Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Ο πολιτισμός διοικήσεων και δημοτικών παρατάξεων του Βύρωνα κρίθηκε διαχρονικά στις τουαλέτες του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία»

Τους είχε “κακοφανεί”, στη προηγούμενη Δημοτική Αρχή, του κ. Άκη Κατωπόδη, η, από 28/08/2023, ενέργεια της Κίνησης Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» να καταγγείλει, στο Τμήμα Πυρασφάλειας (Γραφείο Προληπτικής και Κατασταλτικής Πυρασφάλειας) του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής, την ανυπαρξία πυρασφάλειας στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην “Λουίζα”), που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του χώρου, για μερικούς μήνες, μέχρι την τοποθέτηση πυρασφάλειας, βάσει του πορίσματος της αυτοψίας που διενήργησε το Πυροσβεστικό Σώμα:
"4.1. Στην επιχείρηση χορηγείται προθεσμία είκοσι (20) ημερών από τη λήψη του εγγράφου, προκειμένου να προβεί στη σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας σύμφωνα με το (β) σχετικό, την οποία θα πρέπει να υποβάλλει μέσω του πληροφοριακού συστήματος e-adeies, στην Υπηρεσία μας προς έγκριση και στη συνέχεια να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας που θα προκύψουν από την εγκεκριμένη μελέτη".
(Έγγραφο με Αριθ. Πρωτ.: 22982 Φ.701.14 και ημερομηνία 29 - 09 – 2023).

Επειδή όμως το Τμήμα Πυρασφάλειας δεν έχει ακόμη απαντήσει στην συλλογικότητα, ως όφειλε να είχε ήδη πράξει, σχετικά με το εάν ο Δήμος έχει τελικά συμμορφωθεί, σύμφωνα πάντα με τον ισχύοντα Κανονισμό της πυρασφάλειας, η Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» επανήλθε στο θέμα και ζήτησε να ενημερωθεί συνολικά, γιατί δεν διαφαίνεται να υπάρχουν πυράντοχες πόρτες, στην έξοδο κινδύνου καθώς επίσης και στη είσοδο-έξοδο της κινηματογραφικής αιθούσης και του κτηρίου, όπως ορίζει το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 41 ΦΕΚ  Α’ 80/07.05.2018 περί του Κανονισμού Πυροπροστασίας Κτηρίων.

Το θέμα, δυστυχώς, δεν σταματά εδώ!

Πέρασαν τόσες Δημοτικές Αρχές που διοίκησαν την πόλη μας και τόσες δημοτικές παρατάξεις κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, κι όμως, ούτε μία από αυτές δεν ανέφερε ποτέ κάτι για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι τουαλέτες του Δημοτικού Κινηματογράφου-Θεάτρου.

Εύγε, λοιπόν, στην συλλογικότητα των «Βύρωνας και τριγύρω» γιατί τόλμησε, για άλλη μία φορά, να καταγγείλει την κατάσταση του ΑΙΣΧΟΥΣ στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές (προς Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Πρόνοιας - Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου Και Περιβαλλοντικής Υγιεινής ΚΤ Αθηνών - Περιφέρεια Αττικής)! Χίλιες φορές να κλείσει ξανά ο Δημοτικός Κινηματογράφος!

Ντροπή, όμως, σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου από το 2010 έως και σήμερα! 

Αυτός είναι ο πολιτισμός τους!

Βύρωνας, η πόλη μας

16 Μαΐου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου