Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ (ΥΠΑΡΧΟΝ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα. Σεπτέμβριος 2016.
 
Το λόγο έχει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Σπυρόπουλος ο οποίος με έπαρση αναφέρει ότι για πρώτη φορά στο δήμο δημιουργείται Κοινωνικό Φαρμακείο …
Θα περίμενε κανείς κάποια αντίδραση από τους παρευρισκομένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης που διοικεί το Δήμο ή έστω από τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη. Όμως όχι.

Ήταν αποστομωτική η παρέμβαση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γώγου: «Δεν είναι αλήθεια» είπε, «ότι για πρώτη φορά δημιουργείται Κοινωνικό Φαρμακείο. Υπάρχει το Κοινωνικό Φαρμακείο του κ. Σουλιώτη».
Και είναι προς τιμή του κ. Γώγου η παρέμβαση αυτή, γιατί ο ίδιος κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί ως πολέμιος του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα.
Η φράση «δεν είναι αλήθεια», σημαίνει ότι ο κ. Σπυρόπουλος έλεγε ένα Συνειδητό Ψέμα. Πού; Μέσα στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο! Όταν οι πάντες γνωρίζουν την από 4ετίας  ύπαρξη του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα (ΚΙΦΒ). 


Ας δούμε ένα απόσπασμα από άρθρο του ανεξάρτητου (προερχόμενου από τη Στάση Βύρωνα) δημοτικού συμβούλου κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ, σχετικά με το ΚΙΦΒ:
«Γράφει ο αντιδήμαρχος κος Σπυρόπουλος στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στο ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Φαρμακείου κο Δημ. Σουλιώτη «Είναι αξιοσημείωτο ότι οι επιθέσεις (σημ. συντάκτη του κου Σουλιώτη) έχουν ενταθεί από την ημέρα που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου - Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου».
Τι είναι όμως αυτό το κοινωνικό Φαρμακείο, που όπως μας λέει ο αντιδήμαρχος τρομοκρατήθηκε από την πρόθεση του δήμου να φτιάξει δικό του φαρμακείο? (λες κ υπονοεί ότι θα χάσει την πελατεία)

Το κοινωνικό Φαρμακείο τον Οκτώβριο του 2016 θα συμπληρώσει 4 χρόνια παρουσίας υπολογίζοντας ότι επισκέψεις θα φτάσουν τα 19 με 20 χιλιάδες.
Η δράση του δεν περιορίζεται στην έκταση του Βύρωνα αλλά δέχεται ανέργους και απόρους από όλη την περιοχή της Αθήνας!
Στο ΚΙΦΒ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 26 εθελοντές που στηρίζουν ταυτόχρονα με την μηνιαία συνδρομή τους τις δαπάνες λειτουργίας του, ενώ 35 περίπου φαρμακεία στηρίζουν με φάρμακα το έργο του και 105 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που ανήκουν στο δίκτυο αλληλεγγύης του, προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους υποδεχόμενοι τους ανασφάλιστους στα ιατρεία τους. Ταυτόχρονα το ίδιο χρονικό διάστημα 4 διαγνωστικά κέντρα προσέφεραν επίσης δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε χιλιάδες συμπολίτες μας όπως μαγνητικές και αξονικές εξετάσεις, μαστογραφίες, ακτινογραφίες, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, τριπλεχ καρδιάς, τεστ κοπώσεως κλπ.
Στα χρόνια αυτά το ΚΙΦΒ δέχτηκε 14.430 περίπου επισκέψεις ανέργων και απόρων ανασφάλιστων συμπολιτών μας προσφέροντας δωρεάν πάνω από 86.000 σκευάσματα φαρμάκων ενώ δέχτηκε την διεθνή υποστήριξη από κινήματα αλληλεγγύης της Γαλλίας Ιταλίας Γερμανίας Ολλανδίας και από μεμονωμένους έλληνες και ξένους πολίτες που διαμένουν στην Φιλανδία την Ισπανία μέχρι και την Αυστραλία!....

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, φοβούνται το μελλοντικό φαρμακείο του δήμου. Έλεος χριστιανοί (μη ξαναγυρίσω στον Όμηρο)
Και μια και όπως φαίνεται οι μάγισσες δεν κάθισαν να τις πιάσει ο αντιδήμαρχος, αποφάσισε να νουθετήσει το Σωματείο εργαζομένων και να του υποδείξει, πως πρέπει να συμπεριφέρεται στα μέλη του γράφοντας «Προκαλεί εντύπωση και έχει δημιουργήσει ερωτηματικά τόσο σε εμένα όσο και σε εργαζόμενους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής η αδράνεια του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα στο να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους από τη συκοφαντία και τη δυσφήμιση που εξαπολύει εναντίον τους ο κ. Σουλιώτης.»(βέβαια ονόματα δε λέμε, απλά αφήνουμε τις φήμες και τη διχόνοια να κάνουν τη δουλειά τους) Περίεργος τρόπος να λειτουργούν θεσμικοί παράγοντες, δε νομίζετε? Κρίμα…»

Πράγματι, Κρίμα!
Γιατί ποια μπορεί να είναι τα κίνητρα ενός Αντιδημάρχου στη προσπάθεια αυτή μείωσης της προσφοράς και του έργου ενός πολίτη, όταν αντιθέτως, είναι άξιο Θαυμασμού το έργο όσων εθελοντών εδώ και 4 χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΚΙΦΒ.
Ειδικά στον κ. Σουλιώτη, θα έπρεπε να απονεμηθεί «το Κλειδί της Πόλης» (Ακόμη και στην περίπτωση εκείνη που δεν το αποδεχόταν).
Αυτού του είδους η συμπεριφορά, φανερώνει εμπάθεια, έλλειψη αξιοπρέπειας και υψηλού ήθους, ενώ Μειώνει ταυτόχρονα και το Κύρος της Δημαρχίας του κ Κατωπόδη.

Είναι ενδιαφέρουσες (μερικές φορές) οι συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Συνάγονται χρήσιμα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου