Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Έλεος! Τόση δημοκρατία δεν μπορούμε να τη αντέξουμε!

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα και την συζήτηση του 12ου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Νέο Αίτημα για να συζητηθεί στο Δ.Σ. η οικονομική κατάσταση στην οποία αναφερόταν σε άρθρο του ο πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βύρωνα, κ. Βασίλης Πάγκαλος» (δείτε εδώ: Η αλήθεια που δεν αποκαλύπτεται, καλύπτεται!) που είχε φέρει για συζήτηση η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια», ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βύρωνας Μπροστά» ΝεοΔημοκράτης Μίλτος Μπαντής και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Στάση Βύρωνα» ΝεοΑριστερός Γρηγόρης Κατωπόδης, ρώτησαν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νεκτάριο Αποστολάκη, εάν η εν λόγω συλλογικότητα διέθετε τις απαραίτητες υπογραφές για τη συζήτηση του θέματος.

Και παρά το γεγονός ότι τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Αλέξιος Σωτηρόπουλος τους απάντησαν πως ΝΑΙ, αυτοί με εμμονή συνέχισαν τον «χαβά» τους, για να εισπράξουν για 2η και για 3η φορά την ίδια απάντηση, πως «ναι, οι υπογραφές υπάρχουν»!

Τόση δημοκρατική ευαισθησία και τέτοια προσήλωση στον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ειλικρινά δεν την περιμέναμε από τους επικεφαλής Μίλτο Μπαντή και Γρηγόρη Κατωπόδη.

Α) Γιατί ο εκλεγμένος -και «τρεις φορές χαμένος» (three time loser) υποψήφιος Δήμαρχος- επικεφαλής Μίλτος Μπαντής δεν πρέπει να ξεχνά ότι βρίσκεται στη θέση αυτή, γιατί έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το Καταστατικό της «Νέας Δημοκρατίας», στην οποία ανήκει!

«Πως γίνεται ένα κόμμα εξουσίας να μην σέβεται το Καταστατικό της; Η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στις 24/1/2018 και στην 6η Σύνοδό της στο Άρθρο 11 παράγραφος 6 αναφέρει ρητά πως ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΔΕΝ μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος ή βουλευτής αν δεν έχει παραιτηθεί μέχρι 31/12/2022. Γιατί λοιπόν δώσατε το χρίσμα στον Πρόεδρο της Β3 Νομαρχιακής στον Βύρωνα;» αναρωτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2023 ο τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βύρωνα Χρήστος Γώγος. Μην ξεχνάμε και τις πρόσφατες "κατηγορίες" πρώην δημοτικής συμβούλου της παράταξής του που έκανε λόγο για μη δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες...

 


     
Β) Γιατί ο πρώην Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης δεν πρέπει να ξεχνά ότι όταν στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, όχι 25 πολίτες, αλλά εβδομήντα πέντε (75) πολίτες, μεταξύ των οποίων και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι (Αντιδήμαρχοι) είχαν καταθέσει το με Αρ. Πρωτ. : 21790/09/09/2019 Αίτημα για συζήτηση του θέματος της υπόθεσης του Κοινόχρηστου Χώρου του οικοπέδου στην περιοχή Νεράιδα, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις υποχρεώσεις του από τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου!

Αρχικά στο Δ.Σ. της 23ης Οκτωβρίου 2019, είχε δεσμευθεί ότι το θέμα θα  συζητηθεί στο Δ.Σ. της 4ης Νοεμβρίου 2019. Το Δ.Σ. της 4ης Νοεμβρίου αναβλήθηκε για τις 11/11/19, χωρίς το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί, αφού παρά τις δεσμεύσεις δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη. Αργότερα είπε ότι θα το έφερνε ως μονοθεματικό… μετά ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο… αλλά παρά τις 75 υπογραφές πολιτών το θέμα ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕ!

Συνεπώς, οι κύριοι αυτοί (Μπαντής-Κατωπόδης) δεν θα έπρεπε να μιλάνε, ούτε να κουνάνε το δάχτυλο.

Η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» διαθέτει Καταστατικό που το τηρεί και δεν το κουρελιάζει, όπως η «Νέα Δημοκρατία», διαθέτει επίσης και τις απαραίτητες υπογραφές που απαιτούνται κάθε φορά... και άλλες πολλαπλάσιες… εάν χρειαστεί! Ας ρωτήσει ο Γρηγόρης Κατωπόδης την πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Βασιλική Σάρολα ή τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Κώστα Αγγέλη.

Η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» (όπως και οι άλλες συλλογικότητες) γνωρίζει καλύτερα από τους κυρίους αυτούς τον Κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ., σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ τα Συνταγματικά δικαιώματά της, που ορισμένοι προσπαθούν αντιδημοκρατικά να τους τα στερήσουν…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ οπωσδήποτε ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΡΘΡΟ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2024:
Οι πολίτες των συλλογικοτήτων του Βύρωνα δεν είναι πρόβατα...

Οι κύριοι αυτοί (Μπαντής-Κατωπόδης) δεν θα έπρεπε καν να κάθονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί ούτε πρόσφεραν και ούτε μπορούν πλέον να προσφέρουν στην πόλη του Βύρωνα.

Ενάργεια

23 Μαΐου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου