Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Όταν θέλεις να ξεριζώσεις κάτι, το ξεριζώνεις !

 Όταν θέλεις να ξεριζώσεις κάτι, το ξεριζώνεις !
Διαφορετικά ισχύει το: "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει", που λέει ο λαός.
Πέρασαν σχεδόν τρία (3) χρόνια από την ημέρα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος: «Συζήτηση αναφορικά με την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πεζών και διοικητικές κυρώσεις κατόπιν αιτήματος δημοτών».

Τι άλλαξε σε ορισμένα πράγματα από τη συζήτηση αυτή; Επί της ουσίας, έπραξε κάτι η διοίκηση Γ. Κατωπόδη για την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων από τα περίπτερα; Απολύτως Τίποτα!
Και ας οδηγήθηκε -ένεκα της συζήτησης- στην δημιουργία ειδικού Κανονισμού για αυτά.

Και τι έπραξε η διοίκηση Γ. Κατωπόδη για τις καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων στις πλατείες, όταν ο Συνήγορος του Πολίτη σε έκθεσή του αναφέρει σχετικά με την απόφαση 3447/2007 του ΣτΕ ότι, οι μόνιμες ή κινητές κατασκευές που αναπτύσσουν καφετέριες, εστιατόρια,μπαρ κλπ. σε κοινόχρηστους χώρους, είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, συμπληρώνοντας ακόμη ότι σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο οι ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι να απομακρύνουν τέτοιες κατασκευές ή να ανακαλέσουν σχετικές άδειες, ενώ οι αρμόδιες αρχές που ανέχονται τέτοιες παρανομίες σε κοινόχρηστους χώρους μπορεί να υπέχουν ποινικές και αστικές ευθύνες;
Απολύτως Τίποτα!

Αντιθέτως, μόνον μίλησε, και είπε πολλά! 
Είναι ωραίο να θυμάσαι, είναι όμως προτιμότερο να έχεις και τα Πρακτικά των συζητήσεων του Δ.Σ.
Ήταν 16 Σεπτεμβρίου του 2015, όταν, ο Αντιδήμαρχος της Τ/Υ κ. Μ. Καραγιάννης ανέφερε για την κατάληψη των κοινοχρήστων χώρων: "Και θα σας πω παραδείγματα: Στην πλατεία κάτω, του «Δεληολάνη», τη Μαρτάκη, το τι γίνεται εκεί. Εμείς μετά από 4-5 μήνες, τους καλέσαμε εγγράφως εδώ, και τους είπαμε, θα κατεδαφιστούν. Έχουμε τη βούληση να κατεδαφιστούν, τους το είπαμε: «Κοιτάξτε, σας δίνουμε μία προθεσμία» ....
Δήλωση από το 2015. Έδωσαν -είπαν- προθεσμία στους "αυθαίρετους καταληψίες" των κοινοχρήστων χώρων, αλλά ούτε τους είπαν πότε θα κατεδαφιστούν, ούτε ενδιαφέρθηκαν ποτέ για την επίλυση του προβλήματος.
"Θέλουμε να κατεδαφιστούν! Δεν τους είπαμε πότε". Αυτό ακριβώς δήλωσε ο Αντιδήμαρχος.


Ακολουθεί, για το ίδιο θέμα, δήλωση του δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης/09/2015.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ: "Άρα λοιπόν, το πρώτο είναι να προχωρήσουμε και θα προχωρήσουμε άμεσα, να κουβεντιάσουμε για τον Κανονισμό* (*παρένθεση: τώρα, υπάρχει Κανονισμός. Και για τα περίπτερα. Αλλά εξακολουθεί να μην εφαρμόζεται!) αυτό και μετά, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να πάμε πλατεία την πλατεία. Να βάλουμε κάτω, είτε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε σε μία διαβούλευση, αν δεν θέλουμε να φάει πολύ χρόνο εδώ, να δούμε με άλλο τρόπο, με εκπροσώπους των Παρατάξεων και με τους καταστηματάρχες, σε κάθε πλατεία".
Λόγια, λόγια, λόγια! Μόνον λόγια. Χωρίς φιλότιμο.  Γιατί, τι μπορεί να πει κανείς, για την περίπτωση της 2ης φωτογραφίας, που απεικονίζει τμήμα της  οδού Καλλιπόλεως, στην πλατεία Βυζαντίου; Δείτε εδώ:


Το πεζοδρόμιο κυριολεκτικά έχει εξαφανισθεί! Ευτυχώς που στον Δήμο Βύρωνα δεν υπάρχουν τυφλοί. Την όδευση τυφλών την τοποθετούμε κυρίως για διακόσμηση ...

Μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν γνώριζαν; Ακόμη και έτσι να ήταν αρχικά, το πληροφορήθηκαν (σχεδόν ΟΛΟΙ, συμπεριλαμβανομένων και των περισσοτέρων Δημοτικών Παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων) με την υπ΄αρ. πρωτ: 10657/16-05-2018 καταγγελία «ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ και την ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ», όπου, η συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν συνημμένη, ενώ, υπήρχε και αναφορά στο κείμενο της καταγγελίας, ως εξής:
[Συντόμως, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για να καταγγελθεί το καθεστώς της αυθαιρεσίας, που εν γνώσει Σας, επικρατεί στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Βύρωνα (βλέπε ενδεικτικές ένθετες φωτογραφίες από πλατεία Βυζαντίου & πλατεία Μαρτάκη, καθώς και απαντητική επιστολή Πολεοδομίας Αθηνών), βάσει του τελευταίου προπυργίου που έχει ο πολίτης ενάντια στην διοικητική αυθαιρεσία, δηλαδή, του Άρθρου 259 του ΠΚ. Παράβαση καθήκοντος:
"Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλον παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος ή κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη".]   

Δυστυχώς, παραμένει διαχρονική η δήλωση -ορόσημο- του κ. Σάρολα Δημήτρη (πρώην Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης) που έγινε στις 30/07/2012:
«Η Δημοτική Αρχή ανέχεται την ανομία και είναι φανερό ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επεμβαίνει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Τα είπε όλα! Σε αυτά τα λόγια -πυξίδα- μένουμε κι εμείς γράφοντας αυτά τα ολίγα ...

Και εάν ξεχάσαμε κάτι που δεν γράψαμε, ζητάμε συγγνώμη, αλλά ελπίζουμε να το καταλαβαίνετε:
 " .. είναι ριζωμένες νοοτροπίες. Ριζωμένες! Δεν ξεριζώνονται".  Αυτό μας είπαν!





Κι όμως, εμείς πιστεύουμε ότι ξεριζώνονται! Ξεριζώνονται, με την ψήφο και την καταγγελία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου