Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Τί παίζεται με τις Παιδικές Χαρές; Γιατί η Διοίκηση δεν συζητά -ως οφείλει- το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ανακοινώθηκε η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αυτής, και διαπιστώσαμε ότι, για ακόμη μία φορά, δεν υπάρχει μέσα σε αυτά το θέμα «Ανακατασκευή των εναπομεινάντων 11 Παιδικών Χαρών» το οποίο, στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 (ΑΠ: 23242), είχαν υποβάλει με αίτημά τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο τρεις συλλογικότητες του Δήμου Βύρωνα και συγκεκριμένα (αλφαβητικά) η κίνηση πολιτών "Βύρωνας και Τριγύρω", η "Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα" και η "Ενάργεια", ή άλλως 30 πολίτες.

Και τι δεν έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για να συζητηθεί το θέμα. Αποστολή μηνυμάτων στο κινητό ή στο email του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δελτία Τύπου (δείτε ΕΔΩ), πρωτοκολλημένες αναφορές-καταγγελίες…


Τί φοβάται η Διοίκηση και δεν φέρνει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο; Χρέος της είναι! Υποχρέωσή της είναι! Φοβάται μήπως υπήρξε διασπάθιση χρημάτων; Εύλογη ερώτηση κάνουμε. 
Γιατί, χθες, σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε ότι, η Ανακατασκευή των 12 Παιδικών Χαρών κόστισε 1.200.000 € !
Όταν, τα ποσά που πήρε η Δημοτική Αρχή για την ανακατασκευή των Παιδικών Χαρών, ήταν 1.178.000 Ευρώ! 

Σ.Σ.: Ανεπίτρεπτο Δήμαρχε, να γίνονται τέτοια "χονδρικά" λάθη, γιατί έτσι, "και μόνον στα λόγια, φαγώθηκαν" 22.000 Ευρώ.
 
Όταν, σε έγγραφό της η Τεχνική Υπηρεσία αναφέρει ότι οι δέκα (10) Παιδικές Χαρές κόστισαν 634.500 ευρώ. Αντιγράφουμε απόσπασμα από προηγούμενο άρθρο μας:
https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html 


Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βύρωνα ανέφερε ότι, "το τελευταίο διάστημα, με δύο συμβάσεις που υλοποίησε, προχώρησε στην ανακατασκευή δώδεκα (12) Παιδικών Χαρών της πόλης μας" και ότι, το πρώτο έργο της ανακατασκευής που αφορούσε τις Παιδικές Χαρές, Καραολή και Δημητρίου (κόστος: 33.200 ευρώ), Πάρκο Ραιδεστού (κόστος: 48.400 ευρώ), Αγ. Γεωργίου Καρέα και Προσφυγικά Καρέα (οδός Κισσού) (κόστος: 34.150 ευρώ) χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο με 198.000€.

Σχετικά με το δεύτερο έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια με 980.000€ και αφορούσε οκτώ (8) Παιδικές Χαρές, παραθέτουμε τα στοιχεία που κοινοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία και σε παρένθεση τις τιμές που έβγαλε η έρευνα των πολιτών:
1.    Πλατεία Βαρουτίδη (Αγαλματάκια): 18.750 ευρώ
2.    Μανώλη (Αλαμάνας και Αθ. Διάκου)
3.    Πάρκο Νέας Ελβετίας: 139.000 ευρώ
4.    Ντάνκαν (δίπλα στη σχολή χορού)
5.    Πάρκο Ανάληψης: 95.150 ευρώ
6.    Πλατεία Γράμμου (Τσιρακοπούλου): 61.000 ευρώ
7.    Αγ. Τριάδα: 120.800 ευρώ
8.    Πάρκο Δ. Νικολαΐδη (μόνο το τμήμα εκείνο που βρίσκεται στη συμβολή Β. Αντωνιάδη): 54.400 ευρώ



Άρα, με το ποσό των 543.500 ευρώ (1.178.000-634.500) που περίσσεψε ανακατασκευάστηκαν οι δύο (2) εναπομείνασες Παιδικές Χαρές (της πλατείας Μανώλη και άλλη μία)... και τα υπόλοιπα χρήματα που πήγαν άραγε;

Τί φοβάται η Διοίκηση και δεν συζητά το θέμα; Δεν θέλει να ανακατασκευάσει τις υπόλοιπες έντεκα (11) Παιδικές Χαρές επειδή, αυθαιρέτως, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, για τους δικούς του λόγους, τις βγάζει οκτώ (8) στον αριθμό; Μα το γράψαμε πριν ένα μήνα, την Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020: "Αντιδήμαρχος για ακόμη μία φορά εκθέτει την παράταξη του και τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κατωπόδη" https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/01/blog-post.html

Τί φοβάται λοιπόν η Διοίκηση και δεν συζητά το θέμα; Το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει-σφραγίσει, αν όχι όλες, τουλάχιστον τις τρεις (3) Παιδικές Χαρές που έχουμε καταγγείλει ως επικίνδυνες;




«Pacta sunt servanda»

Pacta sunt servanda, δηλαδή, η συμφωνία πρέπει να τηρείται Δήμαρχε και Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου! Και μάλιστα με τον Κανόνα ότι "rebus sic stantibus", δηλαδή, "με τα πράγματα ως έχουν" ως βασική προϋπόθεση για την τήρηση της, δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/11/blog-post_61.html

Η μονομερής αθέτηση, από πλευράς Διοίκησης του Δήμου, της συμφωνίας κυρίων (υποτιθέμενων… όπως αποδεικνύεται στην πράξη) μεταξύ Ημών και εκείνων, οδηγεί τα πράγματα στην, προ παρέμβασης του επί κεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΡΕΚ κ. Τάσου Μαυρόπουλου, εποχή κατά την οποία υπήρχε αποστροφή... / δείτε εδώ:
αλλά ταυτόχρονα ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ !

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. που κατάφεραν να επαληθεύσουν τη θεωρία (του Αναξίμανδρου αρχικά) Δαρβίνου, αναγκάζοντας τον οίστρο (=αλογόμυγα) να εξελιχθεί, και να μεταλλαχθεί σε δηλητηριώδη μαύρη μάμπα (βλέπε φωτογραφία), [-- επειδή, πάντα "παίζαμε ΑΝΤΡΙΚΙΑ, και με ανοιχτά χαρτιά", προειδοποιώντας για τις προθέσεις μας --] θα ελεγχθούν πλέον πειθαρχικά ! 

Γιατί ξέχασαν ότι πέρασαν μόλις τρεις μήνες από τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος "Κακοδιοίκηση και Αντισυνταγματική συμπεριφορά των Δοικήσεων του Δήμου", όταν ο επί κεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Δύναμη Ελπίδας Δικηγόρος κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος έλεγε:

Απόσπασμα από τα Πρακτικά της 7ης Οκτωβρίου 2019:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Μπαντή ολοκληρώσατε; Τον λόγο έχει ο κ. Σωτηρόπουλος.
Α.ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: Θα συμφωνήσω και εγώ, ότι είναι σημαντικό να έχουμε ενεργούς πολίτες, που «εν είδει αλογόμυγας» όπως θα έλεγε και ο Σωκράτης, μας θέτουν θέματα σχετικά με την λειτουργία του Δήμου και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και μάλιστα με τον τεκμηριωμένο και κόσμιο τρόπο με τον οποίο τα φέρνει ο κ. Βούρτσης, γιατί στο παρελθόν είχαμε και κάποιες περιπτώσεις όπου κινούμασταν στα όρια. Δεν έχουν άλλο όπλο οι δημότες από το να αποταθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να θέτουν ερωτήματα και να παίρνουν απαντήσεις. Ή τους θέλουμε ενημερωμένους και συμμέτοχους στη ζωή του τόπου ή τους θέλουμε ανενημέρωτους άβουλους, να ψηφίζουν κάθε τέσσερα χρόνια. Εάν τους θέλουμε ενημερωμένους, είναι θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας πρώτα από όλα να συζητούμε κάθε θέμα που μας θέτουν και να απαντούμε σε κάθε ερώτημα που μας θέτουν. Προφανώς, από αυτά που ανέφερε ο κ. Βούρτσης, υπάρχουν δυο θέματα. Υπάρχει το θέμα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο αιτημάτων πολιτών και υπάρχει το θέμα της απάντησης σε αιτήματα χορήγησης στοιχείων από τις Υπηρεσίες. Για το ένα υπάρχει νομική υποχρέωση, για το άλλο δεν υπάρχει. Δηλαδή τι εννοώ. Για το θέμα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει το άρθρο 6 παράγραφος του Κανονισμού μας, το οποίο ορίζει ρητά ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητάει υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σε αυτό από τουλάχιστον 25 άτομα για την επίλυση ζητημάτων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την σχετική απόφαση που ελήφθη».

Το Β’ εδάφιο απαντάει και στο γεγονός εάν χρειάζεται ή όχι να είναι παρόντες. Όταν τους ενημερώνει ο Δήμαρχος τους ερωτώντες, σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι παρόντες εδώ. Καλό θα ήταν να είναι όσοι και όποτε μπορούν, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι παρόντες. Εμείς οφείλουμε να συζητήσουμε τα θέματα που θέτουν 25 πολίτες ακόμα και αν δεν είναι παρόντες εδώ. Το δεύτερο θέμα είναι το θέμα της αίτησης χορήγησης στοιχείων. Εκεί πράγματι η νομολογία των δικαστηρίων μας απαιτεί εύλογο συμφέρον, με την έννοια της ύπαρξης προσωπικής έννομης σχέσης για να απαντήσει η Διοίκηση και δεν αρκεί λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας το απλό ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Παρ’ όλα αυτά, εάν δεν θίγονται προσωπικά δεδομένα και αν δεν θίγονται άλλα έννομα αγαθά σε μία δημοκρατική Πολιτεία, σε ένα δημοκρατικό Δήμο, οφείλει ο Δήμος να απαντάει στα αιτήματα των πολιτών και να τους πληροφορεί για τα θέματα που θέτουν. Εμείς έτσι το βλέπουμε και νομίζουμε ότι στις πλείστες περιπτώσεις που θέτει ο κ. Βούρτσης στα θέματα αυτά μπορούσε να υπάρξει απάντηση. Δεν θέλω να μπω σε περιπτωσιολογία, γιατί θα γίνουν ειδικά θέματα, όπως έχει πει. Εγώ θέλω να πω ότι τον ευχαριστούμε που μας οχλεί και είμαστε εδώ για να δεχθούμε και την κριτική του και τις προτάσεις του κάθε φορά και να απαντούμε σε όλα τα θέματα που θέτει. Ευχαριστώ".

Κλείνουμε με τη φράση που τελείωνε το άρθρο μας "Σκανδαλώδης αδιαφορία για ένα πιθανό σκάνδαλο!" (Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019): "Μην απορήσετε εάν οι από δω και πέρα ενέργειές μας επηρεάσουν τη σύνθεση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου… Εμείς και ενημερώσαμε και προειδοποιήσαμε!" Δείτε εδώ:
https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/05/blog-post_55.html
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου