Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμαρχε, συντηρήστε την πεζογέφυρα του Καρέα – Φτιάξτε μια όαση στη γύρω περιοχή!

Θυμάστε αυτή τη φωτογραφία;

Την είχαμε χρησιμοποιήσει, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, στο άρθρο μας της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου 2023 με τίτλο: Ήταν ωραίος ο Άκης (Γρηγόρης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα) ο φλου! και υπότιτλο: «Ή αλλιώς, ο Άκης και η σκουριασμένη πεζογέφυρα του Καρέα!» 

Είχαμε γράψει τότε:
«H «Στάση Βύρωνα», του επικεφαλής Γρηγόρη Κατωπόδη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενημέρωσης και δημοσιότητας του προγράμματός της, τόσο στα έντυπα όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), επέλεξε να φωτογραφηθεί ο Δήμαρχος Άκης (Γρηγόρης Κατωπόδης) περπατώντας πάνω στην πεζογέφυρα του Καρέα, η οποία όμως από χρόνια είναι ασυντήρητη και σκουριασμένη. Έτσι, για να καλύψουν την «ατέλεια» αυτή η φωτογράφιση έγινε με ηθελημένο φλουτάρισμα της εικόνας. Δυστυχώς όμως, οι κιτρινίλες στο πρασινολαδί χρώμα προδίδουν την αστοχία του εγχειρήματος

Στις 21 Ιουνίου 2024, η συλλογικότητα της «Ενάργειας» επανήλθε  στο θέμα της ασυντήρητης πεζογέφυρας του Καρέα, με το υπ’ Αρ. Πρωτοκόλλου: 13449 Αίτημα με θέμα: «Συντηρήστε την πεζογέφυρα του Καρέα – Φτιάξτε μια όαση στη γύρω περιοχή», το οποίο απαντήθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Αλέξιου Σωτηρόπουλου, στις 28 Αυγούστου 2024, ως εξής: 

«Τέλος, όσον αφορά την πεζογέφυρα στον Καρέα, κατά τον τακτικό έλεγχο των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν έχει διαπιστωθεί δομικό ή άλλο πρόβλημα ασφαλούς λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση προγραμματίζεται η συντήρησή της (χρωματισμοί κλπ)».

Απάντηση φλου (flou), δηλαδή θολή, και ταυτόχρονα λειψή, δηλαδή μη ολοκληρωμένη, γιατί στο αίτημα των πολιτών «Φτιάξτε μια όαση στη γύρω περιοχή» της πεζογέφυρας, δεν υπήρξε απάντηση!

Διαβάστε παρακάτω το Αίτημα των πολιτών και θα καταλάβετε, για ποιο λόγο η δίχως όραμα εκάστοτε Δημοτική Αρχή δυσανασχετεί με τις προτάσεις των:

ΑΙΤΗΜΑ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΘΕΜΑ: «Συντηρήστε την πεζογέφυρα του Καρέα – Φτιάξτε μια όαση στη γύρω περιοχή

Δήμαρχε,

Από το έτος 2016, που, για πρώτη φορά, επισημάναμε στον τέως Δήμαρχο Γρηγόρη- Άκη Κατωπόδη την ανάγκη συντήρησης της πεζογέφυρας του Καρέα πέρασαν ΟΚΤΩ (8) χρόνια, και η μόνη αλλαγή που έχει επέλθει είναι το ότι αυτή σκουριάζει κάθε χρόνο και περισσότερο!

Εάν σύντομα δεν προγραμματιστεί η σωστή συντήρησή της, τότε, για να αποκατασταθούν οι ζημιές της θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα του Ελληνικού λαού…

Με αφορμή το σημερινό μας αίτημα, δώστε βάση στο άρθρο μας Η πεζογέφυρα του Καρέα χρήζει άμεσης συντήρησης, του 2019, όπου αναφέραμε:  «Ελπίζουμε η "Νέα" διοίκηση του Δήμου να ενδιαφερθεί άμεσα για το όλο θέμα, και ας το εξετάσει με όραμα και μακροπρόθεσμα... Πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν πολλά!» Δείτε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ το φωτογραφικό υλικό του άρθρου.

Γνωρίζουμε ότι ήδη έχετε στα χέρια σας μια πρόταση κατοίκων για καλύτερη ποιότητα ζωής στην περιοχή, η οποία είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις απόψεις μας και για το λόγο αυτό την προσυπογράφουμε! 

Σας υπενθυμίζουμε επίσης το Άρθρο 214 του Ν. 3463/2006, το οποίο κάποιοι εσκεμμένως ξεχνούν:

ΝΟΜΟΣ 3463/2006
ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Άρθρο 214
Συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις

1. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές προωθούν τη λαϊκή συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις, την ευαισθητοποίηση και οργάνωση των δημοτών και κατοίκων για την έρευνα, τον εντοπισμό, την καταγραφή και την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και αναγκών των κατοίκων των τοπικών ή δημοτικών διαμερισμάτων και μεμονωμένων συνοικιών κάθε Δήμου ή Κοινότητας.

2. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν. Διασφαλίζουν επίσης την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης των δημοτών και κατοίκων στην πληροφόρηση και μεριμνούν για τη διαρκή βελτίωση της διαφάνειας της δράσης τους και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. 

Διαβουλεύονται με τους κατοίκους των περιοχών τους, τους συλλογικούς κοινωνικούς φορείς και τις ενδιαφερόμενες ομάδες πληθυσμού τόσο κατά την προεργασία εκπόνησης των προγραμμάτων δράσης και των κανονιστικών πράξεων, όσο και κατά τη λήψη αποφάσεων γενικού ενδιαφέροντος. 

Κατόπιν αυτών ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ: 

α) Την συντήρηση της πεζογέφυρας του Καρέα, το ταχύτερο δυνατόν.
β) Την υλοποίηση ενός σχεδίου για περίπατο, τρέξιμο-άθληση, ποδήλατο και ξεκούραση, πλευρικά της Λεωφόρου Καρέα (Λεωφόρος Αλίμου - Κατεχάκη) 

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
20 Ιουνίου 2024

================

Τα λέμε, τα ξαναλέμε, μαλλιάζει η γλώσσα μας. Τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε, κουράζονται τα δάχτυλά μας. Η πόλη αυτή για να δει προκοπή χρειάζεται μάλλον απαλλαγή από τα πρόσωπα που βρίσκονται στις όποιες καρέκλες του δημοτικού συμβουλίου μια ζωή...

Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
19 Σεπτεμβρίου 2024

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

"ΘΑ φτιάξουν" ένα τμήμα της οδού Βρυούλων, όμως ξέχασαν το 1/4 της Νεοπτολέμου. Τις απαράδεκτες μπετοστρώσεις του 2017, θα τις ξηλώσουν;

Πόσα χρόνια θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες/κάτοικοι του Βύρωνα για να ολοκληρωθεί ένα σωστό έργο στην πόλη του Βύρωνα; Και πόση υπομονή πρέπει να κάνουν;

Δεν φτάνει που στην οδό Βρυούλων (ή ορθότερα Βουρλών) και στη γύρω περιοχή είχαμε επί δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά την κακοτεχνία των πλακοστρώσεων της χρονικής περιόδου 2010-2011, για την οποία μετά από 12+ χρόνια κατατέθηκε Αγωγή από τον Δήμο Βύρωνα...

Δεν φτάνει που στην οδό Βρυούλων (ή ορθότερα Βουρλών) και στη γύρω περιοχή είχαμε, επί δημαρχίας Γρηγόρη Κατωπόδη, την αντικατάσταση αυτών (όχι παντού, γιατί τμήματα της οδού Βρυούλων και της οδού Νεοπτολέμου εξακολουθούν να βρίσκονται στρωμένες με πλάκες, και σε κακή κατάσταση) με, μη απαραίτητες, για τη κλίση των οδών, μπετοστρώσεις για τρακτέρ...

Τέσσερα (4) χρόνια μετά την με Αριθμό Πρωτοκόλλου 17397/29-09-2020 έγγραφη απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα (ύστερα από την ΔΙΠΛΗ διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ) στις κατά καιρούς διάφορες Αιτήσεις της Ένωσης Πολιτών της «Ενάργειας»), που ανέφερε: 

αφενός ότι το τμήμα της οδού Βρυούλων, από Αρύββου έως Ολυμπιάδος, εκ παραδρομής δεν ασφαλτοστρώθηκε, παρά το γεγονός ότι είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ανασφαλτώσεων, και αφετέρου ότι αυτό δήθεν συντηρείται από το συνεργείο του δήμου,

η κατάσταση του οδοστρώματος του  τμήματος  της οδού Βρυούλων, από Αρύββου έως Ολυμπιάδος, στις 3 Ιουλίου 2024, ήταν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ! Βλέπε το φωτογραφικό υλικό.

Για τους λόγους αυτούς η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» υπέβαλε προς τον Δήμο Βύρωνα το, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 14802, Αίτημα με Θέμα: "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η εικόνα του οδοστρώματος του τμήματος της οδού Βρυούλων, από Αρύββου έως Ολυμπιάδος", για την άμεση αποκατάσταση του εν λόγω οδοστρώματος…

Στις 28 Αυγούστου 2024 ο Δήμαρχος Βύρωνα απάντησε ως εξής: 

"Πράγματι το οδόστρωμα της οδού Βρυούλων από Αρύββου έως Ολυμπιάδος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Δήμος προτίθεται να το εντάξει στο επόμενο πρόγραμμα παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο, σε περίπτωση δε που δεν υπάρξει αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, θα προχωρήσει στην αποκατάστασή του με ίδιες δαπάνες".

Όμως, η νέα Δημοτική Αρχή ξέχασε, όπως άλλωστε είχε κάνει και η προηγούμενη διοίκηση, να αναφέρει ότι το πλακοστρωμένο τμήμα της οδού Νεοπτολέμου, από Αδαμαντίου Κοραή έως Βρυούλων, βρίσκεται υπό διάλυση... Δείτε την εικόνα:


Είναι πρωτοφανές σε ένα έργο οδοποιίας να ασφαλτοστρώνονται τα 3/4 ενός δρόμου και να ξεχνάνε το πιο κατεστραμμένο τμήμα αυτού. Αυτό ακριβώς συνέβη επί δημαρχίας Κατωπόδη-Καραγιάννη με την οδό Νεοπτολέμου.

Εάν ο εκάστοτε Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν βγαίνουν στους δρόμους για να διαπιστώνουν με τα μάτια τους πως έχει η κατάσταση, μην περιμένετε πολλά! Έργα άρπα κόλλα και κακοτεχνίες θα κυριαρχούν. Όλες οι μπετοστρώσεις που έγιναν το 2017, επί δημαρχίας Κατωπόδη-Καραγιάννη, στην Αρύββου, στην Βρυούλων, στην Παναγή Τσαλδάρη, στην Δηλβόης, στην Χαριδήμου και αλλού, χρειάζονται άμεσα ξήλωμα... 

Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
18 Σεπτεμβρίου 2024

 

 

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Αποκατάσταση τριών (3) φρεατίων μετά από 14 ολόκληρα χρόνια! Ο ρόλος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Αποκατάσταση βυθισμένων φρεατίων μετά από 14 ολόκληρα χρόνια!
Όμως, για να αποκατασταθούν έπρεπε να διαμεσολαβήσει η Ε.Α.Δ. και
η Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.

Στις 28 Αυγούστου 2024, ο Δήμαρχος Βύρωνα απάντησε στο, από 19 Ιουνίου 2024 και με Αρ. Πρωτ.: 13214, Αίτημα της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια» ως εξής:

Απάντηση Δήμου Βύρωνα:
«Φρεάτια Βρυούλων (13214/19/6): Όπως αναφέρεται και στο 17373/2024 έγγραφο προς Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων τα φρεάτια αποκαταστάθηκαν την 27/7/2024».

Ποια είναι αυτή η Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων που αναφέρει ο Δήμαρχος; Γνωρίζει κανείς;
Και γιατί την αναφέρει ο Δήμαρχος;

Τα φρεάτια γράφει-είπαν ότι αποκαταστάθηκαν την 27/7/2024.
Δηλαδή ημέρα Σάββατο;
Γιατί Σάββατο ήταν η 27η Ιουλίου 2024.

Τότε πως είναι δυνατόν το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2024 τα τρία (3) βυθισμένα φρεάτια της οδού Βρυούλων (ή καλύτερα Βουρλών, έχουμε κάνει αίτημα και γι’ αυτό το θέμα στην πάλαι ποτέ ένδοξη διοίκηση) να παρουσιάζουν την εικόνα που βλέπετε στο ακόλουθο φωτογραφικό υλικό;


Αυτό αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η αποκατάσταση δεν έγινε στις 27 Ιουλίου 2024. Η ενέργεια της αποκατάστασης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 ή την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024!

Ο Δήμος Βύρωνα μέχρι και στην Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, έγραψε ανακρίβειες, στο με Αριθμ. Πρωτοκόλλου 17373/2024 έγγραφό του!

Έπρεπε οι πολίτες να αποταθούν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ώστε να διαμεσολαβήσει η Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, για να αποκατασταθούν τελικά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα βυθισμένα φρεάτια της οδού Βρυούλων, από την κακοτεχνία (ασφαλτόστρωση δίχως φρεζάρισμα της οδού) της περιόδου 2010 (άραγε ποιος ήταν Δήμαρχος τότε;).

Τεράστιες οι ευθύνες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς επίσης και της διοίκησης Κατωπόδη-Καραγιάννη για την καθυστέρηση αποκατάστασης των φρεατίων.

Αξίζει να διαβάσετε όλο το ιστορικό της υπόθεσης στο Αίτημα των πολιτών της «Ενάργειας» που παραθέτουμε:  

ΑΙΤΗΜΑ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση προς:
-Δημοτικές Παρατάξεις – Δημοτικούς Συμβούλους
-Συλλογικότητες και Τοπικό τύπο

ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΤΡΙΑ (3) ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΡΥΟΥΛΩΝ (ΒΟΥΡΛΩΝ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 6 του Ν. 4325/2015» 

Δήμαρχε,

Στην οδό Βρυούλων (ή ορθότερα Βουρλών), από τον αριθμό 26 έως και τον αριθμό 28, από την εργολαβία ασφαλτόστρωσης της περιόδου 2010-2011, επί δημαρχίας Ν. Χαρδαλιά, εξακολουθούν να υπάρχουν τρία (3) βυθισμένα φρεάτια.

Πρόκειται για μια υπόθεση γνωστή στις Τεχνικές Υπηρεσίες από τις κατά καιρούς διάφορες Αιτήσεις της Ένωσης Πολιτών της «Ενάργειας», και από την ΔΙΠΛΗ διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ) το έτος 2020, όταν η Τεχνική Υπηρεσία εξαναγκάστηκε να απαντήσει με το συνημμένο έγγραφο (Α.Π.: 17397/29-09-2020) το οποίο αναφέρει: «Στο φρεάτιο της οδού ΒΡΥΟΥΛΩΝ 20 έχει γίνει ανύψωση. Στα άλλα δυο φρεάτια στη συμβολή των οδών ΒΡΥΟΥΛΩΝ και ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ θα γίνει ανύψωση από το συνεργείο του Δήμου». Βλέπε συνημμένα: έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών και φώτο.

Από τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη και την απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας πέρασαν σχεδόν τέσσερα (4) χρόνια και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει! Η Τεχνική Υπηρεσία και ο πρώην Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ούτε εικόνα της περιοχής δεν είχαν, αφού τα βυθισμένα φρεάτια είναι συνολικά τρία (3)  και όχι 2, όπως αναφέρουν στην απάντηση που το 2020 κοινοποίησαν και στον Συνήγορο του Πολίτη! Ένα φρεάτιο το χρόνο, ούτε αυτό δεν μπόρεσαν να προγραμματίσουν και να φτιάξουν!!!

Η καθυστέρηση για τη επίλυση του προβλήματος είναι αδικαιολόγητη και επιεικώς απαράδεκτη, από τη στιγμή μάλιστα που εξαιτίας της έλλειψης πεζοδρομίου στον αριθμό 28 της οδού Βρυούλων (Βουρλών), πριν 3 χρόνια, μια κυρία υπέστη κάταγμα κάτω άκρου από την πτώση της στο βυθισμένο φρεάτιο!

Αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα την μακροχρόνια επιβάρυνση των οχημάτων των πολιτών-οδηγών (πρόκληση ζημιών σε ελαστικά, ζάντες, αναρτήσεις, αμορτισέρ, ακρόμπαρα κλπ) που διέρχονται καθημερινά από το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Βρυούλων.

Στο θέμα επανήλθαμε, στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, με νέα υποβολή Αιτήματος (Αρ. Πρωτοκόλλου: 23865, Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 28/09/2023, Θέμα: «Αίτημα Άμεσης αποκατάστασης των τριών (3) επικίνδυνων βυθισμένων φρεατίων της οδού Βρυούλων (ή Βουρλών)»), αλλά και στις 15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 4:56 μ.μ. (και όχι μόνο), ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απόκριση ή ενέργεια από την Τεχνική Υπηρεσία... 

Η αδικαιολόγητα για χρόνια μη διεκπεραίωση της υπόθεσης των πολιτών και η αδικαιολόγητη προτίμηση νεότερων υποθέσεων με παραμέληση της παλαιάς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, κατά το Άρθρο 6 του Ν. 4325/2015 (που αντικατέστησε το άρθρο 107 του Ν.3528/2007), ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα για τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου!!!

Κατόπιν όλων αυτών,
ΖΗΤΑΜΕ την ΑΜΕΣΗ ανύψωση των τριών (3) βυθισμένων φρεατίων της οδού Βρυούλων (ορθότερα Βουρλών).

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
19 Ιουνίου 2024 

Σημείωση Σύνταξης: 

α) Το Άρθρο 6 του Ν. 4325/2015 ήταν αυτό που οδήγησε τους αγανακτισμένους πολίτες να αποταθούν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, από την αδιαφορία των Διοικήσεων και των Υπηρεσιών του Δήμου. Δείτε το αποτέλεσμα:

Εθνική Αρχή Διαφάνειας
Προς την Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»

Ενημέρωση για την αξιολόγηση της καταγγελίας σας - 12 Ιουλίου 2024, 10:33 π.μ.
Σχετ.: Η με ΑΒΚ: Κ1583/24 (αριθ. πρωτ. 28004 ΕΙ 2024/19.06.2024) καταγγελία σας

"Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στο άρθρο 83 παρ.2 περ.(ιστ) του ν.4622/19 και μετά από αξιολόγηση της σχετικής καταγγελίας σας, αυτή διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Τομέα  Ο.Τ.Α. (Α΄ και Β΄ βαθμού) Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Μετανάστευσης της Μονάδας Επιθεωρήσεων και Ελέγχων για διερεύνηση. Για περαιτέρω εξελίξεις η Υπηρεσία μας θα σας τηρεί ενήμερο".

β) Και τώρα, μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών, τί λένε; τέλος καλό όλα καλά; ή πρέπει να τους ξαποστείλει κανείς, γενικά; 

Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
17 Σεπτεμβρίου 2024

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Η λύση "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι" δεν είναι λύση!

Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ., στο σημείο που η οδός Βρυούλων συναντά την οδό Ευμένους, παραλίγο να συμβεί ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα εξαιτίας της παρεμπόδισης της θέας των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης από τα φυτά (πικροδάφνες) που φύονται στο πεζοδρόμιο της οδού Βρυούλων (ή καλύτερα Βουρλών). Δείτε το ακόλουθο φωτογραφικό υλικό:

Η δε πινακίδα του Κ.Ο.Κ. με την ένδειξη απαγορεύεται αριστερά, έχει ξεθωριάσει...

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» ανέφερε το περιστατικό προς τον Δήμο Βύρωνα (Αρ. Πρωτοκόλλου: 19280, Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 03/09/2024, Θέμα: «Παρεμπόδιση της θέας των πινακίδων κατακόρυφης σήμανσης από φυτά»), με κοινοποίηση προς την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Πρασίνου, όπου εκτός από το ιστορικό του συμβάντος ζητούσε:

«Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και σε άλλα παρόμοια σημεία της πόλης μας, για την ασφαλή οδήγηση και την αποσόβηση τροχαίων ατυχημάτων».

Μέσα σε πέντε (5) ημέρες η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου ενήργησε και αφαίρεσε την βλάστηση στο σημείο που παρεμπόδιζε την θέα των πινακίδων,

και σε λιγότερο από δέκα (10) ημέρες μας ενημέρωσε (εγγράφως) σχετικά, ως εξής:

ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ΕΝΑΡΓΕΙΑ’’
ΘΕΜΑ: Aπάντηση στο υπ’ αριθμ.19280/3-9-2024 αίτημα.
«Σας ενημερώνουμε, ότι η υπηρεσία μας προέβη άμεσα στην αφαίρεση της βλάστησης που παρεμπόδιζε την θέα των πινακίδων στη συμβολή των οδών Βρυούλων και Ευμένους.
Ανάλογες επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε παρόμοια σημεία της πόλης μας, που εντοπίζονται από την υπηρεσία ή από πολίτες.
Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση ή πληροφορία
».

Όμως η ενέργεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου μοιάζει με την έκφραση «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι ή πονάει δόντι, βγάζει δόντι»! Δείτε το φωτογραφικό υλικό:


Στο σημείο μηδέν, ναι, η σήμανση είναι ορατή.  Στα  πέντε μέτρα η ορατότητα μειώνεται κατά πολύ, σε μήκος δυο αυτοκινήτων η σήμανση πάλι δεν φαίνεται! 

Εκτός από αυτό, σε λίγο καιρό το φυτό (πικροδάφνη) θα αναπτύξει νέα βλαστάρια και η πινακίδα πάλι θα κρυφτεί… και φτου κι απ’ τη αρχή! Η εύκολη λύση του κλαδέματος δεν είναι καθόλου καλή, είναι και καταστροφική για το φυτό.

Θα ήταν προτιμότερο η κάθετη σήμανση “απαγορεύεται η στροφή αριστερά” να τοποθετηθεί στο αριστερό πεζοδρόμιο του τέλους της οδού Βρυούλων (ή καλύτερα Βουρλών).


Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα θα πρέπει να εξετάζουν, κατά περίπτωση, την ύπαρξη και άλλων λύσεων, πολύ καλύτερων, από ένα απλό κλάδεμα στα φυτά! 
 
Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
16 Σεπτεμβρίου 2024

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Συνέκλιναν τα οράματά τους, μαζί με εκείνα των πολιτών!

Η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει την απόκτηση από τον Δήμο Βύρωνα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία» και της από κοινού με τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού χρήσης του Λόφου Κοπανά!

Διαβάστε εδώ, το άρθρο της Κυριακής 12 Μαΐου 2019, με τίτλο Ας συγκλίνουν τα οράματά των

Tην Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρώην Δήμαρχος Βύρωνα κ. Νίκος Χαρδαλιάς και ο νυν Δήμαρχος της πόλης Αλέξιος Σωτηρόπουλος, με την ευκαιρία της επετειακής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια του Βύρωνα, προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη τύπου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Στις ομιλίες τους οι κύριοι Νίκος Χαρδαλιάς και Αλέξιος Σωτηρόπουλος αναφέρθηκαν για τα 100 χρόνια της πόλης με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια.

Ο Δήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη στιγμή που ο Δήμος Βύρωνα απέκτησε το όνομά του. Το όνομα ενός ποιητή και επαναστάτη που τότε, το 1924, συμπληρώνονταν ακριβώς εκατό χρόνια από τον θάνατο του στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, στην οποία είχε έλθει για να συνδράμει τον αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων για ελευθερία.

Ο προσφυγικός αυτός συνοικισμός Βύρωνος, όπως ονομάσθηκε για να εξελιχθεί στον Δήμο Βύρωνα εν συνεχεία, μέσα από μία εκατονταετή διαδρομή πρωτοστάτησε στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες, στην εθνική αντίσταση στην Κατοχή, αλλά και στον πολιτισμό, και διέγραψε μία λαμπρή πορεία, την οποία τιμούμε με τη συναυλία στις 22/9 στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Στη συναυλία αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία μικρή αναδρομή στην ιστορία του Βύρωνα και να τραγουδήσουμε γι’ αυτήν».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρώην Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς Νίκος τόνισε: 

«Ο Βύρωνας συμπληρώνει φέτος ένα αιώνα ζωής. Μια εκατόχρονη συγκλονιστική πορεία, από τον πρώτο αστικό προσφυγικό συνοικισμό της Αθήνας, που στέγασε τις οδυνηρές ανεξίτηλες μνήμες του ξεριζωμού αλλά και τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο μέχρι το σημερινό μεγάλο Δήμο στους πρόποδες του Υμηττού.

Τιμούμε την μνήμη των πρώτων κατοίκων του, των ξεριζωμένων Μικρασιατών. Όσων αγωνίστηκαν κατά των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων. Την μνήμη των προγόνων μας. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας!

Ο Βύρωνας προχωρά χωρίς να ξεχνά!

Προσωπικά, θεωρώ το Βύρωνα ανεξίτηλα συνδεδεμένο με τη ζωή μου. Στο Βύρωνα γεννήθηκα, μεγάλωσα, ονειρεύτηκα, έζησα με την οικογένεια μου. Οι συμπολίτες μου με τίμησαν αρχικά ως δημοτικό σύμβουλο, 4 χρόνια και στη συνέχεια για Δήμαρχο τους 12 χρόνια. Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση».

Στο τέλος της τοποθέτησης του ο κ. Χαρδαλιάς  ανέφερε ότι: 

α) η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην αγορά του κτηρίου από τους ιδιώτες που επί δεκαετίες μισθώνει ο Δήμος Βύρωνα και στεγάζει τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην Λουΐζα) και θα τον παραχωρήσει στον Δήμο Βύρωνα. Εν συνεχεία, εκεί θα ανεγερθεί νέος σύγχρονος πολυχώρος πολιτισμού στην θέση του υφιστάμενου κτίσματος.

[Σ.σ.: Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών (πολλάκις πρωτοκολλημένο από την περίοδο της Δημαρχίας του Νίκου Χαρδαλιά. Το Α επίσης της ιδρυτικής της «Δημοκρατικής Ενότητας», του αείμνηστου Δημήτρη Σουλιώτη, Ν.Β., Π.Ζ.) αρχίζει να υλοποιείται!!! Διαβάστε το άρθρο της Κυριακής 12 Μαΐου 2019, με τίτλο: Ας συγκλίνουν τα οράματά των]

  
2) η Περιφέρεια Αττικής (και όχι το Υπουργείου Πολιτισμού όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί) θα αποκτήσει επίσης την έκταση του Λόφου Κοπανά επί της οποίας βρίσκονται τα Θέατρα Βράχων, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς εγκαταστάσεις, που επιδικάσθηκε πέρυσι σε ιδιώτες και θα την αποδώσει στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης - Υμηττού για να συνεχίσουν  να χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς και τις εγκαταστάσεις όπως σήμερα.

«Επιλύονται έτσι δύο σοβαρότατα ζητήματα που ταλανίζουν επί δεκαετίες την πόλη του Βύρωνα και σχετίζονται με τον πολιτισμό και ο Δήμος Βύρωνα θα αποκτήσει τις δύο σημαντικές αυτές εγκαταστάσεις ώστε να μπορεί να τις ανακαινίσει, τις αναβαθμίσει και να τις καταστήσει σύγχρονες, ασφαλείς και ελκυστικές για τους πολίτες του Βύρωνα και όλης της Αθήνας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου (https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=12600).

Βύρωνας, η πόλη μας
13 Σεπτεμβρίου 2024