Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Παρέμβαση Δ.Βύρωνα: Χωρίς προετοιμασία και σχέδιο η απεργία της Τετάρτης


Την αντίθεσή της με την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη εκθέτει η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Με ανακοίνωσή της, μάλιστα, τονίζει:

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ και οι παρατάξεις που συμμετέχουν σε αυτή ( Ανατροπή, ΠΑΜΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) καλεί τους εργαζόμενους να απεργήσουμε την Τέταρτη 22 Νοεμβρίου 2017. Χωρίς καμία συζήτηση στο κλάδο, μακριά από τους εργαζόμενους- ακόμη και σύσκεψη των Δ.Σ των σωματείων έχει πάνω από ένα χρόνο να γίνει-, αποφάσισαν μια 24ωρη τουφεκιά, χωρίς προετοιμασία, σχέδιο και προοπτική. Ίσως για να πουν ότι οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν άρα τι να κάνουμε; Σε λίγες ήμερες οι ίδιες παρατάξεις θα μας καλέσουν σε μια εθιμοτυπική ακόμη 24ωρη απεργία που πιθανά θα προκηρύξει η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ. Πιστεύει κανένας εργαζόμενος ότι με αυτού του τύπου τις απεργίες θα στριμωχθεί η συγκυβέρνηση για να αλλάξει την αντεργατική πολιτική της; Μάλλον όχι, ούτε οι ίδιοι που αποφασίζουν αυτές τις απεργίες δεν το πιστεύουν.
Τι τελικά εξυπηρετεί αυτή η συνδικαλιστική πρακτική; Σίγουρα όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν δημιουργεί τους όρους για να δημιουργηθούν ούτε ρήγματα στη κυβερνητική βάρβαρη πολιτική. Μπορεί βέβαια να εξυπηρετεί τις συνδικαλιστικές ηγεσίες για να λένε ότι εξήγγειλαν κάποιες απεργία ενόψει και του συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, για να ανέβουν και οι τόνοι τις παραταξιακής αντιπαράθεσης, να χωρίζουν και όχι να ενώνουν τους εργαζόμενους. Η συνδικαλιστική αυτή πρακτική αυτών των παρατάξεων- παρά τις μεταξύ τους διαφορές- είναι αναποτελεσματική, δεν μπορεί να εμπνεύσει και να κινητοποίηση τους εργαζόμενους και εν τέλει διευκολύνει στο πέρασμα της αντεργατικής πολικής και των σχεδίων του κεφαλαίου.

Τα πράγματα πρέπει να πάνε αλλιώς. Εάν θέλουμε να ξαναζωντανέψει η ελπίδα, να υπάρξουν εργατικοί αποτελεσματικοί αγώνες, να έχουμε κατακτήσεις.

Η πρόσφατη μάχη για να μην περάσει η αντιδραστική αξιολόγηση έδειξε ότι η ισχύ είναι εν τη ενώσει, μέσα από την διαφορετικότητα του καθενός. Γιατί όμως αυτή η εμπειρία δεν αξιοποιείται και δεν έχουμε συντονισμένους αγώνες; Γιατί δεν συγκροτείται ένα εργατικό ταξικό μέτωπο σύγκρουσης, ρήξης με την αντεργατική πολιτική;

Ποια είναι εκείνα τα αιτήματα που θα ανακούφιζαν τους εργαζόμενους, θα έβαζαν εμπόδιο στον αντεργατικό οδοστρωτήρα και θα άξιζε να ακολουθήσουν και να απεργήσουν οι εργαζόμενοι θυσιάζοντας το μεροκάματο τους;

Σίγουρα δεν μπορεί να είναι αιτήματα όπως αυτό που συμπεριλαμβάνεται στην εξαγγελθείσα απεργία για τους παιδικούς σταθμούς όπου ζητά να μην υπάρξει διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα δημόσια Νηπιαγωγεία.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙAIΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, χρειάζεται προετοιμασία, συζήτηση στον κλάδο και πραγματικά αιτήματα που θα βάζουν εμπόδιο στην επέλαση της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής αντεργατικής πολιτικής και θα βελτιώνουν τη ζωή των εργαζομένων.

Τέτοια αιτήματα μεταξύ άλλων μπορεί να είναι: Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς, επαναφορά του 13-14 μισθού ( δώρα, επίδομα αδείας).Ακόλλητη μισθολογική εξέλιξη σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας. ΕΝΙΑΙΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλους όσους εργάζονται στους Δήμους ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας. Εφαρμογή της Συλλογικής σύμβασης σε όλους.

Όχι στην ψηφοθηρική μικροπολιτική επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και δημάρχων προς άγρα ψήφων. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και ενσωμάτωση στο βασικό μισθό για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, χωματερές , κοιμητήρια. Επαναφορά διατάξεων για τα Βαρέα Ανθυγιεινά που έχουν καταργηθεί ( πλασματικά Μ. κλιμάκια). Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων, όπως εργαζόμενοι στο πράσινο, οικογενειακοί βοηθοί κ.λ.π. Το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας να δίνεται μόνο σε αυτούς που εργάζονται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Όχι στα ρουσφέτια των δημάρχων. Επαναφορά του Μ. Κλιμακίου που καταργήθηκε στους απόφοιτους των σχολών εργοδηγών. 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες των Δήμων σύμφωνα με τις ανάγκες τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Καμία απόλυση εργαζομένου. Μοριοδότηση σε όλους τους εργαζόμενους που εργάστηκαν στην καθαριότητα των δήμων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και θα πάρουν μέρος στην προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό. Να καταργηθούν τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων όπως αυτό της κοινωφελής εργασίας με τον υποκατώτατο μισθό.
Σύγχρονους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε κατάλληλα κτήρια, δωρεάν χωρίς τροφεία για όλα τα παιδιά μέχρι 4 χρονών. Άδεια ανατροφής με αποδοχές στο γονέα του παιδιού, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μέχρι το παιδί να γίνει δυο ετών και να πάει στο δημόσιο Παιδικό Σταθμό. 

ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ και συντεχνιακό αίτημα της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, που διευκολύνει την κυβέρνηση και ανοίγει το δρόμο για την μεταφορά της εκπαίδευσης στους Δήμους.

Αγορά σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, οχήματα, μηχανήματα για τις ανάγκες των υπηρεσιών, χωρίς ιδιωτικοποίηση. Μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Όχι στους Δήμους Επιχειρήσεις, με τους κατοίκους πελάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου