Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Σχολάζουσα κληρονομιά οδού Ν. Νικηφορίδη: Ούτε η συγκροτηθείσα Επιτροπή Ειδικού Σκοπού «έτρεξε»

Με την Απόφαση 279/2019 του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Δεκεμβρίου 2019 συγκροτήθηκε μια Επιτροπή Ειδικού Σκοπού «για να τρέξει», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η (τροποποιημένη και διορθωμένη) ΑΔΑ Ψ6ΤΙΩ9Ε-ΜΜΠ, «ΜΟΝΟΝ την υπόθεση σχολάζουσας κληρονομιάς (εννοεί της οδού Νίκου Νικηφορίδη), προς όφελος του Δήμου αλλά και των Κατοίκων της περιοχής».


Επειδή όμως το ρήμα «τρέχω» που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση της Απόφασης σημαίνει «ενεργώ με ταχύτητα για να αντιμετωπίσω κάτι», άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός συγκρότησης της Επιτροπής Ειδικού Σκοπού και η έκφραση «για να τρέξει την υπόθεση» πρέπει να θεωρείται ταυτόσημος με την έκφραση «ἅμ᾽ ἔπος τε καὶ ἔργον ἐμήδετο», δηλαδή, «μαζί με το λόγο και το έργο» και επειδή τέσσερις μήνες η Επιτροπή, είτε πριν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού SARS-COV-2 (COVID-19), είτε αργότερα με τη δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης, ΔΕΝ κατόρθωσε να συνεδριάσει, και άρα η συγκρότησή της έμοιαζε  περισσότερο με την έκφραση «όποιος δεν θέλει να λύσει ένα πρόβλημα, φτιάχνει μια επιτροπή», για τους λόγους αυτούς, στις 13 Απριλίου 2020, ο εκπρόσωπός μας (της συλλογικότητας «Ενάργεια») παρουσιάζοντας εγγράφως τις προτάσεις μας και τα όσα στοιχεία ή πληροφορίες διαθέταμε για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ΔΗΛΩΣΕ ταυτόχρονα και την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ του από μέλος της Επιτροπής Ειδικού Σκοπού. 

Η έκφραση «δεν κατόρθωσε να συνεδριάσει» είναι δηλωτική της καθυστέρησης και δεν επιρρίπτει αποκλειστική ευθύνη, όμως, ως συλλογικότητα, ενημερώνουμε ότι θα παρακολουθούμε την υπόθεση όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και αναλόγως την εξέλιξη αυτής, είτε τελικά θα αποδώσουμε τα εύσημα είτε θα καταλογίσουμε ευθύνες…

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Επιτροπή ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ θα αποτελείτο από τους:
1. Καραγιάννη Μιχαήλ, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, ως Πρόεδρο
2. Δεμπόνο Βασίλειο, Δημοτικό Σύμβουλο από την μειοψηφία, ως μέλος
3. Σάρολα Βασιλική, Δημοτική Σύμβουλο από την μειοψηφία, ως μέλος
4. Σωτηρόπουλο Αλέξιο, Δημοτικό Σύμβουλο από την μειοψηφία, ως μέλος
5. Βούρτση Νικόλαο (Εκπρόσωπο της συλλογικότητας “ΕΝΑΡΓΕΙΑ”), ως μέλος.

Για την ιστορία επίσης να αναφέρουμε και τι δήλωνε, τρία χρόνια πριν, τον Μάρτιο του 2017, ο Αντιδήμαρχος Τ/Υ κ. Μ. Καραγιάννης: 
"Η «σχολάζουσα κληρονομιά», η οποία βρίσκεται στο τρίγωνο Ν. Νικηφορίδη, Αρώνη και Τιμοθέου, έκταση 2.000 μ.. Η διαχείριση της τελεί υπό κηδεμονία. Σε συνάντηση που είχαμε με την δικηγόρο –(κηδεμόνα)– μάς ενημέρωσε, ότι γίνονται ενέργειες ώστε η περιουσία να περιέλθει στο Υπουργείο Οικονομικών στη Διεύθυνση Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να το διεκδικήσουμε από το Υπουργείο, ώστε να περιέλθει στο Δήμο. Η μεταβίβαση έπρεπε να έχει γίνει ήδη τέλος του 2016 αλλά η διαδικασία έχει καθυστερήσει. Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα και πιέζει για τη λύση του".

Όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούμε τίποτα άλλο παρά η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα και πιέζει για τη λύση του... η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα και «τρέχει» για τη λύση του... αλλά από ότι φαίνεται ούτε το «σπεύδε βραδέως» αρμόζει στην σκανδαλώδη αυτήν υπόθεση!
Και το ξεκαθαρίζουμε: Οι Δημοτικές Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης που «δεν άγγιξαν, δεν αγγίζουν ή δεν τρέχουν» το θέμα, παρά τα όσα πληροφορήθηκαν -ειδικά στις 9 Δεκεμβρίου 2019- ΔΕΝ είναι άμοιρες ευθυνών!  

Όσοι ενδιαφέρονται για το σκάνδαλο-θέμα της σχολάζουσας κληρονομιάς της οδού Νίκου Νικηφορίδη μπορούν επίσης να διαβάσουν τα παρακάτω άρθρα μας: 
Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019
Κάτοικε του Βύρωνα, αρχικά σε αφαίμαξαν, κατόπιν σε ενέπαιξαν και τώρα κάνουν πως δεν γνωρίζουν, ενώ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ !
Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018
ΚΩΔΙΚΟΣ 7322.0023, εν αδήλω!


Η φωτογραφία του άρθρου είναι από την εφημερίδα "Επικοινωνία"


Ενάργεια 

23 Απριλίου 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου