Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Αυτοψία στο Πάρκο Αναψυχής & Περιπάτου "Κατερίνας Κουγιά"

Την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, επισκεφτήκαμε στον Καρέα τον Πολυχώρο Αναψυχής & Περιπάτου "Κατερίνας Κουγιά", διενεργήσαμε αυτοψία και διαπιστώσαμε τα εξής:

  1. Τα παιχνίδια τάβλι και σκάκι ήδη έχουν βανδαλιστεί…
  2. Το τραπέζι της αντισφαίρισης γέρνει προς τα δεξιά και κατά το μήκος του και κατά το πλάτος του!
  3. Τα ξύλα στους φράχτες και στις πέργκολες  είναι πολύ "ψεύτικα"… Του χρόνου –εάν εξακολουθούν να  υπάρχουν- θα χρειαστούν οπωσδήποτε συντήρηση. Για την ποιότητα των μεταλλικών εξαρτημάτων τους τι να πει κανείς...
  4. Τα παγκάκια είναι άβολα ενώ ορισμένα από αυτά σύντομα δεν θα αντέξουν το βάρος των ατόμων που θα κάθονται….  Και γι' αυτά, τι να πει κανείς για την ποιότητα των μεταλλικών εξαρτημάτων τους...

Τι μένει; Ίσως το σιντριβάνι, η παιδική Χαρά και τα μηχανήματα εκγύμνασης… Ο χρόνος βέβαια θα δείξει και για αυτά!
Συμπέρασμα: Ωραίο σαν ιδέα, κάκιστο σαν αποτέλεσμα, παρότι κόστισε αρκετά!!!

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΞΑΝΑ (;)

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, όπως αναφέρεται ο Πολυχώρος Αναψυχής & Περιπάτου «Κατερίνας Κουγιά», το οποίο βρίσκεται στο τέρμα της οδού Δάφνης – έναντι Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου - στον Καρέα είχε εγκαινιαστεί (ξανά*) την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024, από τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Αλέξη Σωτηρόπουλο και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτο.

Σημειώνεται πως το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον ΣΠΑΥ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος είχε δηλώσει -μεταξύ άλλων- πως «σκοπός του νέου οικογενειακού πάρκου είναι να δώσει νέα ζωή στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια το υφιστάμενο πάρκο ήταν σκοτεινό, βρώμικο και δυσπρόσιτο. Μάλιστα, οι πολίτες του Καρέα μετά την δύση του ηλίου απέφευγαν να το επισκέπτονται. Πλέον, αποτελεί μία όαση πρασίνου, ξεκούρασης, αναψυχής και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. Η πόλη μας έχει ανάγκη από τέτοια έργα σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες. Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά παρεμβάσεων που προγραμματίζουμε στους κοινόχρηστους χώρους και εγκαταστάσεις της πόλης μας.»

Δεν ανέφερε όμως τίποτα για τα μηχανάκια που λυμαίνονται τον χώρο τις βραδινές ώρες και για τον αν πρόκειται να πάρει μέτρα, όπως ζητήθηκε από την Κίνηση Πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω".

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟ 2009

Εγκαίνια χώρου αναψυχής στον Καρέα. Δείτε Εδώ://

Ένας χώρος αναψυχής και καλαισθησίας δημιουργήθηκε δίπλα στον Υμηττό, χάρη στην αποκλειστική χρηματοδότηση της Νομαρχίας Αθηνών. Ο Πρότυπος Πολυχώρος Αναψυχής «Κατερίνα Κουγιά», που βρίσκεται έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009 από το Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό και το Δήμαρχο Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά.

 

Πρόκειται για ένα χώρο με έκδηλη την καλαισθησία αλλά και αισθητή την ασφάλεια που προσφέρεται για περίπατο και προσφέρει με τη σειρά του στα μικρά παιδιά την ευκαιρία να παίξουν και να χαρούν στις παιδικές χαρές και τη γεμάτη πράσινο και υδάτινο στοιχείο έκτασή του, συνολικού προϋπολογισμού: 840.000 ευρώ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Πρότυπος Πολυχώρος Αναψυχής Κατερίνα Κουγιά (Καρέας)
Ο πολυχώρος αναψυχής "Κατερίνα Κουγιά" στον Καρέα, αποτελεί ένα καλαίσθητο και ασφαλή χώρο περιπάτου, παιχνιδιού και αναψυχής με παιδικές χαρές, υδάτινα στοιχεία και χώρους πρασίνου δίπλα στο βουνό του Υμηττού. Ο πολυχώρος βρίσκεται έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.
https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=1670

Παιδική Χαρά "Κατερίνα Κουγιά" (στον Καρέα)
Μια ολοκαίνουρια παιδική χαρά εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2009 στον Καρέα, η οποία αποτελεί τμήμα του πολυχώρου "Κατερίνα Κουγιά". Περιτριγυρισμένη από πράσινο και με καταπληκτική θέα, η παιδική χαρά αποτελεί ιδανική παρέμβαση για τα παιδιά της περιοχής και υπόσχεται ώρες παιχνιδιού και ψυχαγωγίας με ασφάλεια.
https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=1669

Σφάζονται για την πατρότητα της "Κατερίνας Κουγιά" τα δυο παλικάρια Άκης και Αλέξης

Αναφορικά με την πατρότητα του έργου ανάπλασης του Πολυχώρου Αναψυχής & Περιπάτου "Κατερίνας Κουγιά" που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες η Κίνηση Πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω" απέστειλε επιστολή προς το Γραφείο Δημάρχου, τις Δημοτικές Παρατάξεις, τις συλλογικότητες του Βύρωνα και τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:  

ΠΡΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

"Παρατηρούμε από χθες μια διαμάχη μεταξύ παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, επί της ουσίας για το ποιος πραγματικά χρεώνεται την "ανακαίνιση" ή τα "εγκαίνια" στο πάρκο "Κατερίνα Κουγιά"

....... ...... ......

Καταρχήν να υπενθυμίσουμε ότι ο πρότυπος πολυχώρος αναψυχής “Κατερίνα Κουγιά” στον Καρέα, εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2009.
Έκτοτε, εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, χωρίς να αλλαχθεί μία βίδα και στην "βάρδια" της δημοτικής αρχής Κατωπόδη στην φωτιά στον Καρέα στις 17-07-2015 που ξεκίνησε από τα μελίσσια, κάηκε η Παιδική Χαρά και οι πέργκολες.
(Δείτε χαρακτηριστική φωτογραφία από τα εγκαίνια του 2009)

Αποκαταστάθηκε η Παιδική Χαρά με "φτωχό" εξοπλισμό, πόσα και πόσα άλλωστε έχουμε γράψει για τις "ανακαινίσεις" των Παιδικών Χαρών.
....... ...... ...... 

Για τα μηχανάκια που λυμαίνονται τον χώρο τις βραδινές ώρες πρόκειται να γίνει κάτι;
Οι πέργκολες που είχαν καεί στη φωτιά γιατί δεν αντικαταστάθηκαν;

Το συγκεκριμένο πάρκο ΔΕΝ θα έπρεπε καν να αποτελέσει αντικείμενο ρεπορτάζ και "εγκαινίων" ή δημοσιότητας αλλά να υπάρξει απλά μια ανακοίνωση "Μετά από έργα στο πάρκο "Κατερίνα Κουγιά", υπήρξε μία μερική αποκατάσταση του".

Καλούμε τις παρατάξεις. να σταματήσουν τις μη παραγωγικές αντιπαραθέσεις (όχι είναι δικό μου έργο, όχι δεν είναι δικό σου είναι δικό μου κλπ.) και να κοιτάξουν επιτέλους το καλό του δήμου!"

 

Βύρωνας, η πόλη μας / 19 Μαΐου 2024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου