Μήπως η διοίκηση Γ. Κατωπόδη προχώρησε στην επέκταση του κοιμητηρίου Βύρωνα και στους δρόμους της πόλης; Δεν εξηγείται διαφορετικά το στήσιμο σε κεντρικό σημείο της οδού Ν. Νικηφορίδη ενός μνημείου που αισθητικά παραπέμπει σε λειψανοθήκη.
Η, στο άρπα κόλλα, για την ανάγκη προβολής του έργου της διοίκησης, τοποθέτηση ενός ακαλαίσθητου μνημείου, όπως αυτό που απεικονίζεται στην παραπάνω φωτογραφία, αφενός ΔΕΝ ΤΙΜΑ, το σύμβολο, τον ιδεολόγο αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη, αφετέρου ΔΕΝ είναι η προτομή την οποία είχε δεσμευτεί να στήσει ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, όπως αναφέρει και σε άρθρο του, το 2016, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Τριγάζης: "Ο δε σημερινός δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης έχει δεσμευτεί να στήσει ο δήμος προτομή του μάρτυρα της ειρήνης σε ελεύθερο χώρο κάπου στην προαναφερθείσα οδό".
Στην δε επιγραφή της αναμνηστικής πλάκας δεσπόζει το: "η πλάκα αυτή τοποθετήθηκε 12 Ιουνίου 2018", ενώ απουσιάζει η ημερομηνία της δολοφονικής εκτέλεσής του, η 5η Μαρτίου 1951.
Δικαιολογημένη η επίμονη μεμψιμοιρία των κατοίκων της περιοχής (όριο δήμου Βύρωνα με δήμο Αθήνας) και των περαστικών, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.
Όπως κάθε δρόμος έχει τη δική του ιστορία, έτσι και η πρώην Βασ. Κωνσταντίνου που μετονομάστηκε, στις 16 Μαρτίου 1984 (επί δημαρχίας Δ. Νικολαΐδη), σε Νίκου Νικηφορίδη, έχει τη δική της.
Για τη ζωή και τον αγώνα του για την ειρήνη, διαβάστε το άρθρο "Νίκος Νικηφορίδης, 5 Μαρτίου 1951: Στο εκτελεστικό απόσπασμα… για απόπειρα διάδοσης ιδεών!"
Ενάργεια
Οκτώβριος 2018
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου