗΣ ΠΕΖΩΝ με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 1,50 μέτρα ελεύθερο από κάθε είδους εμπόδιο, που χρησιμοποιείται για τη συνεχή, ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία κάθε κατηγορίας χρηστών. Οποιαδήποτε εξυπηρέτηση (σήμανση, φύτευση, αστικός εξοπλισμός κλπ) τοποθετείται υποχρεωτικά εκτός της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΖΩΝΗΣ ΟΔΕΥΣΗΣ.

Πειράζει που η μεταλλική κατασκευή ανήκει στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Βύρωνα; ένας λόγος παραπάνω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου