Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Έπεσαν πάλι σοβάδες σε σχολείο του Δήμου! Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Δεν πρόλαβε να «στεγνώσει το μελάνι» από το άρθρο μας με τίτλο Είναι επικίνδυνη η περίφραξη του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα; το οποίο δημοσιεύσαμε την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, και, χθες, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»  έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα έπεσαν κομμάτια σοβά στο προαύλιο του σχολείου, την ώρα που γινόταν το μάθημα της γυμναστικής  

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΤΩΣΗΣ ΣΟΒΑΔΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Την Τετάρτη 29/5/2024 γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα περιστατικού πτώσης σοβάδων σε σχολείο του Συλλόγου μας. Στο 12ο Δημοτικό Βύρωνα έπεσαν κομμάτια σοβά από αρκετά μεγάλο ύψος στο προαύλιο του σχολείου. Δεδομένου ότι εκείνη την ώρα ένα τμήμα του σχολείου έκανε το μάθημα της Γυμναστικής, και μάλιστα σε ένα προάυλιο εξαιρετικά μικρό σε έκταση, ήταν καθαρή σύμπτωση (και πάλι…) το γεγονός ότι δεν είχαμε κάποιον τραυματισμό. Σημειώνεται ότι η συνάδελφος γυμνάστρια βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο και ήταν εκείνη που είδε το κομμάτι να αποκολλάται και να πέφτει από το εξωτερικό του κτηρίου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Δήμος Βύρωνα, ο οποίος απέστειλε τριμελές συνεργείο για έλεγχο του προβλήματος. Ο έλεγχος διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος, με όλους τους μαθητές να τρέχουν γύρω από το σημείο όπου δούλευαν οι εργαζόμενοι του Δήμου!! Σε αίτημα να μη γίνονται εργασίες με τόσα παιδιά να τρέχουν γύρω, μη συμβεί κανένα ατύχημα, δήλωσαν ότι δεν έχουν χρόνο, πράγμα που δείχνει την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού! Οι εργαζόμενοι, αφού έκαναν μία πρόχειρη αποτίμηση, ενημέρωσαν τον Διευθυντή ότι η ζημιά είναι εκτεταμένη, οπότε η επισκευή θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και αποχώρησαν αφού τοποθέτησαν δύο μεγάλα προστατευτικά (πιθανή αιτία νέου ατυχήματος) μέσα στο προαύλιο (βλ. φωτ.)!!

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι απλώς φαιδρά, αν δεν διακυβευόταν η ασφάλεια μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στο σχολικό κτήριο. Την ώρα που εξασφαλίζονται εκατομμύρια για επιχορηγήσεις και φοροαπαλλαγές επιχειρηματιών και εφοπλιστών, την ώρα που μόνο η συμμετοχή της φρεγάτας «Ύδρα» στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης κοστίζει στη χώρα μας 500.000 ευρώ ημερησίως (!!!), δεν δεχόμαστε τη φτηνή δικαιολογία της μη ύπαρξης χρημάτων για τις στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Το έχουμε δηλώσει κατηγορηματικά, το ξαναλέμε και τώρα:
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ!»

============================

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται ανάλογα προβλήματα σε σχολεία της πόλης μας, γεγονός που δείχνει την προχειρότητα που χαρακτηρίζουν τις εργασίες συντήρησής των, όπως αναφέρει η ομάδα της ιστοσελίδας "Ρωγμή στην ενημέρωση" και,

Επειδή θεωρούμε ότι το πρόβλημα των ασφαλών σχολικών δομών είναι πάρα πολύ σοβαρό (δεδομένου ότι στο άρθρο μας αναφέραμε:«Είναι απορίας άξιο πως πραγματοποιήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και πως διενεργήθηκαν οι πρωτοβάθμιοι σεισμικοί έλεγχοι αλλά δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικά ώστε η περίφραξη να συμπεριληφθεί στα προβλήματα που έχρηζαν αντιμετώπισης; Τί είδους έλεγχοι είναι αυτοί που διενεργούνται;
Θα εξετάσει την αναφορά μας η Δημοτική Αρχή; Θα ασχοληθεί με διεξοδικότητα η Τεχνική Υπηρεσία; ή μήπως η περίφραξη θα αφεθεί στην τύχη της με άγνωστο αποτέλεσμα;»
)

Πιστεύουμε ότι το θέμα πρέπει ΑΜΕΣΑ να έρθει (για ακόμη μία φορά) στο δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο για συζήτηση αλλά και για πρόταση λήψης μέτρων, ακόμη και διοικητικών!!!

Όπως, πιστεύουμε επίσης ότι η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρέπει να αποσταλεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών "Ενάργεια"

31 Μαΐου 2024

Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Είναι επικίνδυνη η περίφραξη του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα;

Ενόσω βρισκόμαστε στην αναμονή της απάντησης της Δημοτικής Αρχής στο, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 4815 και Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 29/02/2024, Ερώτημά μας σχετικά με ορισμένους Πρωτοβάθμιους Σεισμικούς Ελέγχους σε Παιδικούς Σταθμούς και Νηπιαγωγεία, δημοσιεύουμε τις διαπιστώσεις της αυτοψίας που διενεργήσαμε, πέρσι το καλοκαίρι και την προηγούμενη βδομάδα, στο τοιχίο της περίφραξης του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα (Γεωρ. Γεννηματά αρ. 34).
Δείτε το φωτογραφικό υλικό.


Το τοιχίο σε πολλά σημεία, με τον κλασικό τρόπο ελέγχου, παρουσιάζεται «κούφιο», άλατα έχουν διαβρώσει και αποσαρθρώσει την τοιχοποιία, ενώ στο υγρασιόμετρο επιφανείας και στη συσκευή θερμικής απεικόνισης (θερμοκάμερα) η υγρασία είναι εμφανής. Κατά την άποψη των ειδικών η κατάσταση στη οποία βρίσκεται η περίφραξη του σχολικού συγκροτήματος της οδού Γεννηματά πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα στο καλοκαίρι. Είναι επικίνδυνη.


Είναι απορίας άξιο πως πραγματοποιήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και πως διενεργήθηκαν οι πρωτοβάθμιοι σεισμικοί έλεγχοι αλλά δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικά ώστε η περίφραξη να συμπεριληφθεί στα προβλήματα που έχρηζαν αντιμετώπισης; Τί είδους έλεγχοι είναι αυτοί που διενεργούνται;

Θα εξετάσει την αναφορά μας η Δημοτική Αρχή; Θα ασχοληθεί με διεξοδικότητα η Τεχνική Υπηρεσία; ή μήπως η περίφραξη θα αφεθεί στην τύχη της με άγνωστο αποτέλεσμα;

Βύρωνας, η πόλη μας / Ενάργεια
28 Μαίου 2024

Ντροπή για τον πολιτισμό μας τα δρομικά αγωνίσματα του θεσμού των Παμβυρωνείων

Λένε ότι μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, επομένως το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε –ΝΤΡΟΠΗ για τον πολιτισμό μας και τον αθλητισμό- θα περιορίσει αισθητά τα όσα θα έπρεπε να ειπωθούν!

Σε αυτόν τον ξεφτισμένο -φθαρμένο- και χαλασμένο ελαστικό τάπητα (ταρτάν), του, επικίνδυνου και μη ασφαλούς, Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, διεξήχθησαν στις 22 Μαΐου 2024 τα δρομικά αγωνίσματα του θεσμού της πόλης μας, τα «Παμβυρώνεια», όπου μετέχουν παιδιά των δημοτικών και γυμνασίων σχολείων. Ο στίβος φέρνει περισσότερο σε στίβο μάχης εκπαίδευσης οπλιτών παρά σε στίβο αγωνισμάτων μικρών και εκκολαπτόμενων πολιτών.

Στο Δήμαρχο Βύρωνα κ. Αλέξιο Σωτηρόπουλο προτάθηκε (14 Μαΐου 2024, Αρ. Πρωτοκόλλου: 10192 - Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 14/05/2024) μια εναλλακτική λύση, που θα έκανε τη διαφορά, η οποία όμως αγνοήθηκε!
Ο Δήμαρχος προτίμησε να ενεργήσει με τον συνηθισμένο τρόπο, όπως ακριβώς είχε πράξει τα προηγούμενα χρόνια και ο προκάτοχός του Γρηγόρης Κατωπόδης, δηλαδή ακολούθησε, όπως λέγεται, την «πεπατημένη», παρά τα όσα είχε δηλώσει ο ίδιος:
 

"Σκοπός των Παμβυρωνείων, είναι η ανάδειξη των φυσικών ικανοτήτων και κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και η ένταξη τους στον αθλητισμό γενικότερα.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης αποτελείται από ατομικά και ομαδικά αθλήματα, στα οποία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, αξιοποιώντας τις ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας".

Του ζητήθηκε (εκτός του να σφραγίσει το επικίνδυνο και μη ασφαλές Δημοτικό Στάδιο***) να μεριμνήσει ώστε οι αγώνες στίβου των «Παμβυρωνείων 2024» να διεξαχθούν σε άλλο χώρο και όχι στο εξαθλιωμένο Δημοτικό Στάδιο του Βύρωνα:
«Εναλλακτικά, προτείνουμε όπως άμεσα δεσμεύσετε τον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθήνας (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας) και όπως μισθώσετε λεωφορεία (πούλμαν) για την μετακίνηση παιδιών και γονέων».


Αυτός είναι ο σεβασμός των διοικούντων προς τη νεολαία, τους γονείς… και τους πολίτες του Βύρωνα. Η κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου! Και ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποια πτώση παιδιού...
 
Μην ξεχάσουμε ότι μέσα από το άρθρο του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων με τίτλο «Έπεσε η αυλαία των Παμβυρωνείων 2024, με μεγάλη συμμετοχή σε γιορτινό κλίμα» (δείτε εδώ: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=12373) ο Δήμος Βύρωνα απεύθυνε θερμές ευχαριστίες… σε πολλούς!
 
Να εκφράσουμε κι εμείς τις θερμές ευχαριστίες μας στην τέως Δημοτική Αρχή της παράταξης «Στάση Βύρωνα», καθώς επίσης και στις πρώην, τέως και νυν δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Βύρωνα, για τα όσα προσέφεραν ώστε στο θεσμό «Παμβυρώνεια - 2024»  να λειτουργήσουν όλα άψογα στο ***Επικίνδυνο και μη ασφαλές Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα!  
 
Βύρωνας, η πόλη μας / Ενάργεια
28 Μαΐου 2024

σ.σ.: 3 από τις 4 φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα

Επικίνδυνο και μη ασφαλές το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα!

Στο ακόλουθο φωτογραφικό υλικό, του φίλου Μ. Π., εξεικονίζεται η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Γραφείο Προσωπικού του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα.


Μέσα σε αυτό το Γραφείο καθημερινά εργάζονται υπάλληλοι του Δήμου και πηγαινοέρχονται πολίτες.

Και θα αναρωτηθεί κανείς, έστω και ρητορικά, εάν οι Δημοτικές Αρχές του Δήμου είναι τόσο ανεύθυνουπεύθυνες ή έχουν υπογράψει συμβόλαιο με τον εγκέλαδο και γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάποια μεγάλη σεισμική δόνηση που ως αποτέλεσμα θα είχε την κατάρρευση τμημάτων της τοιχοποιίας του σταδίου.

Ύστερα διερωτόμαστε ως πολίτες γιατί συμβαίνουν οι τραγωδίες (βλέπε, Μάντρα, Μάτι, Τέμπη και τελειωμό δεν έχει…) στη χώρα αυτή.

Περιμέναμε από τη νέα Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου να υπάρξει άμεση αντίδραση στην, από 14 Μαΐου 2024, Αναφορά μας (Αρ. Πρωτοκόλλου: 10192 - Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 14/05/2024) και να σφραγίσει το Δημοτικό Στάδιο, όπως είχαμε ζητήσει. Δείτε:

====================

Εκτός αυτού, σήμερα (Τρίτη 14 Μαΐου) σε νέα αυτοψία που διενεργήσαμε στο Δημοτικό Στάδιο με έκπληξη ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΜΕ ότι στο χώρο που λειτουργεί το Γραφείο Προσωπικού υπάρχουν επικίνδυνες ρηγματώσεις στην τοιχοποιία.

Κατάσταση για την οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει κατεπειγόντως να γνωμοδοτήσει το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων.

Το Δημοτικό Στάδιο, σύμφωνα με τις δηλώσεις που κάνατε τον Φεβρουάριο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας και πιστεύουμε ότι, παρά την προ ημερών αντικατάσταση των πυροσβεστήρων κλπ, το πρόβλημα αυτό δεν «μπορεί να λυθεί σχετικά γρήγορα, αφού η τοποθέτηση πυρίμαχης πόρτας και άλλων μικροεργασιών είναι χαμηλού κόστους», όπως είχατε αναφέρει!

Επειδή το να μένουμε απαθείς σε τέτοιες καταστάσεις ή το να τις αποδεχόμαστε «αμάσητες» δεν είναι μέσα στο πλαίσιο της ιδρυτικής μας διακήρυξης,
Και
Επειδή ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός, ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της,

Για τους λόγους αυτούς Σας καλούμε:
Α) Να σφραγίσετε άμεσα το επικίνδυνο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα, και...

==================== 

Περιμέναμε από τη νέα Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου να βγάλει έστω κάποια σχετική ανακοίνωση, μέσω του «λαλίστατου» Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του... Δημάρχου (και όχι του Δήμου, όπως αποδεικνύεται…).

Την εξαθλιωμένη κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου θα μπορούσαμε να την είχαμε καταγγείλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων (άλλως Πολεοδομία) και στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν το πράξαμε, γιατί περιμέναμε να δούμε πως θα αντιδράσουν, εκτός της διοίκησης, και οι, όχι άμοιρες ευθυνών, δημοτικές παρατάξεις του Δήμου.

Οι ρωγμές στην τοιχοποιία του Δημοτικού Σταδίου δεν προέκυψαν τον Μάιο του 2024. Υπάρχουν εκεί χρόνια!

Τί έκανε η τέως Διοίκηση του Δήμου με Δήμαρχο τον Γρηγόρη Κατωπόδη και Αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών τον Μιχάλη Καραγιάννη;

Τί έκανε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, των Χρήστου Γώγου και Μίλτου Μπαντή;

Ότι έκανε και η δημοτική παράταξη του νυν Δημάρχου! Απολύτως τίποτα!!!

Και όμως, την κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου οι προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι την γνώριζαν γιατί είχε περιγραφεί: 

α) τον Μάρτιο του 2021 από την συλλογικότητα «Πολίτες του Βύρωνα» στο άρθρο τους «ΦΩΤΟγράφημα: Μία εικόνα χίλιες λέξεις……», δείτε εδώ: http://politestouvirona.blogspot.com/2021/03/blog-post_23.html και, 

β) τον Μάρτιο του 2023 στο άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην τοπική εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ" (Τεύχος 16) – Ερώτηση με Αρ. Πρωτ.: 6734/23-03-2023 της Ένωσης Πολιτών Ενάργεια -και το οποίο είχε αναδημοσιευτεί την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 από την ιστοσελίδα «Βύρωνας, η πόλη μας», δείτε εδώ το φωτογραφικό υλικό: Σε εξαθλίωση το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα

Ύστερα από όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία της αδράνειας και της αδιαφορίας που περιγράψαμε, μέσα από το βήμα αυτό, καταγγέλλουμε τους Γρηγόρη Κατωπόδη, Μίλτο Μπαντή (και Χρήστο Γώγο) και ευθαρσώς λέμε ότι, οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτοί εάν έχουν ίχνος “τσίπας” (πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές λέξεις φιλότιμο και ντροπή) επάνω τους, θα πρέπει να παραιτηθούν, χθες.

Ο δε Δήμαρχος Βύρωνα θα πρέπει να σφραγίσει άμεσα, χθες, το Δημοτικό Στάδιο.
Υπάρχουν αθλητικά τμήματα που εξακολουθούν να στεγάζονται στους χώρους του Σταδίου και να αθλούνται παιδιά και νέοι… Πόσο ασφαλείς είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις, κύριε Δήμαρχε; Αναλαμβάνετε την ευθύνη της λειτουργίας τους; 

Βύρωνας, η πόλη μας / Ενάργεια

28 Μαίου 2024