Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σωματείο Εργαζομένων Βύρωνα: Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων!

Μέρα με τη μέρα το προσωπείο της νέας Δημοτικής Αρχής Βύρωνα χάνει τα φτιασίδια του και σιγά-σιγά αποκαλύπτεται η ασχήμια της. Και ακόμη δεν συμπληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο...  

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων αναφορικά με το τι συνέβη με τα θαλάσσια λουτρά των μελών του ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας αλλά και για την ανάρμοστη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά Αντιδημάρχου προς την Πρόεδρο του...

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων!

Την Τετάρτη 19 Ιούνη 2024 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των μελών του ΚΑΠΗ Αγίας Τριάδας που συγκάλεσε η Δημοτική Αρχή Βύρωνα, με θέμα τον προγραμματισμό των θαλάσσιων λουτρών των ενδιαφερομένων μελών του ΚΑΠΗ.

Η διαδικασία της κλήρωσης είχε επιλεγεί από τη Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία δύο ομάδων για 6 (έξι) θαλάσσια λουτρά, από 15 το 2023, και 12 που αρχικά είχαν ενημερωθεί τα μέλη του ΚΑΠΗ. Σημειωτέον ότι αντέδρασαν αρκετά μέλη του ΚΑΠΗ ζητώντας να συμμετέχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη και στα 12 θαλάσσια λουτρά.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έκανε παρέμβαση ο Λυκούργος Βασιλάκος, φυσικοθεραπευτής του ΚΑΠΗ και γραμματέας του Σωματείου, αποκαλύπτοντας (τις αλλαγές) στα μέλη του ΚΑΠΗ και καταγγέλλοντας τη Δημοτική αρχή για συγκεκριμένες περικοπές σε παροχές, όπως δύο εκδρομές μέχρι το μεσημέρι και 9 λιγότερα θαλάσσια λουτρά, σε σχέση πάντα με τις αντίστοιχες παροχές του 2023.

Ο συνάδελφος επίσης κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να βρει λύση, ώστε όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ να συμμετέχουν και στα 12 θαλάσσια λουτρά και, αντί να κάνει περικοπές, να διεκδικήσει από την κυβέρνηση μεγαλύτερη χρηματοδότηση και να αγωνιστεί για πολλές και καλύτερες παροχές στους δημότες και στα μέλη των ΚΑΠΗ.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του ο συνάδελφος δέχθηκε απαράδεκτη λεκτική επίθεση από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας κ. Καρακώστα Δημήτρη, κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα, ότι είναι ψεύτης και τα λέει αυτά επειδή είναι ΚΚΕ και συνδικαλιστής, για να κάνει αντιπολίτευση και μόνο!!

Ο συνάδελφος αντέδρασε με έντονο τρόπο υπερασπιζόμενος την αλήθεια και τις παροχές που πρέπει να έχουν τα μέλη του ΚΑΠΗ, ότι είναι δικαίωμα του καθενός να έχει τις πολιτικές του απόψεις και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού.

Την ίδια μέρα υπήρξε λεκτική επίθεση από μεριάς του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Γκαρμπουνόφ προς την Πρόεδρο του Σωματείου συναδέλφισσα Πελαγία Μπίκα.

Ο Αντιδήμαρχος χαρακτήρισε την γενική συνέλευση των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο της Καθαριότητας ως "συνάντηση από το παρεάκι του Σωματείου", και ότι "στην συνάντηση ειπώθηκαν από την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. ανεπίτρεπτα !!! πράγματα".

Επίσης υπήρχε επίθεση σε σχέση με τον θεσμικό ρόλο του Σωματείου και το δικαίωμα του να συνδιαλέγεται για τα προβλήματα των εργαζόμενων με την Δημοτική Αρχή.

Η αντίδραση της συναδέλφου απέναντι σε αυτή την επίθεση ήταν έντονη. Παρ' όλα αυτά ο κ. Γκαρμπουνόφ συνεχίζει τις προκλήσεις προς τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου.

Ξεκαθαρίζουμε προς την διοίκηση και τα στελέχη της δημοτικής αρχής ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τέτοιες επιθέσεις και παρεμβάσεις στην δράση του Σωματείου μας.
Δεν γίνονται ανεκτές τέτοιου είδους συμπεριφορές προς τους εργαζόμενους και τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου.

Ξέρουμε καλά ότι αυτό που ενοχλεί την Δημοτική αρχή είναι η δράση μας!

Κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα γίνουμε αρεστοί για να έχουμε την εύνοια της εξουσίας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τάξης μας, των εργαζόμενων και του λαού!

Παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για ποιοτικές υπηρεσίες προς τον λαό του Βύρωνα.

Κύριοι της δημοτικής αρχής η ελευθερία της άποψης των εργαζομένων κατακτήθηκε με αγώνες και δεν σας την χαρίζουμε.

Η συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να έχει λόγο και προτάσεις για την εργασία του, να έχει πολιτική άποψη και τοποθέτηση είναι πάνω από αυτονόητο.

Οι αγώνες δεν παίρνουν άδεια από την εξουσία για να γίνουν!!

Καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη στάση και καλούμε τον Δήμαρχο να πάρει τις ευθύνες του απέναντι σε αυτή την κατάσταση.

Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων!

Η Δημοτική Αρχή ας ασχοληθεί με την λύση των προβλημάτων των πολιτών του Βύρωνα και των εργαζομένων και ας αφήσει το κυνήγι μαγισσών ανάμεσα στους εργαζόμενους...

Το ΔΣ

21 Ιουνίου 2024

Βύρωνας η πόλη μας / 23 Ιουνίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου