Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Όλα στο βωμό του χρήματος χωρίς σχέδιο

Για τις ευτράπελες καταστάσεις που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στο πανηγύρι του Αγίου Λαζάρου αντιγράφουμε τον σχολιασμό του φίλου Ηλία Βαλμά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook :



"Καλημέρα σε όλους μας. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. 
Κάθε χρόνο, τα ίδια, και τα ίδια χάλια για το πανηγύρι του Αγίου Λαζάρου η ταλαιπωρία στο αποκορύφωμα της για όλους τούς οδηγούς πού έκαναν το σφάλμα να κατέβουν την οδό Μεσολογγίου.



Η ειρωνεία σε αυτό τον Δήμο είναι οτι αναφέρουν να στηρίξουμε τα μαγαζιά τής γειτονιάς μας και την ίδια ώρα δίνουν ανεξέλεγκτα άδειες σε πάρα πολλούς μικροπωλητές. 
Δυστυχώς δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ούτε ένα πανηγύρι. 
Βρε Αθεόφοβοι ακόμη και στο χώρο πού τοποθετήσατε τουςκαινούργιους κάδους δώσατε άδεια σε μικροπωλητές και στοίχισαν και πανάκριβα οι κάδοι 24.000 ευρώ.


 Όλα στο βωμό του χρήματος χωρίς σχέδιο".

Κοινώς ... για τα πανηγύρια μια ζωή!

 

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

4ο Δημοτικό: Ο εμπαιγμός από την δημοτική αρχή συνεχίζεται



Ενώ, μέχρι την Δευτέρα το πρωί στην σελίδα του δήμου, εμφανιζόταν ότι το 4ο Δημοτικό/Νηπιαγωγείο θα λειτουργούσε κανονικά, ξαφνικά, η ανακοίνωση εξαφανίζεται, και εμφανίζεται μία δεύτερη, με την οποία ο τραγέλαφος συνεχίζεται.


Τι μας λένε λοιπόν οι κ. κ. του δήμου στην νέα ανακοίνωση;

"Η Δημοτική Αρχή με ευαισθησία απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και παρότι υπήρξε άρση της αχρησίας από την Πολεοδομία, αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες των  γονέων, αιτήθηκε προς την Περιφέρεια Αττικής την διακοπή των μαθημάτων από τη Δευτέρα 26/3 έως και την Παρασκευή 30/3, στο 4ο Νηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Βύρωνα.


Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνας  Κυπριανίδου διακόπτονται τα μαθήματα για τις ανωτέρω ημερομηνίες.
Εκτιμάται ότι το ανώτερο χρονικό διάστημα συμπεριλαμβανομένου και των διακοπών του Πάσχα είναι επαρκές για την ολοκλήρωση των εργασιών"

Πώς ακριβώς η Δημοτική αρχή αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των γονέων;

Όταν, στο τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (και αφού φυσικά οι περισσότεροι γονείς είχαν αποχωρήσει) ο δήμαρχος τους ρώτησε, "πόσοι επιθυμούν να μην λειτουργήσει το σχολείο", και είδε ότι ήταν λίγοι τους είπε "είσαστε μειοψηφία"; Η δημοκρατία στα καλύτερα της. Όταν όμως ερωτήθει, αν αυτός βγήκε δήμαρχος Βύρωνα με πλειοψηφία, εκεί σιώπησε!

Αιτήθηκε προς την περιφέρεια τι; το αυτονόητο; ότι το σχολείο είναι επικίνδυνο και μόνη λύση είναι η κατεδάφιση του;

Η περιφέρεια προφανώς και αποφάσισε το κλείσιμο του σχολείου βάση του εγγράφου της Πολεοδομίας Αθηνών, που αναφέρει στατικά και δομικά προβλήματα.

Όσο και αν προσπάθησε ο δήμαρχος στο παρακάτω βίντεο να παραδώσει ελευθέρια μαθήματα αρχιτεκτονικής και μηχανικής και να βαπτίσει το κρέας ψάρι.



Είναι σε θέση ο δήμαρχος να βεβαιώσει εγγράφως ότι δεν θα γίνει σεισμός ή ότι το σχολείο δεν θα πέσει σε περίπτωση σεισμού; Φυσικά και όχι.

Ποιες εργασίες ακριβώς θα ολοκληρωθούν στις διακοπές του Πάσχα; 

Το σκάψιμο για θεμελίωση και νέες κολώνες; Oi μανδύες οπλισμένου σκυροδέματος, oi ρητίνες, οι κατασκευές υποστυλώσεων και οι εργασίες ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού;

Το κόστος όλων των παραπάνω ώστε να αρθεί το στατικό και δομικό πρόβλημα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από την κατασκευή νέου σχολείου.

Αν η δημοτική αρχή ξηλώνοντας 2-3 μάρμαρα και βγάζοντας μερικούς σοβάδες που πέφτουν πιστεύει ότι, θα βάλει ξανά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε ένα επικίνδυνο κτήριο, πλανάται πλάνην οικτράν.
Θα μας βρεί μπροστά της, διεκδικώντας το αυτονόητο:

Κατασκευή σύγχρονου και ασφαλούς σχολείου.

Αντί λοιπόν, η δημοτική αρχή, να υποτιμά  συνεχώς την νοημοσύνη των πολιτών του Βύρωνα και κυρίως των γονέων των μαθητών, ας αφήσει την προσπάθεια να κερδίσει χρόνο, και ας σχεδιάσει από τώρα, το που θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα μετά το Πάσχα, και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Για τα σαθρά και αίολα επιχειρήματα του κ. Δημάρχου παραθέτουμε ακόμα μία φορά το έγγραφο της περιφέρειας και το έγγραφο της Πολεοδομίας Αθηνών περί ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του κτηρίου.







Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Αναδημοσίευση από την σελίδα της Δημοκρατικής Ενότητας Βύρωνα



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Με μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ο Δήμος Βύρωνα αναγγέλλει την επαναλειτουργία του γνωστού 4ου δημοτικού σχολείου του Χαραλαμπόπουλου, για αύριο το πρωί 26/3/18!....



Το σχολείο, όπως είναι γνωστό, κρίθηκε πρόσφατα από την πολεοδομία δομικά επικίνδυνο και κλήθηκε η αστυνομία να το εκκενώσει άμεσα, πράγμα το οποίο και έγινε, με αποτέλεσμα να βρεθούν 230 παιδιά σε αδυναμία να συνεχίσουν την σχολική τους εκπαίδευση και οι γονείς να βρεθούν σε απόγνωση. Η κατάσταση του επικίνδυνου και απερίγραπτου αυτού σχολείου ήταν γνωστή στον Δήμο από το 2004. Για το κατάντημα αυτό και την σοβαρή ζημιά που υφίστανται παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο η δημοτική αρχή Χαρδαλιά όσο και η δημοτική αρχή Κατωπόδη

Είναι απίστευτο σε τι σημείο πολιτικής και κοινωνικής ανευθυνότητας έχει φτάσει η δημοτική αρχή Βύρωνα και ο  δήμαρχος Κατωπόδης για να θέλει να βάλει τα παιδιά ξανά στο ίδιο σχολείο, το οποίο με βάση το ίδιο το έγγραφο της πολεοδομίας Αθηνών κρίθηκε, από δομική άποψη, ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, γεγονός άλλωστε που επιβεβαιώθηκε από τους ειδικούς επιστήμονες μηχανικούς, που παραβρέθηκαν στην χθεσινή συζήτηση και μίλησαν για λογαριασμό των παιδιών και των γονέων τους, αλλά και μέλη του δημοτικού συμβουλίου των προοδευτικών δημοτικών παρατάξεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών Βαλλιανάτος, παρά το γεγονός ότι κλήθηκε πολλές φορές, κατά την διάρκεια της χθεσινής επίμαχης συζήτησης να παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο, και να δώσει εξηγήσεις για το έγγραφο που είχε υπογράψει και καταθέσει, «εξαφανίστηκε» ενώ οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, Καραγιάννης Μιχάλης, αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών όσο και ο ίδιος ο Δήμαρχος, έκαναν το κορόϊδο για την εξαφάνιση του Βαλλιανάτου, η οποία ήταν μια πράξη ολοφάνερα διατεταγμένη!....    


Παραθέτουμε το έγγραφο της πολεοδομίας Αθηνών στο οποίο ξεκάθαρα αναφέρεται η επικινδυνότητα του κτηρίου.



·         

Η Δημοκρατική Ενότητα (ΔΗ.ΕΝ) εκτιμά ότι οι γονείς πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και ότι η απόφαση του Δημάρχου να ξαναβάλει τα παιδιά σε ένα κτήριο το οποίο εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι έχει καταστεί επικίνδυνο πρέπει να καταδικαστεί και να αποτραπεί, με την επιλογή λύσεων που θα είναι ρεαλιστικές και συνάμα θα βάζουν τα θεμέλια για την δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου δημοτικού σχολείου στην θέση του σημερινού οικοπέδου του Χαραλαμπόπουλου. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν, ούτε φυσικά την Δημοτική Αρχή Βύρωνα, να παίζει με την ΖΩΗ των παιδιών.

Λύσεις υπάρχουν, απλά ο δήμος για να αποφύγει τις δαπάνες αποφεύγει να τις υλοποιήσει! Το εκπαιδευτήριο "Βυζάντιο" μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση αφού για επείγοντες και έκτακτους λόγους μπορεί να επιταχθεί άμεσα και για τις οικονομικές δαπάνες που θα απαιτηθούν να χρησιμοποιηθούν τα κονδύλια, τα οποία πάντα υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις για να καλυφθούν έκτακτες και επείγουσες ανάγκες. Τα παιδιά θα μεταφέρονται στο Βυζάντιο και θα επιστρέφουν, με τα λεωφορεία του Δήμου, πάντα με επίκεντρο το 4ο δημοτικό σχολείο, ενώ προσωρινά και μέχρι την επόμενη Παρασκευή, που θα μπούμε στην περίοδο του Πάσχα, τα παιδιά μπορεί να έχουν μια προσωρινή δημιουργική απασχόληση στα «Άστρα» με την επίβλεψη δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και γονέων που θα ήθελαν να βοηθήσουν στο επίμαχο 5θήμερο.

Πρόταση της Δημοκρατικής Ενότητας Βύρωνα είναι να κατεδαφιστεί το σχολείο και άμεσα να αρχίσει η κατασκευή νέου σχολείου, στο οποίο θα εγκατασταθούν τα παιδιά οριστικά και μόνιμα, μετά τουλάχιστον από 2 χρόνια, τα οποία προφανώς  απαιτούνται για την κατασκευή του νέου σχολείου. Μέχρι τοτε τα παιδιά, να έχουν ως σχολική στέγη το Βυζάντιο. Φυσικά μια άλλη λύση, που ασφαλώς δεν είναι η καλλίτερη διότι χωρίζει τα παιδιά, θα μπορούσε να είναι η αποκέντρωση τους σε κοντινά σχολεία όπως λχ αυτά της Αγ. Τριάδας κλπ., μια λύση στην οποία θα μπορούσε να συμβάλλει ο Δήμος, εξασφαλίζοντας την ασφαλή μεταφορά και διανομή των παιδιών στα επιλεγμένα σχολεία, με την χρήση δημοτικών λεωφορείων και με αφετηρία πάντα το σχολείο Χαραλαμπόπουλου, ώστε να διευκολυνθούν οι γονείς στο πρόβλημα της παραλαβής και της μεταφοράς των παιδιών τους.  

Δημοκρατική Ενότητα Δήμου Βύρωνα
Βύρωνας 25/3/18


Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο Π. Κόνσουλας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

Ο Π. Κόνσουλας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ/ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ: Παραμένει κλειστό – Ποιες λύσεις δρομολογούνται



Αναδημοσίευση από την μηνιαία δημοτική εφημερίδα "Επικοινωνία"

http://www.epikoinonia.info/?p=2612




Πορεία διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ρόζα Ιμβριώτη» με γονείς, έξω από το σχολικό συγκρότημα Χαραλαμπόπουλου (4ου Δημοτικό/Νηπιαγωγείο Βύρωνα) με σκοπό τη διεκδίκηση καταλλήλου σχολικού κτιρίου για τους μαθητές.

Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα της 23ης Μαρτίου, δεν κατέληξε σε επίσημη απόφαση για το θέμα της λειτουργίας του 4ου Δημοτικό/Νηπιαγωγείο Βύρωνα, ωστόσο, άτυπα, πάρθηκαν τρεις αποφάσεις.
Ο δήμαρχος Άκης Κατωπόδης θα ζητήσει άμεσα από την αντιπεριφερειάρχη Ερμίνα Κυπριανίδου, να απαγορεύσει τη λειτουργία του σχολείου για μια εβδομάδα δεδομένου ότι παρά την τυπική άρση της αχρησίας  -δηλαδή της απαγόρευσης λειτουργίας- από την Πολεοδομία, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των μαθητών.
Στο διάστημα αυτό, οι εργασίες στο σχολείο θα συνεχιστούν ενώ για να μην μείνουν χωρίς απασχόληση τα παιδιά, ο Δήμος θα τους προσφέρει δωρεάν τις ίδιες πρωινές ώρες, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Την ευθύνη του σχεδιασμού και της επίβλεψης του εκτάκτου αυτού προγράμματος θα έχει η έμπειρη προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δώρα Ξυλογιάννη. Η συμμετοχή των παιδιών δεν θα είναι αυτόματη αλλά θα γίνεται μετά από αίτηση και υπεύθυνη δήλωση των γονέων.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δώρα Ξυλογιάννη.
Ο Δήμος θα διερευνήσει τη δυνατότητα επίταξης των εγκαταστάσεων του εκτός λειτουργίας ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Βυζάντιο» στον Καρέα, για τις ανάγκες των μαθητών, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Κατά την πρώτη επαφή, διαπιστώθηκε απροθυμία της ιδιοκτήτριας να το εκμισθώσει στο Δήμο. Σε περίπτωση που προχωρήσει αυτή η λύση, ο Δήμος θα πρέπει να διαθέσει πουλμανάκι για τους μαθητές λόγω της απόστασης από το παλιό τους σχολείο.
Ο δήμαρχος θεώρησε πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για κατεδάφιση και κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου ή αποκατάσταση-αναπαλαίωση του υφιστάμενου, υποστηρίζοντας ότι πρώτα πρέπει να λυθεί το άμεσο πρόβλημα.
Οι άτυπες αυτές αποφάσεις έρχονται σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του Δήμου. Την ίδια μέρα που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, η δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει ότι «Επαναλειτουργεί το 4o Δημοτικό/Νηπιαγωγείο τη Δευτέρα 26/3/2018». Στην ανακοίνωση αναφέρονταν ότι «Σύμφωνα με έγγραφο της  Πολεοδομίας Αθηνών, αίρεται η αχρησία που επιβλήθηκε στο 4ο Δημοτικό/Νηπιαγωγείο του Δήμου Βύρωνα από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, μετά τις 7 το πρωί, «διότι εξασφαλίζεται η δημόσια ασφάλεια»σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο. Πιο συγκεκριμένα, μετά την αυτοψία που διενήργησαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας στο 4ο Δημοτικό σχολείο, διαπιστώθηκε ότι έχουν ληφθεί τα μέτρα ασφάλειας ,τα οποία υπογράφει ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα, τα οποία επαρκούν για την αποφυγή ατυχήματος και εξασφαλίζουν την προστασία μαθητών και πεζών. Με βάση το έγγραφο της Πολεοδομίας το 4ο Δημοτικό /Νηπιαγωγείο του Δήμου Βύρωνα θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 26/3/2018».
Το ίδιο έγγραφο της Πολεοδομίας, σε μία απίστευτη αντίφαση, έγραφε επίσης «ότι το εν λόγω ακίνητο έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο βάσει του από 13-4-1929 Π.Δ. περί επικίνδυνων οικοδομών (σχετ.3). Για να αρθεί η επικινδυνότητα θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται αναλυτικά στη υπ’ αριθμ. (4) σχετική έκθεση επικινδύνου. Για τις εργασίες επισκευής που θα απαιτηθούν για την άρση της επικινδυνότητας, εκδίδεται άδεια δόμησης από κατά νόμο υπεύθυνο μηχανικό, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΝΟΚ-Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν. 4067-ΦΕΚ 79/Α/09-04-2012 και Ν. 4495/17-ΦΕΚ 167/Α/3-11-2017 όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.». Πράγματι σύμφωνα με την έκθεση 60473/3493 της Πολεοδομίας που κοινοποιήθηκε  στις 21/03/2018, στο Δήμο Βύρωνα από τη Διεύθυνση Δόμησης του δήμου Αθηναίων, «το κτίριο είναι επικίνδυνο από άποψη δομική στατική και δημοσίας ασφάλειας».
Ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα αντιδρώντας, τόνισε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σχολείο και το νηπιαγωγείο τα παιδιά παρά την τυπική άρση της αχρηστίας. Παράλληλα, αρνήθηκε την πρόταση του δημάρχου Άκη Κατωπόδη, τα παιδιά να κάνουν προσωρινά μάθημα το απόγευμα σε άλλο σχολείο (Αθήναιον, 12ο Δημοτικό Σχολείο).

Ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα Κωνσταντίνος Φουρνόδαυλος.
Ο διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Φουρνόδαυλος, συμφωνώντας με τον Σύλλογο, ξεκαθάρισε εξάλλου, ότι είναι απολύτως αρνητικός στο να διασκορπιστούν τα παιδιά σε διαφορετικά σχολεία.
Ενώπιον των συγκεκριμένων έντονων αντιδράσεων, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να δρομολογήσει τις προαναφερόμενες λύσεις.

Ο Μίλτος Μπαντής στον ΣΚΑΙ για το 4ο Δημοτικό Βύρωνα - 22-03-2018

Ο Μίλτος Μπαντής στον ΣΚΑΙ για το 4ο Δημοτικό Βύρωνα - 22-03-2018

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Δηλώσεις Δημάρχου στην ΕΡΤ για το 4ο Δημοτικό Βύρωνα σε συνάρτηση με την νέα απόφαση της Πολεοδομίας

Ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης και εκπρόσωποι του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στην ΕΡΤ για το 4ο Δημοτικό Βύρωνα - 23-03-2018

Στο Video o δήμαρχος καλεί τους γονείς να σεβαστούν οποιαδήποτε νέα απόφαση βγάλει η Πολεοδομία.




Η νέα απόφαση της Πολεοδομίας αναφέρει άρση της αχρησίας αλλά όχι της επικινδυνότητας.

Τα συμπεράσματα δικά σας





Άρση αχρησίας αλλά όχι επικινδυνότητας για το 4ο Δημοτικό Σχολείο - Νέο έγγραφο της πολεοδομίας

Άρση αχρησίας αλλά όχι επικινδυνότητας για το 4ο Δημοτικό Σχολείο - Νέο έγγραφο της πολεοδομίας

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση



Δηλώσεις Π. Κόνσουλα για το 4ο Δημοτικό Βύρωνα

Δηλώσεις Π. Κόνσουλα, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Βύρωνας Καθαρή Επιλογή" για το 4ο Δημοτικό στον Γιάννη Λοβέρδο στο Blue Sky - 22-03-2018

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΟΜΙΚΑ,ΣΤΑΤΙΚΑ και για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ κρίθηκε το 4ο Δημοτικό (έγγραφα πολεοδομίας)


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΟΜΙΚΑ,ΣΤΑΤΙΚΑ και για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,κρίνεται από την 16/3/18 αυτοψία της ΔΙΕΥΘ. ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ το σχολείο,όπως θα δείτε στα έγγραφα που έχω αναρτήσει και μπορείτε διαβάσετε πιο κάτω!

Παρόλα αυτά,κατά την δική μου πρωινή αυτοψία στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα,είδα ότι με εντατικό ρυθμό και μετά την έκταση που πήρε το θέμα ύστερα από το λουκέτο της πολεοδομίας, λαμβάνονται από τον Δήμο καταρχήν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του σχολείου την Δευτέρα το πρωί!!!

Το ερώτημα όμως είναι το εξής:Μετά από τέτοιο έγγραφο επικινδυνότητας εκ μέρους της Διεύθυνσης Δόμησης και όταν μιλάμε για 230 μικρά παιδιά,ποιος αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την άμεση επαναλειτουργία του;

(αναδημοσίευση από το προφίλ του κ. Κόνσουλα)








Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Βύρωνας πρίν και μετά - Αποκαρδιωτικές φωτογραφίες από τους δρόμους του Δήμου μας

Πολλοί ίσως από εσάς θα έχετε δει φωτογραφία από την Συρία πριν και μετά τον εμφύλιο πόλεμο που δυστυχώς συνεχίζεται για έκτο χρόνο.

Φωτογραφία σαν αυτή παρακάτω



Δυστυχώς διαπιστώνουμε μέρα με την μέρα ότι οι δρόμοι της πόλης μας έχουν γίνει Δαμασκός!

Ενδεικτικά δείτε την στάση της δημοτικής συγκοινωνίας και τον πέριξ χώρο το 2009 και το 2018 πλησίον της διασταύρωσης Χειμάρας και Αδραμυττίου





Μόνο ερείπια έχουν μείνει σαν βομβαρδισμένο τοπίο, σε λίγο θα έρχονται να γυρίσουν και ταινίες στους δρόμους της πόλης μας.

Έχουμε απολέσει κάθε ελπίδα πλέον ότι πρόκειται η δημοτική αρχή να ασχοληθεί με τέτοια θέματα, όπως τα βλέπετε (καθώς και σωρεία άλλων θεμάτων) έτσι θα μείνουν μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Μία ερώτηση μόνο στο δημαρχείο ζουν σε κάποιο δικό τους φανταστικό κόσμο; έχουν βγει στους δρόμους να δουν τι γίνεται; τους ενδιαφέρει;

Αν η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της και να υπηρετήσει τους πολίτες του Βύρωνα, τότε η εντιμότερη κίνηση θα ήταν να παραιτηθεί άμεσα.

Το όλο τοπίο της απαξίωσης και καταστροφής συμπληρώνεται με χορταριασμένο και μη προσβάσιμο πεζοδρόμιο, με μπάζα, σκουπίδια, και αραγμένα κατεστραμμένα μηχανάκια από το συνεργείο παραπλεύρως που χρησιμοποιεί όλους τους δρόμους γύρω του για στάθμευση.

Στο εφαπτόμενο οικοδομικό τετράγωνο βρίσκεται επίσης το 12ο νηπιαγωγείο και το 10ο δημοτικό. Γονείς και παιδιά φυσικά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πεζοδρόμιο και πρέπει να βγουν στον δρόμο όπου διέρχονται αυτοκίνητα με αρκετά μεγάλη ταχύτητα και συχνά γίνονται και τρακαρίσματα.