Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΉ η Πρόσκληση-Ανακοίνωση της 14ης Ιουνίου 2024, σχετικά με την 3η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής

«Η διαχρονική καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πολιτών» από τις Δημοτικές Αρχές του Βύρωνα, με Δελτίο Τύπου που εμείς, η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια», στείλαμε προς το Δήμο Βύρωνα, και το οποίο έλαβε τον Αριθμό Πρωτοκόλλου: 13067 (Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 17/06/2024) «θεωρείται πλέον περίπτωση ανένδοτου αγώνα», και ο αγώνας αυτός, που περιλαμβάνει και τα δικαιώματα των δημοτικών παρατάξεων που δεν έχουν διοικήσει, θα μαίνεται έως ότου η Δημοκρατία επικρατήσει πλήρως στην πόλη του Βύρωνα!

Το τελευταίο 15νθήμερο, με σκοπό να βάλουμε τέλος στο Φαινόμενο της Κακοδιοίκησης, είχαμε πλούσια και έντονη δραστηριότητα, και από σήμερα ξεκινάμε να την παρουσιάζουμε, να την δημοσιοποιούμε!

Θέμα 1ον: ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΉ η Πρόσκληση-Ανακοίνωση της 14ης Ιουνίου 2024, σχετικά με την 3η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής. 

Έλαβε τον Αριθμό Πρωτοκόλλου: 14300 (Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 02 Ιουλίου 2024)

ΑΝΑΦΟΡΑ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση προς:
-Δημοτικές Παρατάξεις – Δημοτικούς Συμβούλους
-Συλλογικότητες και Τοπικό τύπο

ΘΕΜΑ: «ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΉ η Πρόσκληση-Ανακοίνωση της 14ης Ιουνίου 2024, σχετικά με την 3η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής»

Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, με την Αριθμό Πρωτοκόλλου 12976 Ανακοίνωση-Πρόσκληση της 14ης Ιουνίου 2024 ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νεκτάριος Αποστολάκης Σας προσκάλεσε να προσέλθετε στις 20 Ιουνίου 2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Βύρωνα (Καραολή & Δημητρίου 36-44) για την 3η «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής» (σύμφωνα με το άρθρο 67Α του Ν.3852/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023).
Δείτε την Ανακοίνωση στην Ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=12439 

Και το σχετιζόμενο αρχείο: Σχετιζόμενο Αρχείο: /uplds/18277_1.Πρόσκληση Δ.Σ..pdf.pdf

======================================== 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σας καλούμε να προσέλθετε στην3η«Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής», σύμφωνα με το άρθρο 67Α του Ν.3852/2010, της προστέθηκε με το άρθρο 7 του Ν. 5056/2023, η οποία θα διεξαχθεί, δια ζώσης, στις 20 Ιουνίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βύρωνα  (Καραολή & Δημητρίου 36-44) όπως έχετε ενημερωθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στην οποία θα συζητηθούν τα θέματα που έχουν κατατεθεί και αφορούν στο έργο της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα:

Ο Επικεφαλής της παράταξης «ΒΥΡΩΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» κ. Μπαντής Μιλτιάδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γώγος Αριστείδης, Ντόβολος Γεώργιος, Λέλος Γεώργιος, Δάφνη Πηνελόπη,  Σφακιανάκη Αικατερίνη κατέθεσαν τα παρακάτω θέματα:

1.Σε αρκετά σημεία της πόλης της υπάρχουν προβλήματα με τον ηλεκτροφωτισμό. Θα θέλαμε να της ενημερώσετε αν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντικατάστασης των παλαιών λαμπτήρων και τοποθέτησης led καθώς και τι προβλέπεται για τη συντήρηση του δικτύου γενικότερα.
2.Στη Λεωφόρο Καρέα, λόγω έργων, υπάρχει κατά μήκος του δρόμου χαντάκι μεγάλου βάθους. Πρόσφατα, έπεσε σχολικό όχημα μέσα σε αυτό και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Θα θέλαμε να της ενημερώσετε αν έχουν γίνει από τον εργολάβο όσα προβλέπονται για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων καθώς και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
3.Θα θέλαμε να της ενημερώσετε αν τηρείται το ωράριο λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς που πραγματοποιείται στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά παράπονα από της κατοίκους της περιοχής για τη μη αποκομιδή ή την μερική αποκομιδή των απορριμμάτων με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται της άκρες του δρόμου, να παρκάρουν πάνω σε αυτά τα αυτοκίνητα, να μαζεύονται έντομα, κουνούπια κτλ. Η κατάσταση είναι αφόρητη ειδικά της καλοκαιρινούς μήνες.

Σας γνωρίζουμε ότι, κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση:
α) απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος, καθώς και η λήψη οποιαδήποτε απόφασης
β) για την συνεδρίαση αυτή δεν εφαρμόζεται η παρ. 10 του άρθρου 67, περί απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου
Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία και τον αριθμό των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης δίνονται στη με αρ.98/ 8182 /26.01.2024 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ)

Ο Πρόεδρος
Αποστολάκης Νεκτάριος

========================================

Από τη στιγμή που,
σύμφωνα με το Άρθρο 5. «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής» της υπ’ Αριθμό 98 Α.Π: 8182/26.01.2024 Εγκυκλίου (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ) του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α΄ΒΑΘΜΟΥ), το οποίο αναφέρει ότι:
«Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσκαλεί καταρχήν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων καθώς και τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση, για την ημερομηνία, και τον τόπο όπου αυτή θα πραγματοποιηθεί. Η πρόσκληση αναρτάται αυθημερόν στην ιστοσελίδα του δήμου. Ταυτόχρονα, ορίζει την Τρίτη ημέρα πριν την ημέρα διεξαγωγής της ως καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία οι ανωτέρω μπορούν να υποβάλλουν ένα θέμα ο καθένας προς συζήτηση»,

ορίζεται ότι οι δημοτικές παρατάξεις έχουν χρονικό περιθώριο έως τρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση για να υποβάλλουν τα θέματα-ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή,

Θεωρούμε ως ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ την ενέργεια ανακοίνωσης, στην Πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ., μόνον των ερωτήσεων μιας δημοτικής παράταξης γιατί μοιάζει σαν “προμοτάρισμα” του ενός!!!

Πιστεύουμε ότι η Πρόσκληση θα έπρεπε να ανακοινωθεί ξεχωριστά, KAI τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την συνεδρίαση, όπως ακριβώς ορίζει η υπ’ Αριθμό 98 Α.Π: 8182/26.01.2024 Εγκύκλιος,

και σε δεύτερο χρόνο, όταν θα είχε ολοκληρωθεί η υποβολή των 10 θεμάτων-ερωτήσεων από τις δημοτικές παρατάξεις, τότε να υπάρξει η απαραίτητη ενημέρωση (προς όλες/ους δημοτικές παρατάξεις-πολίτες), είτε με ΝΕΑ ανακοίνωση είτε με ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ (και με την ημερομηνία τροποποίησης) στην αρχική ανακοίνωση-Πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ.

Κατόπιν όλων αυτών,
Καταγγέλλουμε την προαναφερόμενη διαδικασία, περιμένουμε την απάντησή σας στο θέμα, και ευελπιστούμε στη μελλοντική βελτίωσή της, βάσει της πρότασής μας!

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
2 Ιουλίου 2024