Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΚΡΥΦΟΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι περιοδείες, εν είδει προεκλογικής εκστρατείας, της Δημοτικής Αρχής, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα ίχνη της και να παρουσιάσουμε τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Βύρωνα, σε κάθε γειτονιά.
Γιατί αλλο να μιλάς για ένα πρόβλημα κι άλλο να το βλέπεις. 
Μια από τις διαδρομές «προθήκης» ήταν και η οδός Εμπεδοκλέους.
Εμείς περπατήσαμε ένα στενό πιο πάνω από την οδό Εμπεδοκλέους, δηλαδή, πίσω από την προθήκη.

 
Α]. Συμβολή των οδών Φιλοκτήτου και Κοντολιού. Μόνιμος Χωματερή. Χρόνιο πρόβλημα.


Από ετών είχαμε προτείνει στη Διεύθυνση Καθαριότητας  να υπάρχει, από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, καθημερινή καταγραφή των σημείων με αυξημένο όγκο απορριμμάτων ή αχρήστων αντικειμένων, καθώς και άμεση ενημέρωση της Διεύθυνσης σχετικά με χαλασμένους κάδους, ενώ, επανειλημμένως είχαμε ζητήσει από την υπηρεσία το αυτονόητο: το κλείσιμο των καλυμμάτων των κάδων, μετά την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Βέβαια η καθαρή πόλη είναι ευθύνη όλων μας. Για το λόγο αυτό μήπως θα ήταν προτιμότερο αντί του Ναρκισσευόμενου έντυπου Διετούς Απολογισμού της Δημοτικής Αρχής, να γινόταν επανάληψη της πολύ καλής κίνησης του 2010 της δημαρχίας Χαρδαλιά, δηλαδή, επανέκδοση του εντύπου "Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι κάτοικοι συμμετέχουμε", με τις πρακτικές συμβουλές για τα απορρίμματα; 

Β]. 50 μέτρα πιο κει, στη συμβολή των οδών Βρυούλων και Κοντολιού. Ένα ακόμη Χρόνιο πρόβλημα. Ο Αντιδήμαρχος της υπηρεσίας καθαριότητας δεν ήρθε ουρανοκατέβατος. Έχει χρόνια στο gurbet !! 
Ο (παλαιός)κάδος απορριμμάτων που είναι τοποθετημένος στη γωνία, λόγω της κλίσης του οδοστρώματος, δυσκολεύει τόσο τους εργαζόμενους στη καθαριότητα, όσο και τους κατοίκους της περιοχής.


Γιατί όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες (1&3), το κάλυμμα του κάδου, επειδή παρεμποδίζεται από την ύπαρξη ενός μεταλλικού κιβωτίου (γραμματοκιβωτίου;) όπισθεν αυτού, είτε δεν κλείνει, είτε όταν είναι κλειστό, ανοίγει ελάχιστα και με δυσκολία - λόγω της κλίσης του δρόμου που αναφέραμε-, αναγκάζοντας έτσι τους κατοίκους να αφήνουν τα απορρίμματα  και τα άχρηστα εκτός του κάδου, επί του δρόμου.

Υπάρχουν και καλά νέα :
Θετικό το γεγονός ότι – επιτέλους, ένα χρόνο σχεδόν μετά το αίτημα- τοποθετήθηκε μπάρα στήριξης  «τύπου Π» στον διαρκώς μεταφερόμενο και μετακινούμενο (παλαιό) κάδο απορριμμάτων της οδού Βρυούλων, στο ύψος των αριθμών 13 έως 15.


Αλλά γιατί το Σωστό πρέπει κάθε φορά να Αιτείται;

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
1. Αν διατρέξουμε τον Βύρωνα θα διαπιστώσουμε ότι στο 1/3 του Δήμου οι κάδοι απορριμμάτων είναι παλαιοί. Άνιση μεταχείριση ίσων δικαιωμάτων.


2. Αναδημοσιεύουμε επίσης απόσπασμα από ένα άρθρο του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Αφορά το κόστος των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας.
«Μέχρι στιγμής, ο δήμαρχος, μας έχει δώσει διαφορετικά νούμερα σε διαφορετικές περιπτώσεις. Ανάλογα με τις ανάγκες του αλλάζει το κόστος της υπηρεσίας τρολλάροντας το δημ. συμβούλιο. Ξεκίνησε με κόστος 3.400.000 περίπου, στη συζήτηση στο Δ.Σ. για την ανακύκλωση, και κατέβηκε πρόσφατα στην εισήγησή του στο Δ.Σ. για τα δημ τέλη του 2017, στα 2.200.000, προσθέτοντας όπως είπε το κόστος των νέων προσλήψεων, οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ το χρόνο στο σύνολό τους. Άντε βρες εσύ αναγνώστη το πραγματικό κόστος τελικά».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου