Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Ντροπή για τον πολιτισμό μας τα δρομικά αγωνίσματα του θεσμού των Παμβυρωνείων

Λένε ότι μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, επομένως το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε –ΝΤΡΟΠΗ για τον πολιτισμό μας και τον αθλητισμό- θα περιορίσει αισθητά τα όσα θα έπρεπε να ειπωθούν!

Σε αυτόν τον ξεφτισμένο -φθαρμένο- και χαλασμένο ελαστικό τάπητα (ταρτάν), του, επικίνδυνου και μη ασφαλούς, Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, διεξήχθησαν στις 22 Μαΐου 2024 τα δρομικά αγωνίσματα του θεσμού της πόλης μας, τα «Παμβυρώνεια», όπου μετέχουν παιδιά των δημοτικών και γυμνασίων σχολείων. Ο στίβος φέρνει περισσότερο σε στίβο μάχης εκπαίδευσης οπλιτών παρά σε στίβο αγωνισμάτων μικρών και εκκολαπτόμενων πολιτών.

Στο Δήμαρχο Βύρωνα κ. Αλέξιο Σωτηρόπουλο προτάθηκε (14 Μαΐου 2024, Αρ. Πρωτοκόλλου: 10192 - Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 14/05/2024) μια εναλλακτική λύση, που θα έκανε τη διαφορά, η οποία όμως αγνοήθηκε!
Ο Δήμαρχος προτίμησε να ενεργήσει με τον συνηθισμένο τρόπο, όπως ακριβώς είχε πράξει τα προηγούμενα χρόνια και ο προκάτοχός του Γρηγόρης Κατωπόδης, δηλαδή ακολούθησε, όπως λέγεται, την «πεπατημένη», παρά τα όσα είχε δηλώσει ο ίδιος:
 

"Σκοπός των Παμβυρωνείων, είναι η ανάδειξη των φυσικών ικανοτήτων και κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και η ένταξη τους στον αθλητισμό γενικότερα.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης αποτελείται από ατομικά και ομαδικά αθλήματα, στα οποία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, αξιοποιώντας τις ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας".

Του ζητήθηκε (εκτός του να σφραγίσει το επικίνδυνο και μη ασφαλές Δημοτικό Στάδιο***) να μεριμνήσει ώστε οι αγώνες στίβου των «Παμβυρωνείων 2024» να διεξαχθούν σε άλλο χώρο και όχι στο εξαθλιωμένο Δημοτικό Στάδιο του Βύρωνα:
«Εναλλακτικά, προτείνουμε όπως άμεσα δεσμεύσετε τον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθήνας (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας) και όπως μισθώσετε λεωφορεία (πούλμαν) για την μετακίνηση παιδιών και γονέων».


Αυτός είναι ο σεβασμός των διοικούντων προς τη νεολαία, τους γονείς… και τους πολίτες του Βύρωνα. Η κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου! Και ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποια πτώση παιδιού...
 
Μην ξεχάσουμε ότι μέσα από το άρθρο του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων με τίτλο «Έπεσε η αυλαία των Παμβυρωνείων 2024, με μεγάλη συμμετοχή σε γιορτινό κλίμα» (δείτε εδώ: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=12373) ο Δήμος Βύρωνα απεύθυνε θερμές ευχαριστίες… σε πολλούς!
 
Να εκφράσουμε κι εμείς τις θερμές ευχαριστίες μας στην τέως Δημοτική Αρχή της παράταξης «Στάση Βύρωνα», καθώς επίσης και στις πρώην, τέως και νυν δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Βύρωνα, για τα όσα προσέφεραν ώστε στο θεσμό «Παμβυρώνεια - 2024»  να λειτουργήσουν όλα άψογα στο ***Επικίνδυνο και μη ασφαλές Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα!  
 
Βύρωνας, η πόλη μας / Ενάργεια
28 Μαΐου 2024

σ.σ.: 3 από τις 4 φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου