Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Μέσα σε 4 μήνες χρεωκόπησαν οι προσδοκίες και οι ελπίδες!

Τέλη Απριλίου, δημότης Βύρωνα αιτήθηκε γραπτώς προς το Γραφείο Δημάρχου άδεια εισόδου για το ΙΧΕ αυτοκίνητό του στο Κοιμητήριο του Δήμου Βύρωνα, με σκοπό να συνοδεύει  και να υποβαστάζει ηλικιωμένη χήρα στο σημείο της πρόσφατης ταφής του συζύγου της, λόγω αδυναμίας από τα  προβλήματα της  υγείας της αλλά και της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το κοιμητήριο.

ΔΕΚΑΈΞΙ (16) ημέρες μαζί με τη σημερινή και η ηλικιωμένη κυρία στον ύπνο της βλέπει το μνήμα. Καμία ειδοποίηση από το Γραφείο Δημάρχου! Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος δεν αξιώθηκε ακόμη να υπογράψει ένα απλό χαρτί… μιαν αίτηση άδειας εισόδου αυτοκινήτου στο κοιμητήριο.

Τι να πει άλλο κανείς εκτός από τη λέξη «ντροπή»! Μέσα σε τέσσερις (4) μήνες χρεωκόπησαν οι όποιες προσδοκίες και ελπίδες υπήρχαν για μια διαφορετική δημοτική αρχή!

Καλά κρασιά, κ. Δήμαρχε, και Καλά Χριστούγεννα.

Βύρωνας, η πόλη μας / 

(Το κείμενο τροποποιήθηκε στις) 8 Μάη 2024

Μια ξεχωριστή βραδιά μας χάρισε η συνεργασία του Δ. Βύρωνα με το Δ. Παλαιού Φαλήρου, στο χώρο του Ντάνκαν


Μια ξεχωριστή βραδιά μας χάρισε την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, η διαδημοτική συνεργασία του Δήμου Βύρωνα με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, στο χώρο του Ντάνκαν.

Ο ήχος της παραδοσιακής θρακιώτικης γκάϊντας από τους «Ζαγάρ  Quartet» ενώθηκε με τον μοντέρνο ηλεκτρονικό ήχο του Πέτρου Τσαμπαρλή και με την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Δανιήλ ενθάρρυναν τις συμμετέχουσες στα εργαστήρια κίνησης και κινητικού αυτοσχεδιασμού 65+ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να ανασύρουν παρελθοντικές κινητικές μνήμες, να συνδιαλλαγούν δημιουργικά μαζί τους και να τις συνθέσουν σε χορογραφίες.

Οι χορεύτριες μας διηγήθηκαν μέσα από το σώμα τους προσωπικές τους ιστορίες, μας ταξίδεψαν και τους έδωσαν νέες διαστάσεις.


Αυτή η διαδικασία της συμβολικής αναπαράστασης και ελεύθερης έκφρασης  των εσωτερικών δυνάμεων από ηλικίες 65+ σε κινητικό αυτοσχεδιασμό, συνέβαλε στην ανάπτυξη της αίσθησης της συμφιλίωσης, της ανακούφισης και της κάθαρσης τόσο των συμμετεχόντων όσο και του κοινού* που παρακολούθησε την παράσταση.

Oι φωτογραφίες είναι του κ. Άγγελου Καλτή και της κυρίας Καλλιόπης Μαζοκοπάκη.

Πηγή: Ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα, δείτε εδώ # 

*σ.σ: Στην εκδήλωση, που δυστυχώς είχε ελάχιστο κοινό, παρευρέθηκαν  οι κυρίες: Καλλιόπη Μαζοκοπάκη, από  την Επιτροπή Πολιτισμού, Μαρία Λουκοπούλου,  από την Επιτροπή των Καπή και Σοφία Ραϊσάκη, από την Επιτροπή Δημοτικού Κολυμβητηρίου, οι οποίες ανήκουν στην δημοτική παράταξη «Έξυπνος Βύρωνας», του επικεφαλής και δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Δεμπόνου.


Βύρωνας, η πόλη μας / 1η Μαη 2024

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Στην Ελλάδα, για τα οικονομικά χάλια πάντα φταίει ο προηγούμενος...

Στη 2η «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής», που διεξήχθη την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, η δημοτική παράταξη «ΒΥΡΩΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» κατέθεσε προς τη Δημοτική Αρχή του κ. Σωτηρόπουλου το παρακάτω θέμα:
«1. Κλείνοντας τέσσερις μήνες από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας ως Δημοτική Αρχή και έχοντας κάνει την 1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, παρακαλούμε όπως προβείτε στον αναλυτικό οικονομικό απολογισμό των όσων παραλάβετε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, για την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας».

 
Αυτό το θέμα και τα όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο φαίνεται πως δεν άρεσαν στον πρώην Δήμαρχο Βύρωνα Άκη Κατωπόδη και στην παράταξή του και για το λόγο αυτό εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:  

 Για την Οικονομική κατάσταση του Δήμου Βύρωνα

Με αφορμή την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό συμβούλιο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας και σχετικά με το τι παρέλαβε η νέα Δημοτική αρχή από την απερχόμενη, αλλά και τις διάφορες αναφορές που ακούγονται ακόμα και από επίσημα χείλη, για οικονομικά προβλήματα που έχει ο Δήμος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε για άλλη μια φορά.

Ο Δήμος Βύρωνα είναι χρεωμένος από την εποχή της Διοίκησης Χαρδαλιά με δάνεια που το ύψος των τοκοχρεολύσιων ανέρχεται σε περίπου 1.500.000 € ετησίως. Τα ποσά αυτά επί 9 χρόνια τα αποπλήρωνε ανελλιπώς η Διοίκηση Κατωπόδη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ικανοποιήσει πολλές ανάγκες που είχε ο Δήμος.

Οι επανειλημμένες συζητήσεις – ενημερώσεις που έχουν γίνει στα Δημοτικά συμβούλια, κατά την διοίκηση του κου Κατωπόδη, εκθέτουν όσους προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν μακρά θητεία στα Δημοτικά συμβούλια, για το ότι δήθεν ανακάλυψαν τώρα «την Αμερική».

Αν από υπερβάλλοντα αντιπολιτευτικό ζήλο έταξαν «λαγούς με πετραχήλια» δεν μας αφορά.

Σαν Δημοτική αρχή παραδώσαμε ένα Δήμο οικονομικά και λειτουργικά κατά πολύ καλλίτερο από ότι παραλάβαμε.

Εκτός από τα 13,5 εκ. € των δανείων, αποπληρώσαμε υποχρεώσεις ακόμα 10 εκ €, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο με covid και ενεργειακή κρίση.

Παρόλα αυτά τα προβλήματα, προσφέραμε υπηρεσίες στους Δημότες που δεν είχαν προηγούμενο, με σεβασμό πάντα στο δημόσιο χρήμα.

Για τον λόγο αυτό είμαστε υπερήφανοι και όλα όσα ακούγονται ή ψιθυρίζονται είναι εκ του πονηρού.

Για την «Στάση Βύρωνα»

Ο επικεφαλής
Άκης Κατωπόδης
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι:
Θέμης Τέγος
Λεμονιά Κλωνάρη

https://www.stasivyrona.gr/article.php?id=3966&mibextid=xfxF2i

ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΛΑΓΩΝ ΜΕ ΕΠΙΤΡΑΧΗΛΙΑ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 Δε λυπάμαι για το ψέμα που μου είπες, λυπάμαι γιατί ποτέ πια δεν θα σε ξαναπιστέψω!
 
Όμως τον Μάιο του 2014, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφιος τότε ο δήμαρχος κ. Γ. Κατωπόδης στην παρουσίαση του προγράμματός του είχε δηλώσει το εξής:
"Η δέσμευσή μας είναι, Άμεσα, μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου να παρουσιάσουμε πλήρη απολογισμό των οικονομικών του Δήμου από ανεξάρτητη αρχή".
Μια δέσμευση που δεν τηρήθηκε (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) Και μια στάση που γεννά ερωτήματα.
... να συζητηθεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στο δημοτικό συμβούλιο  
ώστε, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του δημάρχου, να ληφθεί απόφαση ορισμού ανεξάρτητης αρχής προς διενέργεια ελέγχου των οικονομικών στοιχείων των παρελθόντων χρήσεων.
Οι αδρανείς δημοτικές παρατάξεις τίθενται προ των ευθυνών τους.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017
Η μνήμη είναι το ημερολόγιο της ζωής μας που πάντα το φέρνουμε μαζί μας, Οσκαρ Ουάιλντ

ΜΑΙΟΣ 2014
ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΡΩΝΑΣ.GR  
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ: ΑΚΗΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ
Ο «Καλλικράτης» έδωσε επιπλέον αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς τους αντίστοιχους θεσμοθετημένους οικονομικούς πόρους. Οι αυτοτελείς πόροι μειώθηκαν κατά 60% με αποτέλεσμα; Να καταχρεωθούν οι Δήμοι.
Ο Δήμος Βύρωνα, με την κακοδιαχείριση της δημοτικής αρχής, είναι στο «κόκκινο». Οι ισολογισμοί 2009 και 2010 (από τότε δεν έχει υπάρξει άλλος!) παρουσίαζαν έλλειμμα 13εκ. ευρώ, πλέον των δανείων που φτάνουν τα 20 εκ. και του χρέους 15,7 εκατ. ης δημοτικής επιχείρησης που κεφαλαιοποιήθηκε από τον Δήμο. Χρέη που έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων της πόλης.
Οι δεσμεύσεις μας είναι:
•Άμεσα μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου θα παρουσιάσουμε πλήρη απολογισμό των οικονομικών του Δήμου από ανεξάρτητη αρχή.  

Βύρωνας, η πόλη μας / 29 Απριλίου 2024   

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: 1η ΜΑΗ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Η 1η Μάη αποτελεί μια σημαντική ημέρα για την εργατική τάξη, υπενθυμίζοντας και τιμώντας τους αγώνες του παρελθόντος, θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες και τα αιτήματα για μια αξιοπρεπή ζωή των εργαζόμενων. 
 
Όλοι και όλες στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις 
 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
 
-Αυξήσεις στους μισθούς μας.
-Επαναφορά  των δώρων.
-Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17.
-Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα δεκάδες οργανικά κενά.
-Κατάργηση του Νόμου Βορίδη
-Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των Υπηρεσιών του Δήμου στους εργολάβους.
-Δωρεάν υγεία, παιδεία για όλο το λαό!
-Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.
-Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
-Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
-Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.
-Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.
-Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.
 
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα


 Βύρωνας, η πόλη μας - 27 Απριλίου 2024